Bård Finne klar for Vålerenga

Bård Finne har skrevet kontrakt ut 2020. Foto: Vålerenga Fotball

Tidligere Brann-angriper Bård Finne (22) har skrevet en fireårskontrakt med Vålerenga, melder klubben.

 

Spissen skal gjennomgå den medisinske testen på Marbella, og kun formaliteter gjenstår før han er klar for spill i den kongeblå drakta.

22-åringen ble upopulær i Bergen da han valgte å ikke forlenge avtalen gjennom 2013-sesongen, og signerte en kontrakt med 2. bundesligaklubben 1. FC Köln som Bosman-spiller. i januar gikk han videre til FC Heidenheim.

 

I 1. FC Köln fikk han 21 kamper i 2014-16, mens han spilte 20 kamper for 1. FC Heidenheim gjennom resten av 2016.

Mest av alt hadde vi nå forventet en midtstopper: Høy sterk, og mørk. Og får det motsatte. Finne er 1.79 høy og fra Bergen. Han gikk fra barndomsklubben SK Trane via Nymark IL til Brann der han spilte 26 kamper i løpet av 2012 og 2013-sesongene.

Finne har til sammen 63 U-landskamper for Norge i aldersgruppene 15-21 år.

I Vålerenga blir han å finne med drakt nummer 11.

Aperopet er positive til signeringen, og oppfatter at Vålerenga har tre alternativer på topp: Moa, Finne og Kjelsrud Johansen, og at en kombinasjon av kant og spiss vil være aktuell for alle tre.

Engamorgen fredag 24. februar: Knusende seier!

Dominerte mot Lillehammer – Martin Laumann Ylven. Foto: Jarl-Erik Sandberg, http://jesphoto.smugmug.com

 

I går var det showdown i Furuset Forum. Vålerenga og Lillehammer skulle kjempe med nebb og klør om tredjeplassen. Et skadeskutt Vålerenga – nå også uten Morten Ask på grunn av trøbbel med blindtarmen. Det skulle blitt tett og jevnt, men…

Les mer…