Sarpsborg 08 – Vålerenga 0-1: Vi er i gang!

Dæven så deilig. Det er kanskje ikke det samme å starte i juni ca uten tilskuere. Men så kan man kanskje si at vi vinner jo ikke i Sarpsborg under normale omstendigheter heller. Helt greit for meg.

Vi har hatt en ønskeliste med ting vi ønsker å se fra Vålerenga under Fagermo. Ting som mer struktur, høyere bunnivå, mer fightervilje, mer løping. Du vet, sånne ting som gjør at du vinner kamper. Og det fikk vi se, selv om kampen var en rotete seriepremiere.

Vi ser ut til å spille litt mer kontrende 4-3-3 i år, ikke overraskende det. Oldrup Jensen dypt på mditen med Lekven og Shala som indreløpere. Når vi vinner ballen stikker vingene rett ned i lengderetningen mens indreløperne fyller på. Backene er med opp, men det blir ikke konstante overlapp slik som før ser det ut til.

Så matchen: I første omgang hadde jeg en uggen følelse. Sarpsborg kom med flere farligheter, og det var liksom litt på nippet til at vi rakna eller Sarpsborg hadde de marginene som skulle til. Men det skjedde aldri. Det var aldri noen som virkelig mista det fullstendig, og det var deilig å se. I stedet er det vi som har litt flyt da Dønnum tupper inn et pass fra Matti. Det er ikke bare flyt, dog. Det er vel Oldrup eller Lekven som vinner andreballen, header inn til Matti som legger over til Dønnum.

Andre omgang fryktet jeg skulle bli enda eklere. Sarpsborg så litt ut som de har gjort de siste årene. Strukturerte, fysisk sterke og litt maskinaktige. Men de satte ikke inn noe ekstra gir i 2. omgang. I stedet synes jeg vi spiller noe bedre. Fortsatt en del rot, men jeg er imponert over hvor mange frispark Matti og Dønnum klarer å tilrive seg på motstandernes halvdel. Og midtbanen hang ikke alltid med, men de lagde frispark og dro på seg kort og frusterte Sarp. I midtforsvaret var spesielt Tollås dominant.

Alt i alt en mer enn godkjent serieåpning mot et lag som ikke akkurat har vært en ønskemotstander de siste åra.

Spillerbørs

Kristoffer Klaesson – 7 – Står en veldig god kamp, med flere store redninger. Virker trygg i feltarbeidet, bortsett fra en fæl miss på overtid som kunne kostet oss. Kandidat til BB.

Christian Borchgrevink – 5 – Svak første omgang, fikk gult etter 11 minutter. Da hadde jeg bange anelser, men han spiller seg noe opp. Klarer ikke se hva slags justeringer Fagermo foretar i pausen, men han klarer seg bedre i 2. omgang. Antagelig med mer hjelp fra Dønnum.

Jonatan Tollås Nation – 7 – Ser ut til å ha Larsen i baklomma, vinner ca alle hodedueller, ca feilfri kamp. Redder på strek når KK misser. Veldig sterk kandidat til BB.

Ivan Näsberg – 7 – Duellvillig og har også noen gode fremspill. God kamp av Ivan.

Sam Adekugbe – 6 – Klarer seg greit defensivt, spesielt mot svake Bojang. Savner litt mer futt og fart fremover, men nå skal antageligvis ikke vingene kutte så mye innover lenger.

Marius Lekven – 5 – Vanskelig spiller å forstå. Jeg er sikker på at han gjør veldig mye bra, men er litt usikker på hva. Er jo bra offensivt, og gjør antagelig en større jobb defensivt enn jeg skjønner.

Fredrik Oldrup Jensen – 5 – Ikke verdens beste debut. Et par kjipe balltap, bla. Er en betrodd mann som kjenner Fagermo-ballen, så han kommer nok.

Herolind Shala – 6 – En fighter som en sånn passe provoserende for motstanderne. Spiller med høy innsats, drar på seg et litt unødvendig gult. Ut etter 79 for Felix.

Aron Dønnum – 7 – Matchvinner, og naturlig BB-kandidat. Jobber bra defensivt også, og vinner mange frispark som må være frustrerende for Sarp. Tar et unødvendig gult kort.

Bård Finne – 5 – Er ikke like mye involvert som Dønnum, men deltar i det offensive. Ut etter 78 for Vega.

Matti Vilhjalmsson – 7 BB – Jobber og sliter og gjør en enorm jobb som førsteforsvarer, spesielt i andre omgang hvor han presser farlige Saletros veldig mye. Er med hjem i forsvar og støter ut når det trengs. Vinner mange frispark på Sarpsborgs banehalvdel, og har assist på målet. Lagspiller med stor L.

Innbyttere

Deyver Vega – 6 – Inn 78. Har flere gode inngripener og bidrar spesielt bra defensivt. Har ro med ballen, noe vi trengte når Sarp ville presse. Setter et knallhardt frispark i tverrligger.

Felix Horn Myhre – 5 – Inn 79. Bra innhopp, tar ansvar og bidrar til å ro seieren i land.

2 kommentars på “Sarpsborg 08 – Vålerenga 0-1: Vi er i gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *