Engamorgen 29/4-15: Patetiske Aalesund og kampinfo for Åråsen

Aabrekk: Fyra igjen. (Foto: Wikipedia Commons).
Aabrekk: Fyra igjen. (Foto: Wikipedia Commons).

I morra møter vi Aalesund på Ullevål kl 18. Aafk pleier å være rimelig lett match på Ullevål, men man skal passe seg for et lag som ikke har vunnet enda, og særlig ett som har fyra treneren.

Ganske sjukt å sparke en trener etter fire serierunder, særlig en man ansatte i desember. Ledelsen i Aalesund ser ut til å være et muppetshow i beste Fjorden Cowboys-stil. Rekdals gamle patetiske venn Henrik Hoff sier spillerne ikke hadde tillit til Aabrekk, mens patetiske Fedrik Carlsen, den en gang så lovende midtbanespilleren, feiger ut og sparker ballen rett tilbake til styrerommet med at det er “styret som har bestemt”, og “vi stiller oss bak styret”. Hva med å gå litt i seg sjøl?

I går hørte jeg et radiointervju med en patetisk leder i Stormen, som var østlending, og han hørtes ut som den mest likegyldige supporteren noensinne. Kanskje ikke rart ingen av dem gadd å dra på derbykampen i Molde, når patetiske Stormen har en ledelse som åpenbart gir faen i hva som skjer i egen klubb. Det var ikke snakk om å kritisere noen i klubben, bare generiske svar med “Jo det var jo litt overraskende det, da..” og “Vi har jo ikke helt oversikt..”.

På toppen av det hele har idiotene nå tilbudt Aabrekk jobb som speider. Jepp, han karen akkurat sparka deg kommer tilbake med en annen stilling, hvor man da skal være en del av den samme organisasjonen som ikke hadde tillit til deg dagen før. Patetisk!

Og stakkars den som tar den ledige jobben i Ålesund. Amund Skiri er nevnt. Ikke gjør det, Amund!


 

Tradisjonen med hedersgjester fortsetter, og kveldens hedersgjester blir Petter “Øltønna” Morstad og Henning “Proffen” Bjarnøy. Morstad spilte back på Vålerenga fra 1976 til 1983, og er dermed både serie -og cupmester. Henning Bjarnøy slo igjennom som 17-åring i 1981 og var et kommende supertalent som desverre begynte å slite med skader. Han fikk med seg to seriemesterskap og seks landskamper.


Kampinfo for derbyet på Åråsen er lagt ut. Vi kan lese at politiet på romerike, og LSK, legger opp til både god stemning og trygghet. Wow! Hva gjør de annerledes i år, tenker jeg.. Vel, ikke så mye. Her er et kort og nøkternt sammendrag av “kampinfoen”.

1. Du kan ikke bare møte opp på stadion og kjøpe billett. Det går ikke, du er for farlig til det. Du må i sjappa. Selv om det blir billetter til overs får du ikke kjøpt på stadion.

2. Det blir segregering før, under og etter kamp både inne og utenfor stadion. Har du en venn som er LSK-fan kan du bare glemme å se han/hun før kampen. Du er for farlig til det.

3. All organisert supportertransport via Lillestrøm Sentrum er forbudt. Det er fali det.

4. Siden du er farlig skal du kroppsvisiteres før kamp. Du skal sluses inn via høye gjerder og bli tafset på av bolere i bomberjakker. Du bes “bidra til flyt”. Med andre ord, dropp buksa ned til anklene FØR du kommer fram. Under denne prosessen er du under konstant overvåkning av bevæpnet ordensmakt. Se rett frem.

5. Siden Vålerenga-fans er farlige får vi egen inngang. 1800 personer skal trykkes inn i to sluser. Derfor oppfordres du STERKT (med Bold tekst OG understrek) å møte i god tid. Det betyr ganske lenge i forveien. Du skal nemlig bruke en god dose tid av din søndag på å stå rett opp og ned i kø, for å komme fram til boleren. Du er nemlig farlig.

6. Før du i det heletatt kommer i nærheten av stadion, skal du tilbringe mye tid ventende i en varm buss langs en åker oppe på Romerike. Alle Vålerenga-busser kjører en lang omvei via Skedsmovollen og Leirsund, og skal parkere langs veien oppe på sletta hvor de skal STANSE. Bussene bør være på plass der 16.30-16.45. Sier ingenting om hva som skjer hvis du ikke er det, men OK. Politiet sender tre og tre busser ned til stadion for tømming.

…og du, dette med å møte tidlig i punkt fem? Det gjelder selv om du sitter under politivakt i en glodvarm buss ved en åker langt unna stadion.

7. Når du kommer ut etter matchen er alle bussene linet opp utenfor stadion med nesa NORDOVER. Du skal nemlig på tur på landet igjen, via Leirsund og Fucking Åmål. Det er stikk motsatt vei av dit du egentlig skal og vil, men det driter vi i. Det er ikke som om du har lyst til å komme deg hjem og få et glimt av unga før de legger seg? Du er jo en potensiell voldsmann/kvinne. Du har sikkert ikke barn en gang. Slemme folk har ikke det.

8. Dersom du ikke ser din buss i den lange rekka av busser, IKKE GÅ NEDOVER VEIEN. Det er jævlig viktig. Det er sikkerhetssperringer som ordensmakten har satt opp, og hvis bussen din er på andre sida av den sperringa, så må du bare stå og vente og håpe at den ruller forbi og plukker deg opp. Du kanke bare gå nedover veien, vet du. Du er farlig.

9. Det ekke lov å storme banen. Virkelig? Takk for info om det, nå også med oppdaterte bøtesatser. Normalt sett snakker vi 15-30 lapper og opptil 50 kampers utestengelse, men er du virkelig frekk kan du ryke på mer.

10. Pyrotekniske ting tillates ikke på Åråsen. Da ryker du på det samme som ovenfor. Det er nemlig akkurat det samme å fyre av et stjerneskudd, som å løpe ut på banen midt under en direktesendt TV-kamp og ødelegge hele greia.

11. Og til tifogruppene. Hei, dere mongoene som bruker dritmye tid på å male og rigge opp fargegreier og sånn. Dere må være ute av stadion senest 15.30, uansett om dere er ferdige med de digre prosjektene dere har brukt ukesvis på å jobbe med eller ikke. Du slepper nemlig ikke gratis inn bare fordi du har jobba ræva av deg for å hjelpe klubben på derbydag. Du må ut av porten sånn at du kan stå i kø, bli overvåket, bli tafset på av en boler, også må du ha kjøpt billett, seff. Gratis arbeid teller ikke.

Åja, du glemte å kjøpe i sjappa, fordi du var opptatt med å bli løsemiddelskadet? Ja det var noe dritt. Gå hjem til Oslo via Leirsund.

 

Så der har vi det. Hvis det ikke blir god stemning og trygghet av dette, så vet ikke jeg. Jeg fikk i alle fall kjempelyst på å dra på match.


Vi avslutter med en noe mer gledelig melding. Morten Ask har signert ny toårskontrakt med Vålerenga. Vi gratulerer, og lykke til i WM!

 

 

4 kommentars på “Engamorgen 29/4-15: Patetiske Aalesund og kampinfo for Åråsen

  • 29. april 2015 i 12:47
    Permalink

    Istedet for å kritisere sikkerhetstiltak på kamper burde dere heller ha brukt energien på å få bort idiotene (Les Isko o.l.) som er grunnen til at politiet anser kamper Vålerenga spiller som høyrisikokamper.

    Svar
  • 29. april 2015 i 22:47
    Permalink

    Det jeg beskriver er hvordan det føles for en fredelig supporter å gå på kamp.

    Vi blir 1800, er det fair at alle skal behandles slik?

    Mot Odd Grenland for et par år siden innkalte de politihelikoptret til å henge over stadion, var det høyrisikokamp?

    Sitter med en følelse av at politiet utnytter “fotballtrusselen” til å brenne en stor mengde skattepenger for å sikre budsjett fremover.

    Svar
    • 30. april 2015 i 00:32
      Permalink

      Mulig det ikke er rettferdig, men som i mange andre sammenhenger trenges det bare noen få som driver faenskap for at det blir ødelagt for alle.

      Vet ikke hvordan politiets vurderinger er i forhold til forskjellige kamper men nå er det nå slik at det har vært to tilfeller av bråk med Engasupportere før/under kamp og da kan da ikke noen bli overrasket over at de iverksetter tiltak.

      Vet ikke om klanen/klubben arbeider i det stille for å gjøre noe med problemene for jeg synes det er veldig dumt om dette for lov til å eskalere.

      Svar
  • 30. april 2015 i 00:04
    Permalink

    Litt OT, men har lyst til å fortelle det likevel: Var for første gang på Camp Nou i går, som en av drøyt 65 tusen. Ingen høyrisikokamp rett nok, men snakk om overraskelse for en Enga-supporter: en vennlig funksjonær hjalp til med innsjekkingen, et par sikkerhetsvakter sto diskret tilbaketrukket, ingen ba om så mye som å få lukte på ryggsekkene våre.( Like greit akkurat det da, for på Barcakamper har folk med egenkomponerte matpakker.)

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *