Engamorgen søndag 17.september: Sesongens viktigste uke

Foto: Grydis.no

Vi går inn i en meget tøft og viktig kampuke som kan definere Ronnys Deilas første sesong: borte mot Rosenborg i kveld, hjemme mot Sarpsborg 08 i cupens semifinale onsdag og hjemme mot Brann neste søndag. Dette er tre kamper der Vålerenga kanskje må tåle underdogstempelet. Disse kampene er en god anledning til å rette opp inntrykket av en svak sesong og til å vinne tilbake publikums optimisme. Men å tenke for mye på konsekvenser før viktige kamper har vi dårlig erfaring med i Vålerenga, og tar derfor en kamp av gangen.

Les mer…

Engamorgen fredag 8. september: En helg i Vålerengas tegn

Foto: Aperopet

 

Endelig skjer det. Du kjenner det på hele kroppen du også, gjør du ikke? Helgen du har markert i kalenderen med store røde og blå bokstaver; «VÅLERENGA ÅPNER STADION», er her. Tidenes Vålerenga-helg! Aperopet starter helgen med hockey, gåsehud og et lite tips til deg som mangler billett til kampen på søndag. Les mer…

Cupkampreferat og børs: Rosenborg – Vålerenga 1 – 2

 

Det er sjelden man er mer underdog enn når man møter «hejle Norges» Rosenborg på Lerkendal. Med Vålerengas formdupp etter sommeren og RBKs oppvisning mot Ajax tidligere i uka friskt i minne, trodde de færreste at Vålerenga skulle klare å stoppe Rosenborgs jakt på sitt tredje strake «double». Vålerenga har ikke slått trønderne på 12 kamper, sist i 2011. Forrige seier på Lerkendal kom i 2005. Men fotballen er rund, cup er cup og Rosenborg tapte hjemme mot Haugesund for en uke siden…

Les mer…

Engamorgen torsdag 22. juni: Stilling Ledig!

Foto: Inga Brandsnes/Klanen

 

Grindheim har tatt kapteinsansvaret på alvor og gått foran som en leder i flere kamper i år, og ble etter søndagens kamp mod Strømsgodset kåret til banens beste av Aperopet. Han beinflyr både fremover og bakover, trår til i dueller, gjør grovarbeid og leder angrep. Daniel Fredheim Holm ser ut til å ha funnet seg sjøl etter skadene og tok mye ansvar mot godset. Vålerengas beste spiller så langt i år er etter Aperopets mening Jonatan Tollås Nation. Også han hadde en OK minus-kamp mot Godset, men har stått frem og tatt ansvar i krigen, og er nå der vi håpet han skulle for tre år siden. Men bak disse savner jeg flere som tar ansvar, viser personlighet, guts, krigervilje og vinnermentalitet.

 

Les mer…

Vålerenga-Strømsgodset 1-1: Malinga er tørr!

 

 

Etter gode kamper mot RBK og Tromsø var forventningene høye til dagens kamp mot Strømsgodset som har slitt i det siste. Med karantene på Zahid og Lundstrøm var det knytta spenning både til startoppstilling og til hvordan laget kom til å fremstå på banen. Fasit på 11-ern ble Agyiri inn for Zahid og Lindkvist på høyreback for Lundstrøm med Näsberg inn på venstre. På banen ble det tydelig at vi var svekket, spesielt uten Zahid.

Les mer…