Første treningskamp spilt – Ny trener snart?

Lunov (venstre) ledet Vålerenga mot Mjøndalen i går. Foto: Vif-fotball.no

Det går rykter om ny trener, og nå sies det at vi nærmer oss en løsning. I tillegg spilte gutta sin første treningskamp i går.

Ryktene går om ny trener. Mange begynner å bli sure fordi siden det ikke kommer noen lekkasjer fra Valle, så bare antar folk at de ikke jobber på Valle.

Det gjør det selvfølgelig. Jeg mistenker at det tar litt lenger tid enn for eks Sarpsborg 08 fordi vi er i samtaler med en trener som allerede har jobb. Mao må hans klubb finne en erstatter først. I tillegg er det et styre, Trøim og daglig leder som skal mene noe og finne ut hvor mye penger som skal brukes. Det er gode tider i tankmarkedet, så det er jo lov å håpe..

En som ikke blir Vålerenga-trener er Mikael Stahre, for han tok over Sarpsborg 08. Spennende type, det. Men det er mange spennende typer der ute nå.

Tor-Kristian Karlsen tipper vi hyrer Tor Ole Skullerud:

Det håper jeg er skrevet i fylla eller på kødd. Det er sikkert ikke noe å si på det faglige hos Toro, men han har ikke jobba som hovedtrener siden han fikk fyken i Molde i 2015, og vi trenger en spennende trener. Skullerud er.. ganske kjedelig. Hvis problemet er at ingen av tungvekterne vil ha jobben pga stramme budsjetter, så får vi heller gå for Jørgen Isnes eller Vitor Gazimba. (Edit, joa han trente selvsagt Godset 2016-18. Uten hell.)

En annen det ikke blir, som Vålerenga ringte på, er Bodø Glimts Kjetil Knutsen. Han takket nei etter at Vålerenga kontaktet Glimt og han for å høre om han kunne være interessert. Det er i alle fall en spennende fyr, så får man leve med at han ikke har lyst til å avbryte prosjektet han har starta på i Bodø. Egentlig er det oppløftende å se at de kontakter sånne typer.

Nettavisen, som har ringt omtrent alle tidligere spillere og trenere vi har hatt de siste 20 åra pluss noen fler, mener at vi har forhørt oss om Ian Burchnall. Han har etter Viking vært i Östersund, og har trent den lille klubben opp i Allsvenskan på første forsøk. I 2019 styrte han dem til 12. plass, to poeng over kvalik. Mao holdt de plassen, noe som må sies å være respektabelt for en så liten klubb.

Burchnall trente Viking ned i 2017, men var vel fortsatt en populær mann blant fansen som heller la skylda på styret.

Men ryktene går: Det sies nå at en trener blir lansert til uka, og noen mener det skjer på onsdag.

Etter mye om og men håper jeg på et navn jeg ikke listet opp i den opprinnelige saken vi hadde med kandidater: Dag-Eilev Fagermo.

Han har alltid irritert meg, av flere grunner, men mest fordi han er svær i kjeften og litt vel tøff i trynet. Samtidig kan man ikke stikke under en stol at han har tatt Odd fra å være en mikke mus-klubb til å bli en størrelse i norsk fotball. Under hands ledelse har de blitt et topplag, de har utviklet mange unge spillere, og de har bygget om stadion. Det er ikke bare hans fortjeneste selvsagt, men klubben kunne neppe utviklet seg uten at det sportslige gikk foran. Han har også vist lojalitet – Han har trent Odd siden 2008.

Han har aldri hatt en klubb av Vålerengas størrelse, eller med Vålerengas galskapsnivå, men jeg tenker at han er sta og kanskje gæærn nok til å klare å luke ut ukulturen i vegga i klubben.

Med ondt skal ondt fordrives – Fagermo er vår mann.


Ellers ble årets første treningskamp spilt, da under Håkon Lunovs ledelse. Og det ble 1-2 tap for Mjøndalen, uten at resultatet har så mye å si. Vi brukte 21 spillere i kampen, og byttet omtrent hele laget til pause. Mjøndalen byttet også mange, men spesielt i 2. omgang var det stor aldersforskjell tror jeg. Allikevel kjørte vi 2. omgang, og burde nok scoret. Peter Michael og Abu kom til flere store sjanser. Gledelig er det at Odin Thiago Holm ble målscorer etter å ha presset keeper og fått ballen i beina.

Alt i alt synes jeg gutta hadde god innsats, og hadde ikke fortjent å tape.

Vi hadde flere fravær pga skader og sykdom, bla i Herolind Shala, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Erik Israelsson og Ousmane Camara. I tillegg var Felipe Carvalho borte.


Det er mye radiostillhet fra klubben, men nå har de postet en video hvor Borchgrevink fikk et kamera en dag under treningsleiren. Det er veldig bra innhold! Bare to ting: Oppgrader til en GoPro eller vlogge-kamera med brukbar oppløsning, og post det gjerne samme uka det filmes.. Men det er et steg i riktig retning.

Èn kommentar på “Første treningskamp spilt – Ny trener snart?

  • 26. januar 2020 i 13:10
    Permalink

    Skullerud hadde vel Godset som siste trenerjobb?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *