Ranheim – Vålerenga: 1-5

Jeg hadde en litt uggen følelse før denne kampen. Ranheim var et potensielt bananskall. De vant 5-2 over Viking forrige hjemmekamp, og 1-0 over Brann i bergen sist. Samtidig er norsk fotball såpass random at hvem som helst kan slå hvem som helst. De som blir topplag, det er de som klarer å ha et anstendig bunnivå, slik at de kan hale ut poeng av dårlige matcher men røkla taper og vinner om hverandre.

Første omgang var ikke så mye å skryte av egentlig. Azemi bommet alene med keeper, ellers var det ikke akkurat høy kvalitet. Allikevel satt jeg med en følelse av at vi møtte en veldig bleik Ranheim-utgave, og at vi hadde sånn ca kontroll.

I andre omgang var vi overlegne, selv om vi var belemret med samme dommer som mot Odd. En fyr som blåser istykker kampene, og som velvillig ga hjemmelaget straffe når en Ranheim-spiller la seg etter en skubb i ryggen fordi han innså at ballen ville åke ut over sidelinja. Jada, det var unødvendig mye kontakt. Men når du ser en spiller som vet at han ikke får noe ut av situasjonen bare slutte å løpe, da veit du at du har en filmer.

Men gutta lot seg ikke affisere. Svakt forsvarsspill til tross, det angrepsspillet Vålerenga vartet opp med i dag vil vi se mer av.

Nå venter Godset på 16. mai. Den drittgjengen der skylder vi litt juling.

Spillerbørs:

Adam Larsen Kwarasey – 5. Ranheim hadde ingenting å komme med bortsett fra straffa, gjør det han skal i feltarbeidet. God kamp.

Efrain Juarez – 5. Begynner å hjelpe nå. Bra kontroll defensivt, slår noen gode innlegg.

Jonatan Tollås Nation – 5. Holder på å rote det til helt i starten, men holder grei kontroll etter det.

Johan Lædre Bjørdal – 6. Viser herlig mentalitet og er tøff i duellene.

Ivan Näsberg – 5. Gjør en grei kamp mot langt svakere motstand enn Odd sist. Begynner å se ut som en stabil Eliteserie-spiller.

Magnus Lekven – 6. Nok en god kamp, gjør seg kanskje enda bedre med Shala ved siden av seg enn Abu, da de to blir litt for like. Starter mange angrep og styrer mye. Assist på 3-1, selv om den ikke akkurat var ferdigscora. Ut etter 76 for å gi Felix minutter.

Herolind Shala – 7. Har han en fremtid som dyptliggende midtbanespiller her? Gjør en veldig god jobb offensivt og defensivt. Legger også meget gode cornere som ender i scoring og flere farlige sjanser.

Chidera Ejuke – 7 BB. Har vært på nippet til å få BB flere ganger i år. Har fortsatt litt å gå på på avleveringer, men han scorer to mål og herjer med trønderne. Tar mange lange, tunge løp mot slutten av kampen også. Meget velfortjent med scoringer og BB nå.

Deyver Vega – 7. Også kandidat til BB. Scorer to nydelige mål og virker å være i form nå. Må dessverre ut med lårhøne (?) etter 68.

Matti Vilhjalmsson – 6. Får seg endelig en scoring igjen, etter å ha lurt seg fri fra mannen sin på corner. Er delaktig i mange angrep, spilte en god kamp.

Fitim Azemi – 4. En som virkelig trenger å få et mål. Hadde en kjempemulighet alene med keeper i første omgang, men misset. Begynner å se frisk og rask ut igjen, og er bra med i angrepsspillet ellers. Ut etter 72.