Generalprøven unnagjort

Matti Vilhjalmsson, Vålerenga-Mjøndalen 1 runde 2019. Foto: Grydis.no

Med generalprøven mot Glimt unnagjort og serien under en uke unna, så våkner vi fra dvalen og gleder oss til sesongstart.

Snart seriestart
I ett år som har vært alt annet enn normalt er det deilig å se på kalenderen og vite at det nå endelig er under en uke til seriestart. Litt bittert at det er uten tilskuere, men sånn må det være nå. Så får vi komme sterkere tilbake når det blir vi får lov.
Neste tirsdag borte mot Sarpsborg 08 klokken 20.30 starter sesongen.

Når sesongen først kommer igang, så kommer kampene tett. De første 6 kampene våre blir spilt på 19 dager. Det vil dermed bli mer tid til restitusjon enn vanlige treninger. Og å klare å få det beste ut fra alle spillerene vil være viktig med tanke på tabellen og å unngå skader. Vi vil bli nødt til å rullere mer på plassene enn i en vanlig sesong.

Generalprøve mot Glimt
I kampen mot Bodø/Glimt fikk vi se hva som er planen med spillet vårt og hvem som kommer til å få mest spilletid i årets sesong. Og med den nye innbytteregelen (5 spillere over max 3 bytter), så vil vi fort se et Vålerenga som bruker 15/16 spillere hver kamp tror jeg.
Glimt kom på banen for å være offensive meldte de før kampstart, men det er tydelig at de savner spillerne de har solgt i vinter.

Offensivt ser vi spennende ut. Matti er det oppspillspunktet vi trenger, og er mannen vi sikter på innleggene med. Dersom vi får dette til å sitte vil han score flere mål i år enn ifjor. Gjerne ganske mange flere også.

Vega jobbet bra defensivt og var god fremover, kunne med litt flaks ha putta ett mål, men vi sparer det gjerne til sesongen er i gang.
Shala ble helt borte, og så litt oppgitt ut over å få nesten ingen baller å jobbe med. Horn Myhre utmerket seg som veldig villig til å gå på løp, og når Glimt sto høyt burde vi kunne utnyttet det bedre. Men disse relasjonene vil komme.

Når vi så begynner å bytte masse spillere, så begynner det å se veldig ut som en 0-0 kamp, men Peter Godly Michael er sterk og vinner en hodeduell på corner og stanger inn seiersmålet etter en times tid.

Vålerenga ser ut til å mangle litt på relasjonene og når det sitter kan vi fort bli veldig farlige fremover. Problemet i dag var at vi gjorde for mange personlige feil i forsvaret og midtbanen. For ofte ga vi fra oss ballen unødvendig eller vi spilte den ut over linja. Mot bedre lag ville vi blitt straffet mye hardere på dette.

Hvem skal så starte mot Sarpsborg 08?
Fagermo har sagt at Kristoffer Klaesson er vår førstekeeper. Adam har slitt med skadeproblemer lenge og det virker som det er vanskelig å få ryggen hans fiksa 100%. Jeg tror Klaesson hadde startet også om Adam var kampklar, Fagermo mener at en ung spiller som er like god eller nesten like god skal spille. Haug er også foretrukket som reservekeeper. Dermed ser veien lang ut for Adam, som har bare har kontrakt ut denne sesongen. Uansett er det bra for en keeper å vite at plassen er hans.

I forsvaret ser Borchgrevink og Adekugbe ut til å være foretrukket på sidene. I midten er Tollås tilbake som sjef, mens plassen ved siden av han er litt åpen. Både Näsberg og Bjørdal har fått ca like mye spilletid. Jeg tror vi ser Ivan i første kamp.

På midten ser Oldrup Jensen ut til få ankerrollen og ikke uten grunn, han har spilt bra i de kampene jeg har sett. Som indreløpere er det mer åpent. I dag startet Horn Myhre og Shala, men Thiago Holm og Lekven gjorde seg ikke bort i andre omgang. Svakest i dag var Shala, som ble litt borte og fikk lite ball å jobbe med.

Mot Glimt startet Vega og Finne på vingene. Begge var mye involverte og Vega overrasket positivt med viljen til å jobbe defensivt, noe jeg mener har vært for dårlig før. I andre omgang kom Dønnum inn for Vega, men måtte ut igjen med en vondt arm/skulder på slutten av kampen. Det meldes at det ikke var noe langvarig og han bør være klar igjen til seriestart.

På spissplass er nok Matti sikker, men Peter Godly Michael banker på døra. Han kan fort være en spiller som kan komme inn å score på slutten av kampene.

Så stolt, så Vål’enga?
Til slutt ett lite hjertesukk. Kan dette være sesongen der vi supportere drar sammen også i sosiale medier?

Kan dette bli sesongen der vi klarer å være enig i at selv om prestasjonene kanskje ikke var gode nok, så er ikke spilleren “Totalt jævla ubrukelig” eller en spiller “Vi burde dumpe ved første mulighet”.

Vi kan alle bli oppgitt over spillere som ikke presterer, som gjør personlige feil. Men er det spesielt konstruktivt å sitte bak ett tastatur å være sånn?

Hvordan har det seg at når Vålerenga vinner kamper, så er det bare en fjerdedel så mange kommentarer som når vi taper?
Sitter det folk der ute og lever for at vi er ræva? Som kaller seg supportere?

Kan denne annerledes-sesongen også bli annerledes i sosiale medier? Jeg håper det, men jeg holder ikke pusten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *