Engamorgen søndag 30. juli: Showkamp eller ikke showkamp?

Ronny topper laget mot Manchester United. Foto: Grydis

Jeg begynte å følge Vålerenga rundt 1994-95. Og jeg husker det irriterte meg veldig at utover 90 og 2000-tallet skulle nesten alle i Norge holde med Manchester United. Mange av dem visste ikke en gang at norges beste stopperpar igjennom alle tider spilte der sammen – det var Solskjær det handla om sammen med Cantona, Schmeichel og de andre.

Les mer…

Engamorgen onsdag 26. juli: Norsk landslagsfotball er feighet satt i system

Et comeback fra Morten Berre er kanskje det eneste som kan heve norsk landslagsfotball nå. Foto: Grydis.no

Det er fotballferie, og rolig rundt Vålerenga om dagen. Vi er fortsatt overbeviste om at det kommer til å skje ting på overgangsfronten, men inntil videre er det tyst fra Valle. På en måte er det småfrustrerende at det ikke kommer noen rykter eller nyheter, når vi alle venter i spenning på hva som skjer av bevegelser inn og ut i løpet av vinduet, men samtidig er det noe betryggende over at vi ikke får vite om overganger  i VG lenge før de finner sted. Er det lov å håpe på at bøffelen Stokstad har mista lekkasjen sin i klubben?

Men mens vi venter på nyheter fra overgangsmarkedet tar vi oss tid til å se på udugeligheten som råder i NFF.

Les mer…

Engamorgen tirsdag 25. juli: Hvordan tenker NFF i bøtespørsmål?

Det ble blussa heftig på vei til grunnsteinsnedleggelsen på Valle i 2015. NFF hadde ikke myndighet til å bøtelegge. Foto: Aperopet.no

I går ble NFFs bot for steinkastingsepisoden i Sarpsborg offentlig. Aperopet mener at noe av det aller dummeste man kan gjøre fra en fotballtribune er å kaste stein på de som spiller. Likevel åpner dommen for flere spørsmål enn den gir svar. Hovedspørsmålet blir: «Hvordan tenker NFF?»

Les mer…

Engamorgen søndag 23. juli: Utlån for Sandrakumar

Madhusan Sandrakumar (t.h.) har reist til Strømmen for resten av sesongen. Foto: vif-fotball.no

Da vi for et par uker siden kjørte en gjennomgang av stallen, og vurderte hvilke spillere vi trodde ville være med videre og hvilke spiller vi trodde var på vei ut, vurderte vi at Christian Borchgrevink var på vei ut på lån, mens Madhusan Sandrakumar ville bli værende. En ung og lovende høyreback ut på et utviklingsopphold, en ung og lovende høyreback til å kjempe for rekruttlaget, altså.

Les mer…