Engamorgen onsdag 23. august: Idrettsprofilen Tom A. Schanke er død

Tom A. Schankes partis valgliste fra 1981 understreker tilknytningen til Vålerenga med Tippen, Henger’n og Bruno på lista. Skjermdump fra www.ssb.no/a/histstat/nos/nos_b261.pdf#page=112.

På en morgen hvor sportsnyhetene preges av dopingdommen mot Therese Johaug bringer vi nyheten om at en idrettsprofil med Vålerenga-tilknytning er falt bort, og at Vålerenga Hockey har slått Sparta i treningskamp. Dessuten arrangeres det tur til Lerkendal i helga.

Les mer…

Engamorgen fredag 18. august: Storkamp i morgen!

Bård Finne satte 3-1-målet da vi slo LSK på Ullevaal. Foto: Grydis

Det er fortsatt tre uker til årets soleklart kuleste helg, men helga som starter i kveld er ikke helt dum den heller. Det å reise til Lillestrøm, bli møtt av et kontrollregime som ikke likner noe annet i norsk fotball, og å få en overdose med gule og svarte synsinntrykk høres riktignok ut som et mareritt, men alle som har vært der veit at det å vinne på Åråsen er noe av det deiligste man kan oppleve.

Les mer…

Engamorgen onsdag 16. august: Viktig seier for Vålerenga 2!

Herman Stengel spilte hele kampen for Vålerenga 2 – som kaptein. Foto: Anders Grydeland, grydis.no

Vålerenga 2 tok en meget viktig seier over Follo i Ski i går kveld. Og den var av det dramatiske slaget. Follo tok ledelsen etter 33 minutter og holdt den til pause, mens Vålerenga utlignet med Markus Nakkim midtveis i andre omgang før Henrik Kjelsrud Johansen ble matchvinner etter 88 minutter.

Det er verdt å merke seg at Herman Stengel spilte hele kampen som kaptein. Han brant visstnok ei straffe underveis.

Vålerengas lag var sterkt, og besto av Sandberg, Nakkim, Levernes, Näsberg, Hay, Fridjonsson, Dønnum, Stengel, Agyiri, Elsebutangen og Ejuke.

Gutta er nå over nedrykksstreken.

Kampfakta


 

Grødem til Jessheim

Magnus Grødem går på lån til Ull/Kisa. De sliter med skader på offensive spillere, og det kan virke på trener Vegard Skogheim som om de kan få god brukt for han utover høsten. Dette er perfekt. Gutten får verdifull erfaring på et høyere nivå enn andredivisjon. Vi har en stor stall med mye talent, så lån er helt nødvendig. Zahid hadde godt av et utlån til Jessheim, så dette kan bli bra.

Les mer hos klubben. 


 

Hva skal stadion hete?

Espeseth forteller VG at Vålerenga jobber med å selge stadionnavnet, og at de skal ha inn 6-7 millioner i året og minst fem års avtale. Samtidig sier han det er viktig å velge en partner som passer Vålerenga, og at det er en som matcher Vålerenga og det vi står for. Han bruker Beate Uhse som et eksempel på et firma vi ikke ville samarbeidet med.

Samtidig avslører han at en stor internasjonal aktør var nær på å signere avtale, men at det ble avvist av selskapets hovedkontor i siste stund. Så vidt jeg skjønner dreide det seg blant annet om at de ville endre fargen på setene, noe de ikke fikk gjennomslag for.

Personlig hadde jeg ikke hatt så mye problem med Beate Uhse Stadion. Den østerriske energidrikken derimot..


 

I dag, midnatt, stenger overgangsvinduet. Klubben har tidligere varslet at vi skal slanke stallen, og det har vært mye snakk om en forsvarsspiller inn.

Forvent litt action i dag.