Vålerenga – Mjøndalen: 2-0

Det er ikke til å stikke under en stol at jeg var litt redd for et bananskall i serieåpninga. Sist Mjøndalen var oppe slo de Rosenborg i første runde (mener jeg å huske), og de kunne være en ekkel motstander. Jeg så for meg en frustrerende kveld hvor vi stanger mot et oppofrende forsvar mens vi roter det til på dødball og kontring i mot.

Dengang ei. De var riktignok litt farlige på dødball, men ellers hadde de omtrent ingenting å komme med. Vålerenga rullet opp angrep etter angrep med fotrappe spillere. Spesielt Chiddi Ejuke og Sam Adekugbe var helt fenomenale. Matti har nese for mål.

Men vi må også se på hvorfor vi slapp å få kontringer imot. Det defensive arbeidet var meget bra, og det starter med gutta på topp. Vi var veldig aggressive gjenvinninga, og stjal ballen tilbake fra dem på Mjøndalens banehalvdel mange, mange ganger. Chiddi, Shala, Finne, Adekugbe, Matti, kan egentlig nevne alle gutta. Også ligger Abu som en stabiliserende faktor.

Jeg ble faktisk litt engstelig når jeg så Olivier Occean utpå der selv om han begynner å dra på åra – men han var trygt plassert i lomma til Tollås.

Alt i alt så dette meget, meget bra ut. Gutta spiller med selvtillit, og de er disiplinerte i arbeidet over hele banen. Offensivt har vi noe av det mest spennende i hele Eliteserien. Jeg er usikker på om Mjøndalen er dårligere enn folk tror, eller om vi gjorde dem dårlige. Jeg tror det siste.

Dette lover meget godt for fortsettelsen. Enga på topp! Vi flesker til med litt generøs poengsetting:

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 7 – Gjør en god jobb, og redder oss når Mjøndalen lurer oss på en corner tidlig i kampen. Utmerket timing når han er ute og henter ballen, og gjør en kjemperedning mot slutten. Adam i godt, gammalt slag.

Efrain Juarez – 5 – Skinner ikke i nærheten av like mye som Sam på andre siden, ser ut til å ha litt å gå på når det gjelder samspiller med de andre. Men tar den defensive jobben bra.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Dominerer i forsvaret, og eliminerer Olivier Occean omtrent fullstendig. Fungerer bra i tospann med Bjørdal.

Johan Lædre Bjørdal – 7 – Har funnet tonen med Tollås. Bra duellspiller, rydder opp det som trengs å ryddes.

Sam Adekugbe – 8 – Hans beste kamp i blå drakt. Høyrebacken til Mjøndalen må ha fått varig mén etter dette. Setter standarden fra start og produserer mye offensivt og vinner baller og tar tunge løp hjem, rett og slett en dritbra kamp. Nydelig assist på 1-0. Kunne like godt fått BB.

Magnus Lekven – 7- Fotrapp og bevegelig, dekker mye rom og gjør det vanskelig for Mjøndalen å få til noe.

Mohammed Abu – 7 – Dekker også mye rom, leser motspillere, legger mange pasninger oppover i banen som starter angrep. Hjernen i laget.

Bård Finne – 8 – Hadde fortjent scoring. Har flere gode muligheter, og setter blant annet en i stolpen. Legger den lure pasningen til Matti på 2-0. Meget god kamp.

Herolind Shala – 6 – God debut. Aktiv på høyrekanten, ser ut til å passe meget bra inn i laget.

Matti Vilhjalmsson – 8 BB – Morn du! Her har vi en naturlig målscorer som er på rett sted til rett tid. Beveger seg smart i feltet, og fremstår som en leder.

Chidera Ejuke – 8 – Helt, helt outstanding. Burde egentlig fått BB, men Matti scora to. Funker mye bedre i midten enn på kant, men har også blitt et år eldre. Fortsatt litt for glad i kula, men i kamper som dette er det bare gøy å se på. Dette blir hans store gjennombruddssesong.

Innbyttere:

Deyver Vega – 6 – Inn etter 75. Leken type som kan bli morsom å se på utover.

Fitim Azemi – 5 – Inn etter 75. Hyggelig å se gutten tilbake. Fikk ikke til så fryktelig mye, men begynner å se frisk og rask ut.

Erik Israelsson – Inn 87. For kort tid.

3 kommentars på “Vålerenga – Mjøndalen: 2-0

  • 30. mars 2019 i 23:02
    Permalink

    Syns dere er altfor strenge med Juarez. 7er i min bok. Mye bra kombinasjonsspill, kommer høyt i banen, er breddeholder og går flere ganger innover og slår kant igjennom mot dødlinjen. Solid bakover og flere gjenvinninger.

    Svar
  • 1. april 2019 i 13:12
    Permalink

    Ser annerledes ut når man ser det fra tv kamera. Shala gjør seg spillbar hele tiden, men blir ikke brukt av lagkamerater som går seg litt fast i gamle mønstre. Heldigvis blir han ofte fly forbanna når gutta heller vender opp og spiller støttepasninger enn å se at han har plass og er ledig litt lengre opp i banen. Viktig at de lukker opp øya og får begynt å bruke han, måten han skaffer seg rom på og gjør seg spillbar på er noe vi ikke har hatt på en stund. Dette kan bli jævla bra.

    Svar
    • 1. april 2019 i 20:00
      Permalink

      Det er på tide! Jeg mener at noen blir forbanna når spillerne unødvendig vender og slår støtte.
      Abu og Ejuke setter fart i lengderetning, men en del spillere har en lei tendens til å slå sidelengs

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *