Endelig fotball igjen

Herolind Shala, Vålerenga-Mjøndalen 1 runde 2019. Foto: Eivind Hauger

Da var fotballferien snart over igjen for denne gang. Vi har solgt Ejuke, vi har har leid ut Azemi og det ryktes om spillere rundt Vålerenga. Men viktigst av alt, det skal kjempes om poeng igjen. Også er vi tilbake i Dagsavisen i dag.

Vålerenga Damer – Manchester United Ladies
Med over 7000 tilskuere på tribunen tok Vålerenga ansvar og kjørte over United-damene. Satt med følelsen av at vi egentlig møtte et bedre lag enn det de klarte å vise frem. Mulig vi tok de rette grepene og spilte dem dårlige, mulig det var fordi de er i oppkjøringa og vi midt i sesongen. Men det var en morsom kveld, og jeg håper dette kan medføre flere tilskuere for damene fremover. Damene spiller borte mot Røa på søndag 15.00.

TV2 har høydepunkter her.

Azemi til Tromsø
Azemi har ikke lykkes veldig godt i Vålerenga så langt. Samtidig føles det hele tiden ut som at han bare er en scoring unna før det løsner. Forhåpentligvis kan han få noen scoringer i Tromsø, helst ikke mot oss da. Han har kontrakt ut 2021 sesongen i Vålerenga, og det er ikke meldt om noen opsjon på kjøp.

Spillere inn?
Nettavisen melder om at vi forhandler om Corey Burke, en spiss fra Jamaica som sliter med å få visum til USA. Og som dermed må lånes ut fra Philadelphia Union.

Ryktet sier at vi har tilbudt Start ca 1 million for Damion Lowe, noe de har avslått. Jesper Mathisen tok til Twitter.

Pr i dag er ingen nye meldt inn, men vinduet er åpent hele august. Plutselig dukker det opp en ny spiller, skal dere se.

Før Kristiansund kampen
I referatet fra bortekampen (Tap 2-0) skrev vi:

Vi har vært dårlige mot lag som spiller kontringsfotball så lenge jeg kan huske. For når man går i kamp i bingen med grisene, er det grisene som koser seg i møkka. Gang på gang er det full panikk bakover, og det er på kantene de er livsfarlige. Fremover går vi som regel i sekken. Vi hadde noen ok forsøk, og det ser ut som gutta prøver. De går ikke rundt og gir beng, men etter dette sitter jeg igjen med en følelse av at Ronny-ballen er naiv.

Nå har vi heldigvis spilt bedre etter den kampen. Dette var før vi flyttet Shala ned på midtbanen sammen med Lekven. Det har fungert veldig bra med de 2 dypt på midtbanen. Samtidig som Shala har kommet fremover flere ganger. Dette er en oppstilling vi bør fortsette med, uansett hvem som skal inn for Ejuke. Abu har ikke hatt noen bra sesong så langt og sammen med Lekven blir de for like spillere. Pr i dag er Lekven bedre og bør spille med Shala.

Så hvem har vi klare for kamp og hvem er skadet?
Det har ikke kommet noe ny informasjon om Tollås Nation, noe som dessverre betyr at han fortsatt er ute med skade.

Med 2 måneder på sidelinjen rapporteres det at Deyver Vega er spillesugen igjen. Strekken i låret rapporteres å være bra, men det skal kjøres en siste test lørdag.

I treningskampen mot Sarpsborg 08 måtte Sam Abdekugbe ut med skade. Forhåpentligvis var det bare en liten smell og at han er klar for spill igjen. Vi er avhengig av sidebacker som bidrar offensivt. Og hvis Sam er ute er vi betydelig svekka.

Adam Larsen Kwarasey har slitt med ryggen, heller ikke her er det kommet noe ny informasjon. Men ettersom Klaesson har gjort sakene bra i de kampene han har stått, så er det ikke sikkert Adam hadde startet uansett.

For å klare målsetningen for sesongen må vi ta mye poeng fremover, og det hadde gjort seg å starte høstsesongen med en seier.

Søndag klokken 20.00 på Intility, møt opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *