Engamorgen 14 mai

Herolind Shala, Vålerenga-Mjøndalen 1 runde 2019. Foto: Eivind Hauger

Vi koser oss fortsatt med Ranheim-kampen. Andrelaget leder tabellen, mens jentene gikk på en smell. Og tidligere VIF-spiller blir landslagssjef, mens en annen tidligere VIF-spiller har rulleblad og jobber for et øst-tysk bryggeri.

Borteseier
Få følelser er bedre enn å etterlyse borteseier, for så å få ønsket oppfylt ved første mulige anledning. Vålerenga kjørte over ett tafatt Ranheim, som kun ved dommerhjelp fikk en billig straffe. Dessverre klarte ikke Azemi å sette målet han hadde trengt i første omgang. En spiss lever av å score mål og det kunne vært forløsende.

Fotballens festdag
Torsdag kveld avslutter vi festdagen med Strømsgodset hjemme, og gutta virker klare for fest. Deila snakker om luksusproblemet vi har med mange gode spillere i form samtidig. Også er Abu tilbake fra karantene, jeg håper Abu blir sittende på benken i denne kampen. Laget leverte meget bra offensivt i forrige kamp. Shala ved siden av Lekven så faktisk bedre ut en Abu har gjort i mange av kampene i år. Shala er også vår desidert beste på corner og bør derfor være på banen. 2 mål fra Vega bør være nok til fornyet tilitt fra start og Ejuke er selvskreven på laget. I Dagsavisen snakker Deila om at det vil bli noe rullering, og at han ikke har bestemt seg for laget enda. For en deilig følelse det er å tenke på at vi nå har så mange gode spillere i form samtidig at Deila ikke vet hvem som skal starte fordi mange spillere er i form samtidig! Dette sier han til Dagsavisen.

Hva med forsvaret da? Klubben er helt stille om skaden til Adekugbe, så da får vi anta at han ikke er tilbake 16 mai heller. Dermed blir det nok de samme fire som starter foran Adam.

Så får vi håpe at Oslo-publikummet kjenner sin besøkelsestid.

16 mai, Sol og 20 grader, et Vålerenga som scorer mål og vinner kamper. Det bør være enkelt; MØT OPP!

En liten oppfordring: La mora til Herman Stengel være i fred torsdag. Syng høyt, syng Vålerenga!

Vålerenga 2
Spilte hjemmekamp mot SF Grei i går. En kamp som burde vært vunnet med langt mer enn 2-1. Gutta scoret 2 mål i første omgang og var tilsynelatende fornøyd med det. I stedet for å drepe kampen, spilte vi fotball på halv maskin og utfordret sjelden med fart. Grei reduserte til 2-1 og skapte dermed litt spenning i kampen, helt unødvendig.

I fjor ble vi meget hardt straffet på slutten av kampene og vi tapte så mange poeng at vi til slutt rykket ned. Det er vanskelig å rykke opp igjen, så vi har ikke råd til dumme poengtap. Uansett er vi med seier på tabelltopp, tre poeng foran Lyn 1896 FK som de kaller seg nå.

Damelaget
… gikk på en smell sist. Sånn går det når man ikke møter opp til kamp og tror det skal gå av seg selv. Jentene sier de skal opp i ringa og kline til fra start i neste kamp. Neste kamp er borte mot Raufoss i cupen imorgen 17.30. Raufoss spiller i 2. divisjon og bør ikke være noe hinder på vei mot cupfinale.

Neste seriekamp er lørdag 18 mai og har gratis inngang for alle. Dette er endel av Superhelgen til Toppserien. Alle kampene denne runden spilles på Intility Arena og har gratis inngang. Det spilles flere kamper på Intility denne helgen, men med mindre du er veldig glad i damefotball er det lørdag 16.00 som gjelder. Det sies at hjemmetribunen åpnes denne kampen, siden det er Lyn som kommer på besøk. Møt opp og støtt jentene!

Michél Mazingu-Dinzey
Jeg husker vi leide han inn i 2001 og at han putta et fint mål, før han etter fire kamper ble helt anonym igjen.
Etter spillerkarrièren var over har han holdt seg i fotballen og har nå takket ja til å bli landslagssjef for øystaten Antigua og Barbuda. Laget som ligger på 123 plass på FIFA rankingen. Landet har i overkant av 92 000 innbyggere og har en fotballliga som inneholder ti lag. De har siden 2016 spilt kun 5 landskamper. Vi ønsker lykke til!

Steffen Karl

Steffen Karl var også i Vålerenga i 2001, og har i likhet med Dinzey (og Morten Berre) en fortid i St. Pauli. Og alle tre var ganske gode for oss. Der slutter likhetene. “Eisen Karl” (Jern-Karl) som han ble kalt, dro videre til Lokomotiv Sofia i Bulgaria, og deretter til Chemnitz i gamle øst. Der ble han i 2005 arrestert og dømt til betinget fengsel for deltagelse i den enorme kampfiksingskandalen som rystet Tyskland rett før VM, hvor dommeren Robert Hoyzer fikset kamper helt åpenlyst mens han pleiet omgang med kroatiske gamblingfolk i Berlin. Dårlig kombo.

I dag jobber Steffen Karl som selger for et bryggeri, og ser ut som en fyr som jobber for et bryggeri. På fritida spiller han old boys-fotball iført Dortmund-drakt.

Les sak på han og se bilde her

Èn kommentar på “Engamorgen 14 mai

 • 15. mai 2019 i 19:45
  Permalink

  Som dere sier så blir Lekven og Abu for like. Begge liker å ligge bakpå og styre. Shala er mye bedre på løp og svært mye mer målfarlig. Jeg håper han har kommet for å bli på midtb
  Men å sette Abu på benk blir for drøyt. Riktignok har Lekven spilt småpent i et par av de lettere kampene, men Abu er jo mye bedre spiller.
  Abu er også avhengig av hvordan medspillerne fungerer. Jeg minner om at da Abu var skikkelig god spilte Fredheim Holm midtb mens Lekven var ute med skade
  Så synes jeg Finne bør starte på benk inntil videre til laget får kontroll på den fysiske delen av spillet. VIF må ikke bli for lette igjen! VIF må være et lag som er i stand til å ta krigen

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *