Innbytterne reddet en typisk VIF-kamp

Vi skulle herje. Vi kunne blitt de hjelpeløses hjelper. Vi snur kampen. Nå blir det godt med en uke fri.

Vålerenga kjører kampen fra start mot et lavtliggende Aalesund men vi er upresise og viser lite vilje til å punktere kampen tidlig. Det kan se ut som en typisk kamp der Vålerenga skal herje over de hjelpeløse og vi kjenner så altfor godt til hvordan den historien går.

Og det gikk som det pleier. En ekstremt kjapt og effektivt overgang blir til innlegg som slås på første touch før Borchgrevink rekker å komme oppi, og en Aalesund spiss som kommer seg akkurat foran en ellers god Ivan og stuper ballen forbi en sjanseløs Klaesson.

Vi prøver å komme inn i kampen igjen, men produserer vel egentlig bare én ordentlig målsjanse før pause. Håpet er at gutta får en hårføner før andre omgang.

Det er mye mulig de fikk det, men det hjelper lite når klubbens stødigste mann klarer ballen inn i eget mål på svært klossete vis med en gang kampen sparkes igang igjen. Vålerenga har nå to mål å hente opp i en kamp målsjansene er sparsommelige.

Fagermo gjør noen grep. Ofrer Oldrud og Osame og inn kommer Stokke og Finne. Det ble svært gode bytter.

Plutselig ruller Vålerenga opp et kremangrep. Dønnum får ballen på sin venstre kant, drar på seg et par mann, og serverer så en Matti på fritt løp inn i Aalesunds 16 meter. Matti dytter ballen videre forbi en utspilt Aafk-keeper, og dermed har Benjamin Stokke scoret sitt første VIF-mål.

To minutter senere sender Klaesson Aron på løp. Det ser ut til at Aalesunds forsvarer skal ha kontroll, men Aron følger heldigvis på og er plutselig på alene med keeper. Vel ikke helt alene. På løp kommer også Bård Finne. Aron dytter ballen til Bård som spaserer inn sitt første mål for sesongen. Dermed er den kontoen også åpnet.

Vålerenga har nå momentet i kampen. Aner vi en total snuoperasjon?

Nei, sånn skulle det ikke bli. I en merkelig situasjon faller Sam Adekugbe innenfor Aalesunds 16 meter. Dommer Tom Harald Hagen, som allerede har gitt Aalesunds Niklas Castro feilaktig gult kort for filming innenfor vår 16 meter, tror også Sam driver gjøn med ham og drar opp det gule kortet. Sams andre gule kort for dagen.

Dermed mister kampen alt moment. Aalesund hadde kun planer om å la oss styre kampen og satse på overganger, så de ser ikke ut til å vite hvordan de skal klare å styre kampen. For Vålerengas del er det sjeldent lurt å prøve å styre en kamp når man er i undertall. Kampen ebber ut og Vålerenga ender med å redde et poeng i en kamp vi skulle herje i, men lett kunne tapt. Det er vel noe.

Vil forresten gi skryt til publikum i begynnelsen av kampen. Sannsynligvis var man overlykkelig av å kunne fotball på stadion igjen men dere hørtes godt gjennom skjermen, spesielt i første omgang. Jeg ville vel kanskje droppet kanonsanger som “Kom igjen, Enga” når man kun er 200 på tribunen og kampen ikke nødvendigvis trenger det der og da, men mye annet satt bra og hadde godt trøkk.

Dessverre må jeg også følge opp med et digert hjertesukk når jeg hører at NOEN publikummere rakner totalt på egne unggutter og samtidig følger opp med totalt unødvendige hatsanger mot Gudmund Taksdal Kongshavn, av alle spillere. Hadde forstått det hvis sangene gikk på bekostning av Niklas Castro som jo har uttalt seg litt negativt om Vålerenga etter at han dro, selv om jeg ikke hadde støttet hatsanger mot ham heller. Men Gudmund er en hederskar i klubbens historie. Godt å høre at noen startet “For Gudmund elsker Vål´enga”.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 – God kamp av vår unge målvakt. Den sedvanlige flausen er vel på 0-2 målet til Aalesund, samtidig som det nok er mest kaptein Tollås sin flause. Lite han kan gjøre på 0-1, selv om han er på ballen.

Christian Borchgrevink – 5 – Er ofte fantastisk i samspillet med Aron Dønnum og samtidig den svakeste av vår duo på venstresiden. Burde antagelig lukta noen av Arons pasninger tidligere og selv hadde bedre adresse på pasninger og innlegg. Generelt god forsvarskamp, så kan vi diskutere om han burde vært tettere oppi han som legger inn på 0-1.

Ivan Näsberg – 5 – Er nok vår sterkeste i midten idag, selv om han havner bak målscoreren på 0-1. Generelt en sterk kamp.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Ikke helt den Tollås vi er vant med. Flere dårlige pasninger og kommunikasjonen mellom han og Klaesson foran 0-2 er ikke av vanlig klasse.

Sam Adekugbe – 3 – En merkelig kamp av Sam og ikke på den gode måten. Upresise pasninger og innlegg med dårlig adresse, samt litt sent inn i taklinger. Generelt er også Aalesund farligst på hans side. Var klar til å sage ham totalt etter hans andre gule kort, som jo gjør at vi mister momentet vi hadde fått over kampen. Etter nærmere ettersyn ser det ikke ut til at det er skuespill. Har heller ikke vist Oscar-ambisjoner tidligere. Han frikjennes også av både skuespillhatende Fagermo og Aafk-trener, Lars Bohinen.

Fredrik Oldrup Jensen – 4 – Mye involvert i begynnelsen av kampen når Vålerenga ser ut til å kjøre spillet, men blir plutselig usynlig etter et diskutabelt gult kort. Ut etter 57 minutter

Magnus Lekven – 4 – relativt usynlig inntil han tar over den dype rollen i andre omgang. Gjør også mye av jobben vi ikke ser så godt.

Herolind Shala – 4 – Ikke gult kort for andre kamp på rad så det er jo bra, men virker samtidig som han ikke har like stort killerinstinkt når han ikke lever på kanten. Prøv å finn en mellomting fremover.

Aron Dønnum – 6 BB – Konstant uromoment for Aalesund og hadde mye godt samspill Borchegrevink. Stor selvtillit med ballen i beina. Regissør av begge Vålerengas mål med både første og andre pasning. Kunne med litt mer dyktighet stått med en scoring selv også.

Osame Sahraoui – 3 – Ivrig og ballsikker men blir lite ut av balleken idag. Gjorde seg ikke bort men fikk ikke til noe godt samspill med Adekugbe på benken, og kom dermed veldig i skyggen av Vålerengas gode venstreside. Ut etter 57 minutter.

Matthías Vilhjálmsson – 6 – Ny sterk kamp av Matti. Gjør mye grovarbeid, gir mye juling og er servitør for Benjamin Stokke i målet som snur momentet i kampen til vår fordel.

Bård Finne – 4 – Inn i det 57. minutt og brukte åtte minutter på å score. Riktignok ferdigscoret. Dessverre blir resten av kampen mest grovjobbing som følge av at vi ble ti mann.

Benjamin Stokke – 4 – Inn i det 57. minutt og brukte seks minutter på å score. Hans første mål i VIF-drakt. Forhåpentligvis åpnet kontoen for alvor.

Èn kommentar på “Innbytterne reddet en typisk VIF-kamp

• 5. juli 2020 i 13:00
    Permalink

Jeg var på kamp og synes publikum som var der stemte greit i når noen dro i gang, men vanskelig med bare 200, og kanskje vel i overkant mange ikke-syngende» fans.
    De 2-3 rørehuene som konstant skreik dritt, hadde 3 i promille og skulle aldri ha sluppet inn.. Flass