De hjelpeløses hjelper er tilbake

Dønnum: BB i går, men uten seier. Foto: Eivind Hauger / Flickr

Dette skulle altså være Fagermos tentamen. Sto han? Vel, ikke helt. Men nå har han i alle fall fått en rimelig god innføring i hva som foregår i denne troppen. Også var Party-Bjarne på tribunen. Les mer:

Det er litt feil å bare skylde på midtstopperne. Ok, Ivan mister mannen sin på 0-1, Tollås kåler til 0-2 på grusomt vis. Så kanskje det skulle vært hands på han spissen dems. Det er ikke lett å se for noen.

Men når vi endelig får hull på byllen, da endrer plutselig alt seg. Da ser vi hvor skjøre Aalesund er, og hvor mye moment og selvtillit betyr i fotball. Dessverre ryker Adekugbe på en klønete / teit filming etter vi henter opp 2-2. På det tidspunktet overkjører vi dem totalt og hadde vunnet om ikke utvisningen kom. Lufta gikk rett ut av ballongen.

Jeg var helt sikker på at det var filming når jeg så det på stadion, og jeg er neimen ikke overbevist om det motsatte senere heller. Selv om spilleren selv hevder hardnakket han ikke gjorde det. Det kan godt hende det var kontakt med hælen og at han ikke klarte å løpe videre. For meg ser det ut som han holder seg på beina OGSÅ velger å kaste seg når han ser ballen er for langt borte.

Uansett, fire poeng bortkasta. Og det er ikke bare dommerens feil. Vi må spille bedre mot dårlige lag. Det har vært problemet mange, mange år. Ikke bare i fotball forøvrig, også i ishockey. Hockeyklubben taper vel ofte fler poeng mot bånn tre enn topp tre.

Men Fagermo skal ha cred for byttene og omlegginga han gjør. Jeg synes Oldrup faktisk var veldig god, spesielt i 1. omgang, men han ofres vel når han legger om med Stokke som spiss og Matti bak han. Da kjører vi Aalesund fullstendig i senk. Nå gjelder det bare å få gutta til å spille en god kamp fra start til slutt, og ikke blaff her og der.

Party-Bjarne

En som også var på kampen igår er “Party-Bjarne”. Party-Bjarne er ikke en spesifikk person, men en type person man ser på kamp fra tid til annen.

Party-Bjarne er først og fremst opptatt av party. Ikke sånn supporter-party-opplegg, mer utestedparty. Party-Bjarne var på kamp i går godt påseila, og helt uten supporterutstyr. I stedet kjører han blomstrete sommerskjorte, jålesveis og gullklokke, akkurat samme antrekk han ville kjørt på Ayia Napa i sommer om ikke denne jævla koronagreia hadde ødelagt charterturen hans.

Party-Bjarne synger ikke. Han slenger dritt. Først og fremst til Kongshavn i målet til Aalesund, en spiller de fleste rundt fortsatt har bra med respekt for. Også slenger han dritt til egne spillere. Masse, for kampen svarer ikke til Bjarnes forventninger. Noen prøver å påpeke til Bjarne at disse spillerne, mange av de bare 19 år, ikke blir bedre av at han slenger dritt til dem. Bjarne tolker det dithen at hans kritikere er fornøyd med hva de ser, og synes det er helt utrolig at noen synes dette er bra.

Når Aafk gjør 1-0 så mister Bjarne interessen, og synker sammen i setet sitt og sveiper Tinder resten av omgangen, før han tasser ned i kantina for litt forfriskninger. Der diskuterer han også høylytt med kompisene sine om hvor dårlig gjort det er at folk ikke er enige med hans vurderinger av laget.

Kampen er i gang, og Bjarne kommer ruslende inn, litt ustø oppover tribunen mens han er på mobilen med begge henda. At kampen er i gang driter han åpenbart en lang marsj i. Men Aafk kåler inn 2-0 mens han er på vei innover tribunen forbi meg og sidemannen, ser opp på folk rundt og gir en sarkastisk tommel opp: “Erre bra nå eller? NÅ erre bra ass!”. Deretter setter han seg på settet og fortsetter å sveipe.

Også begynner Vålerenga å spille fotball. 1-2, også 2-2. Bjarne er ikke særlig imponert, han er fortsatt fornærmet over at noen kunne kritisere hans kommentarfelt-aktige innspill til laget tidligere. Klapper ikke når 2-2 kommer. Mer oppgitt over at folk kan synes dette er bra. Folk har ikke peil, vøtt.

Vi ryker på en utvisning, og kampen ebber ut mens Bjarne er opptatt med andre ting. Det er under hans verdighet å se på dette. Bedre å ha nesa i telefonen.

Kampen er over. Det er 2-2, og folk står og synger “Så stolt, så Vålerenga” på tribunen. Bjarne, av en eller annen rar grunn, finner ut at nå skal han stemme i. Nå skal det synges. Etter at kampen er over, da finner han ut at han skal backe gutta litt. Deretter sjangles det ut i Oslo-natten. For den er enda ung. Akkurat som damene på Tinder.

Hvor vil jeg med dette? Party-Bjarnete folk dukker opp på tribunen i tide og utide. Men det er ganske trist at når kun 200 slipper inn, så går en av billettene til en fyr som er en klar minusfaktor på tribunen. Jeg vant lotteriet selv, og fikk min første kamp i år. Å bruke tida til å slenge dritt til laget er fullstendig fremmed for meg. Jeg fatter ikke at folk vil bruke den verdifulle tida til å spre uhygge og være en negativ faktor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *