Engamorgen tirsdag 31/3-15: DFH lei av å bli kalt talent

Daniel Fredheim Holm. Foto: grydis.no
Daniel Fredheim Holm. Foto: grydis.no

Aftenposten har funnet én av sine to “Supporter”-skribenter hos Aperopet, Daniel Fredheim Holm prater om talent-stemplet som har fulgt han gjennom hele karrieren og utenlandsproffene fra Oslo holder med Vålerenga i årets sesong. Og vi viser deg den rykende ferske reklamen for Felleskjøpet feat. Klanen! Her er dagens Engamorgen.

Les mer…

Engamorgen mandag 30/3-15: Én uke igjen til seriestart!

Vålerengas keeper Guro Pettersen fikk gult kort etter en takling omtrent på 16-meterstreken. Foto: Grydis.no
Vålerengas keeper Guro Pettersen fikk gult kort etter en takling omtrent på 16-meterstreken. Det burde strengt tatt vært rødt. Foto: Grydis.no

Oslo tømmes for folk og seriestarten nærmer seg med stormskritt. Nå er det bare én uke igjen til det braker løs på Ullevaal Stadion, og mediene begynner å plassere Vålerenga i deres tabelltips. For fotballjentene våre kunne seriestarten gjerne kommet litt senere for de gikk på en stygg smell i går.

Les mer…

Engasøndag: 29/3-15: Tap igjen, tap igjen, tap igjen…

Da ble det sommerferie på Vålerenga Hockey, etter 4-5 tap i Sudden Death for Oilers. Vålerenga-fans ser etter lyspunkter, og mener flere av resultatene er positive, da tre av de fire kampene (pluss den som ikke ble tellende) var ettmålstap. Det stemmer jo det, men jeg mener det ikke holder vann når man ser litt bak resultatene. Vålerenga er i perioder bedre enn Oilers på rein innsats, men det er ingen tvil om at de har en bredere stall med bedre spillere over hele linja. Fjerderekkaspillerne dems ville vært nøkkelspillere hos oss. De maler oss rett og slett i senk og drar ut seire. I tillegg hadde de en langt bedre målvakt. Les mer…

Kan Stavanger virkelig kjøpe hele Oslo?

Leserbrev: Stavanger-folk er noen raringer. Av en eller annen grunn har flere tusen av de lest Aperopet de siste dagene, til tross for at de vet at det de finner her vil ødelegge dagen deres fullstendig. Sist noen fra Stavanger ble så pissa på av noen fra Oslo var da Ole “Lukkeøye” Klemetsen ble førtidspensjonert av høyreneven til Thomas Hansvoll.

På grunn av tidligere suksesser med dette følger vi nå opp med å ta for oss en del av de sprø påstandene som kommer fra Rogaland. Trangen til selvhevdelse i denne nyrike, men kulturelt utarmede delen av landet er nemlig veldig høy. Men tåler de vitenskapens kalde lys?

Les mer…

Engamorgen mandag 23/3-15: Ueffektive Vålerenga straffet av Oilers

Hva nå, Svenna og Shampo? Foto: Grydis.no
Hva nå, Svenna og Shampo? Foto: Grydis.no

Så da er første semifinalekamp spilt (igjen), og denne gangen tapte Vålerenga 0-3 på Jordal Amfi. Vålerenga var klart best i første periode og dro på Oilers mange utvisninger rett og slett fordi de kom på etterskudd og måtte ty til ulovligheter. Problemet er at Vålerenga rett og slett ikke klarer å sette sjansene. Det var litt flashback til fler av de frustrerende kampene i kvartfinaleserien mot Frisk, og Oilers spilte også litt på samme måte. Stapp inn folk foran keeper, rydd unna for Vålerengas forwards, få en kølle eller skøyte på det meste, og tving Enga til å ta dårlige avslutninger keeper ser fra vanskelige vinkler.

Det var selvsagt også sjarmerende at spillerne til Fairplay-Oilers håner Jordal-publikummet etter hver scoring. Det er opplest og vedtatt at de blir diskriminert mot, og Petter Thoresen og de sjarmerende spillerne lar selvsagt ikke sjansen gå fra seg til å hoverere både under og etter matchen.

Nå må Vålerenga vinne to kamper i Stavanger, helst på rad. Neste kamp på Jordal er førstkommende lørdag. La oss håpe det ikke er fjerde og avgjørende.


En god nyhet oppi alt som skjer er at Tim Mørk har signert A-lags kontrakt med Vålerenga Hockey. Backtalentet har etablert seg på A-laget etter å ha vikariert under skadefraværene, og får nå bra med istid.


Stefan Espeland har tatt en prat med Vålerenga Hockey-TV.

 


Kvalserien til Get-ligaen er ferdig, og Manglerud/Star og Kongsvinger blir i Get – såfremt Kongsvinger overlever økonomisk. Det ble klart i dag da Tønsberg klarte kunsttykket å tape 0-2 for Comet i Halden, mens Kongsvinger slo Manglerud. Det skulle ikke forundre meg om vi ender opp med å se Tønsberg-fans blide åsyn i Get-ligaen neste år allikevel, for det er mer enn en klubb som står med en fot i den økonomiske grava.

Tønsberg Blad: Opprykksdrømmen Brast.