Engamorgen onsdag 23. august: Idrettsprofilen Tom A. Schanke er død

Tom A. Schankes partis valgliste fra 1981 understreker tilknytningen til Vålerenga med Tippen, Henger’n og Bruno på lista. Skjermdump fra www.ssb.no/a/histstat/nos/nos_b261.pdf#page=112.

På en morgen hvor sportsnyhetene preges av dopingdommen mot Therese Johaug bringer vi nyheten om at en idrettsprofil med Vålerenga-tilknytning er falt bort, og at Vålerenga Hockey har slått Sparta i treningskamp. Dessuten arrangeres det tur til Lerkendal i helga.

Les mer…

Engamorgen fredag 4. august: Vålerenga-spiller til EM-finale

Theresa Nielsen, her for Vålerenga mot Røa i Vallhall, er klar for EM-finale søndag.  Foto: Kenneth Berger/Vålerenga

I dagens Engamorgen sender vi en Vålerenga-spiller til EM-finalen og et Vålerenga-preget landslag til turneringsfinale, ser et Vålerenga-lag spille mot et lag med sutrende primadonnaer fra Portugal og ser på at TV 2 og Vålerenga er uenige om Tor-Kristian Karlsen har blitt tilbudt jobb på Valle.

Les mer…

Engamorgen onsdag 2. august: Dagbladet: «Klanen var bedre før». Nye muligheter på Åråsen!

Var Klanen på sitt beste under Vålerenga-Sogndal i 1997, eller under Vålerenga-Stabæk i 2004 eller kanskje under Vålerenga-Sarpsborg i 2021? Foto: Klanen

Dagens Engamorgen gir deg litt om Anders Myrvold, litt om inkoherent addisjon og litt om billetter både til Lillestrøm-kampen og til Børst & Ball. Men først skal vi benytte Dagbladets virkelighetsendrende rusmidler for å komme oss til Trondheim og se på norsk supporterkultur derfra.

Les mer…

Engamorgen tirsdag 25. juli: Hvordan tenker NFF i bøtespørsmål?

Det ble blussa heftig på vei til grunnsteinsnedleggelsen på Valle i 2015. NFF hadde ikke myndighet til å bøtelegge. Foto: Aperopet.no

I går ble NFFs bot for steinkastingsepisoden i Sarpsborg offentlig. Aperopet mener at noe av det aller dummeste man kan gjøre fra en fotballtribune er å kaste stein på de som spiller. Likevel åpner dommen for flere spørsmål enn den gir svar. Hovedspørsmålet blir: «Hvordan tenker NFF?»

Les mer…

Engamorgen fredag 21. juli: Norsk fotball avslutter tidlig i Europa

Klanen på Trafalgar Square i forbindelse med Chelsea-Vålerenga i 1999. Et imponerende skue med Vålerenga i Europa. Foto: Klanen

Det kommer ikke som en overraskelse på noen, men vi i Aperopet ønsker oss Vålerenga i Europa. Vi tar gjerne nok en tur hvor som helst, eller tenker tilbake på Newcastle eller Graz, Krakow eller Brugge. I gårsdagens Europa League-kvalifisering avsluttet både Brann og Haugesund sine flørter med utenlandske turneringer.

Les mer…

Engamorgen onsdag 19: juli: Du er ikke den eneste som sliter!

Hva kan vi gjøre for å støtte de som sliter med angst og depresjoner i Vålerenga? Foto: Klanens arkiv.

«Undersøkelse: Fire av ti norske toppspillere innrømmet psykiske problemer», meldte VG i går. De fulgte opp med å intervjue en rekke fotballprofiler som sa mye klokt om problemstillingen. Det gjør at det også for oss supportere er viktig å komme på banen.

Les mer…