Fagermo på plass: Saken er VIF

Fagermo signerer for Vålerenga.

Vi har jo alltid vært Fagermo-fans i Aperopet, vet dere…

Thomas Baardseng var fornøyd – Vålerenga hadde fått sin mann. Førstevalget. Akkurat det tror jeg antageligvis på. Men du verden som det har kokt på ryktebørsen. Hadde jeg skrevet alle ryktene jeg har hørt hadde det kommet tre-fire innlegg om dagen.

I går kveld fikk jeg nesten ikke lagt meg fordi det kokte så fælt. Det var snakk om ekstraordinært (?) styremøte kl 22.30 i går kveld. Hadde Fagermo droppa ut? Er det en skotte inne i bildet? Eller var det kanskje Sander Berge-penger som gjorde at de kunne betalte det Odd krevde?

Svaret får vi aldri. Men vi får det som – etter mye refleksjon og en aldri så liten kamelspising – antagelig er beste man for jobben. En mann som ikke var med i den opprinnelige oversikten over trenernavn vi laget. Vi var liksom ikke helt klare for det da, og fantaserte heller om Bohinen, Cifuentes og co.

Dag-Eilev Fagermo har vært med å gjøre Odd til en klubb av en viss størrelse i Norsk fotball. 12 år med stort sett veldig gode sportslige resultater, antagelig et veldig stort pengeoverskudd i spillerlogistikken som har blitt reinvestert i klubben har gjort at Odd har kunnet investere i fasiliteter. Nå er det ikke en jordbakke lenger, nå har de skikkelige tribuner og et anlegg som er respektabelt. Han har sikkert ikke gjort det alene, men det er utrolig hva gode resultater over tid kan føre med seg.

Nå får vi en trener som spiller nogenlunde samme system som vi har gjort før. Vi får en fyr som er veldig flink med unge spillere, og som antageligvis ikke er redd for å rokke ved etablerte sannheter. En fyr som står for en klart definert spillestil. Det er noe vi sårt trenger. Jeg har en følelse av at de talentene vi nå har i klubben er i gode hender.

For Fagermos del var det nok med 12 år i Odd. Han sa sjøl han trengte noe nytt. Og det snøftet og reaksjonen hans når Baardseng nevnte Odd og forhandlingene sier kanskje noe. Dessuten er det nok deilig å slippe å se Rune Tribune hver gang du er på jobb.

Fagermo pratet om Vålerenga allerede i høst. Jeg tror han var dritklar for dette. Også tviler jeg ikke på at Odd var dritt å ha med å gjøre. Sånn er det. Men når en trener vil dra, så blir det som regel slik. Nå er han på TAP flight 761 til Lisboa – et fly han rakk med god margin fordi det ble forsinket.

Det tok litt tid å bli vant til tanken, men ja – jeg er ikke i tvil om at Vålerenga er i de beste hender.

Jeg ble pratende med en VIF-kompis som har fulgt klubben kjempelenge, og vi var også enige i at Deila var ikke bare sorgen. Selv om den høstsesongen nå var grusom, så husker vi de gode kampene også. Vålerenga under Deila spilte helt fantastisk fotball når det funka. Ekstremt høyt press, raske temposkift, harde i gjenvinninga og lynraskt kombinasjonsspill gjorde at vi i perioder trykka motstanderne helt inn i betongveggen på stadion.

Jeg tror vi kan gjøre det samme under Fagermo, og forhåpentligvis litt oftere. Jeg tror også en god del folk fornyet sesongkortet sitt i kveld.

3 kommentars på “Fagermo på plass: Saken er VIF

 • 31. januar 2020 i 22:29
  Permalink

  Dag Eilif hadde gjort hjemmeleksa “Du speller for flere enn bare deg sjæl, når du er i Enga”! Gleder meg til at han skal irritere motstandere og medier med sleivkjeft og breiale uttalelser.

  Svar
 • 1. februar 2020 i 14:24
  Permalink

  Nå må Fagermo hente Oslo-gutten Flamur Kastrati på topp så blir dette bra. Vi trenger en som ham på topp som setter standarden for unggutta..

  Svar
 • 3. februar 2020 i 15:33
  Permalink

  Hei, og Velkommen til VIF Dag-Eilev Fagermo. Vet ikke hvor Kastrati er og om han er under kontrakt eller ikke, men en jeg vet var på vei til Belgia er Torgeir Børven og kanskje det hadde vært noe om vi skal forsterke noe så er det angrepet vårt. Altså som jeg tidligere har skrevet, en Mål garantist, 20+ hver sesong er nok et must for å kjempe om medalje

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *