Chiddy på legesjekk i Heerenveen

Foto: Grydis.no

Chiddy er på vei til Nederland for legesjekk, hva betyr det for Prosjekt Deila? Og skjerfekartet er tilbake i ny drakt. En liten ferieoppdatering her:

Administrativt

Aperopet har ikke blitt oppdatert så veldig mye i det siste. Vi har i likhet med dere mye å gjøre på hjemmebane, og har bestemt oss for å heller spare kruttet til vi virkelig har tid til å mene noe. Synse, reflektere. Ikke bare legge ut en NTB-aktig melding om info dere hadde fra før. Derfor blir nok oppdateringene litt sjeldne. Til gjengjeld håper vi dere synes det er verdt å lese når det kommer noe.

Skjerfekartet er tilbake i ny utgave. Den gamle utgaven ble litt dyr både for lisens, pluss at Google skulle begynne å ha betalt for bruk av kartet. Vi er ikke en kommersiell virksomhet, så nå har vi fått opp en utgave som er helt gratis. Ta en titt, og send oss dine feriebilder hvor du skjerfer foran et kjent landemerke eller på et kjent sted. Eller ukjent.

Ejuke

Det virker som Chidera Ejukes opphold i Vålerenga går mot slutten. Det ryktes at Heerenveen leder i kampen om han, men at Besiktas har kastet seg inn. Lazio skal ha fått avslått et bud som gikk på lån med opsjon.

I dag melder lokalavisa i Friesland at Heerenveen er enige med Vålerenga om en overgang, og at Chiddy går igjennom medisinsk sjekk i Heerenveen i dag. De sier at Chiddy skal erstatte en nordmann, Dennis Johnsen, som var på lån fra Ajax forrige sesong. Dermed ser det ut til at han er tapt for oss.

Det er nitrist. Vi hadde alle håpet å få se han litt mer i Vålerenga-trøya, for denne sesongen har han virkelig vært outstanding. Men det er bare to klubber i Norge som har råd til å beholde spillere litt lenger, det er Molde og Rosenborg. De kan betale lønninger vi andre ikke kan, og det er grunnen til at det er vanskelig å nærme seg toppen for alle oss andre – bortsett fra når en av de to har et uår. Og når de har det, har de ressurser nok til å rette opp skuta relativt raskt.

Ejuke bør gå for en rimelig bra sum, helst ikke mindre enn 20 mill. Pluss en bra videresalgsavtale. Gjerne 15 prosent, men 10 – 12,5 prosent er kanskje mer realistisk? Det er vel 12 prosent vi har på Berge hvis jeg ikke tar helt feil.

Oppdatert: 12% var visst også optimistisk får jeg høre..

Prosjekt Deila

Hva betyr dette for Deila? Det spørs hvor mye av pengene man får å rutte med. Det er nå vi får se hva scoutingopplegget til klubben av verdt. Nå skal de ha 3-5 navn på blokka i prioritert rekkefølge.

Personlig mener jeg det er viktigere å få inn en hardtarbeidende midtbanespiller ala Grindheim. Shala funker bra som vikar der, og dersom han vil gjøre den posisjonen til sin egen er det fint, det. Vi bør også få inn en venstreback til, da vi ikke har dekning der. Når Shala og Adekugbe var ute var vi helt nakne, og det er ikke tilfeldig. Vi må ha offensive backer og en hardtarbeidende midtbanespiller for å få dette til å fungere. Og det er vel egentlig derfor Prosjekt Deila ikke har kommet lenger enn det har.

På den annen side så har de jo innfridd hver sesong i forhold til målsetningen Deila har lagt opp til, og nå ligger vi jo faktisk på fjerdeplass.

Men vi er ikke langt fra toppen nå. Så please, gjør noe magisk på overgangsmarkedet så går vi for topp tre!

Èn kommentar på “Chiddy på legesjekk i Heerenveen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *