Slik ansetter Vålerenga ny trener

Hvem skal jobbe her i år? Foto: Aperopet

Det verserer mange teorier om hvordan ansettelsesprosessen i Vålerenga funker. Vi har tidligere vært litt usikre/unøyaktige selv. Slik funker det:

Nå er det ikke lenge før ny Vålerenga-trener offentliggjøres. I skrivende stund melder telemarksmedier at Fagermo går mot en ny kontrakt i Odd. For et par dager siden hørte jeg rykter om at Fagermo hadde brukt Vålerenga for å jekke opp lønna si i Odd.

Isåfall begynner alternativene å bli få. Bohinen-sporet virker å være kaldt. Isnes er antagelig for uerfaren. Da sitter vi egentlig igjen med Lunov eller Skullerud, hvis de ikke går for Cifuentes eller noe mer eksotisk. Det er jævlig deprimerende. Vi trenger noe nytt. Ikke en insider, og ikke en grå eminense som aldri har lykkes såfremt han ikke kom til dekket bord som i Molde.

Men jeg har i det minste fått klarhet i hvem som faktisk har ansvaret for den kommende ansettelsen, etter å ha mailet styreleder Thomas Baardseng. Noen ganger er det bedre å bare spørre i stedet for å spekulere.

Ansvaret for å intervjue kandidater ligger på styreleder Thomas Baardseng, daglig leder Erik Espeseth og sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen.

De vil legge frem en innstilling for styret i AS (Trøim) og klubben (Vålerenga Fotball Elite). Styret i klubben ansetter formelt treneren, men styrene skal være enige. Jeg tolker det dithen at Trøim skal si seg enig.

Det har også versert en del rykter rundt rollene. I følge Baardseng skal Jørgen Ingebrigtsen være sportslig leder, og ha ansvaret for klubbens sportslige aktivitet, deriblant fagansvar for alle lag og trenere i akademiet.

Hovedtrener har fullt sportslig ansvar for sitt lag og sitt team, og rapporterer til styret.

Så da gjenstår det bare å se hvem det blir.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *