Folk ut og folk inn på Valle

Det er store utskiftninger på Valle i disse dager – ryddejobben til Fagermo er i gang.

Siden Fagermo dukka opp på Valle og heiv seg på flyet til Portugal har det skjedd ting.

For eksempel har vi lært at Fagermo ikke ble klar for Enga før dagen før han dukket opp på Valle. Kl 9 om morgenen ringte Trøim til Fagermo, og de hadde en halvannen times samtale hvor Trøim stilte en del tøffe spørsmål. Den samtalen resulterte i at han ble Vålerenga-trener.

Det bekrefter mistanken om at det sto mellom (minst) to kandidater helt til siste dagen. Jeg mistenker at den andre var Hakon Lunov. Ryktene jeg hørte sa at Drammensgjengen ville ha Lunov, mens styret ville ha Fagermo.

På Valle mener Morten P (han har langt fra alltid rett, men jeg tror han har det her) at det var dissens mot at Fagermo skulle få jobben på Valle. Med “Valle” så tipper jeg han mener i administrasjonen.

Når det ble Fagermo var det vel rimelig uungåelig at Lunov måtte gå. Ikke bare fordi han visstnok har en historie med Fagermo, men etter den frierferden han hadde i media var det åpenbart at han gikk all in. Skal du ha noe som helst av integritet igjen etterpå da, så går du. Og det gjorde han.

Fagermo skal ha stilt en rekke krav da han begynte i Enga, og skal etter sigende ha vært lite imponert over tingenes tilstand. Så endringer blir det.

Tjærnås ut

I dag fikk vi vite at Lars Tjærnås også slutter på Valle. Det var kanskje litt mer overraskende, men samtidig har vi ikke sett spesielt mye frukter av scoutingarbeidet. Tjærnås skriver i avskjeden på klubbsidene at det har blitt skrevet over 3000 rapporter på spillere. Da fatter jeg ikke at vi leide inn Mayron George. Men til syvende og sist er det Jørgen Ingebrigtsen som har ansvaret for spillerlogistikken.

I utgangspuktet var det jo en god ide å bygge opp et speiderapparat, og jeg håper de tar vare på det som funka der. Samtidig får vi takke av Lars for jobben han har gjort, han er Vålerenga-mann tvers igjennom. Det er det ikke tvil om, og dersom hans neste jobb skulle være på romerike hos gamle kompiser så er det litt trist. Men ok, fyren må jo få fortsette å være yrkesaktiv. Kanskje vi ser Mayron George på Åråsen til sommeren? Ja, takk.

Jeg tror uansett det er sundt med nytt blod på Valle, og jeg mistenker at den ryddejobben Fagermo nå gjennomfører er nødvendig for å få litt mer fart på ting igjen.

Så hvem kommer inn?

Kenneth Dokken blir ny assistent for Fagermo. Akkurat når det gjelder assistenter er det viktig at hovedtrener får “sin” mann, og Kenneth Dokken er Fagermos mann. Dokken har spilt under Fagermo i Strømsgodset og Odd, og var sist hovedtrener i Notodden i åtte år. Sønnen til Arne Dokken huskes best som Odd-spiller, men han har faktisk vært i Godset i to perioder, har over 100 kamper for Hønefoss, samt vært i Kamma, Ranheim og Sandefjord. Alle godklubbene, med andre ord.

Ellers kan Dokken fortelle at han sto på tribunen med Anders Krystad og gjengen da Vålerenga spilte bortekamp mot Nardo i 93 (!). Det er en historie jeg føler trenger litt mer kontekst, men artig er det. Dokken har nå tatt Pro-lisens.

Fysisk trener

En av kravene fra Fagermo skal ha vært fysisk trener til a-laget (hadde vi ikke det??). Der har Mohammad Dajani kommet opp fra egen junioravdeling. “Moa” har utdannelse fra NTNU og Faculdade de Motricidade Humana i Lisboa. Så utdannelse skal det ikke være noe å si på.

Spillere

Spillerfronten er det litt mer stille på, men Fagermo har vært klar på at stallen skal slankes. Dermed spekuleres det i hvem som skal ut. Hvis jeg skal tippe, så tipper jeg kanskje Abu med tanke på at vi har Lekven fra før, og Abu antagelig ikke er en billig mann. Dessuten så er det rimelig åpenbart at Fredrik Oldrup Jensen blir Vålerenga-spiller. Han har allerede reist til Marbella hvor gutta trener.

Oldrup Jensen spilte sist i Zulte Waregem, men var på utlån til Odd i høst. Der var han i følge de som følger med på Odd helt outstanding før han begynte å slite med en skade. I 2018 hadde han et utlån til IFK Göteborg. Oldrup Jensen er fortsatt bare 26 år, til tross for at han har i underkant av 150 kamper for Odd og et utenlandsopphold bak seg.

Han har vært en nøkkelspiller for Fagermo, og vil garantert være det i Vålerenga også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *