Sterk seier for rekruttene

Nivåforskjellen på topp og bunn i Postnord-Ligaen er enorm. Det ble fortjent 0-6 for opprykksjagende Kvik Halden sist (som har Kenta ved roret).

Målet er at gutta holder plassen. Der har vi kanskje fått litt drahjelp fra pandemien, for nå ser det vel ikke ut som 3. divisjon kommer igang. Isåfall blir det sannsynligvis en sesong til uansett, men denne sesongen skal spilles, og det er jo greit å holde seg unna nedrykksplassene.

I går var motstander Tromsdalen, som vi kjenner som et kjempeheislag. Nå har de en britisk trener, visstnok dårlig stemning i troppen og vel, ting går vel ikke helt på skinner for dem. Men det er fortsatt en tøff motstander for våre unggutter.

Kampen så vel også ut til å forløpe litt som fryktet for meg. At gutta er ballsikre og kommer til å skape sjanser er uten tvil, men vi møter et fysisk sterkt lag med en del rutine. Da kan det glippe bakover når som helst.

TUIL var utrolig tent. Jeg kan ikke huske å ha sett motspillere skrike og hoie så mye. De var ikke grisete, eller unødvendig aggressive, men mer av typen som skjeller ut dommeren for selv helt åpenbare frispark. De fremsto som ganske desperate etter å snu en dårlig trend.

De hadde også en klar plan om å ta ut Odin Thiago Holm. Jeg tror de dro på seg minst ti frispark på han, men dommer spanderte kun ett gult kort. I tillegg kom det også et potensielt drapsforsøk hvor deres Stig Tøfing-lookalike kom på et 30-meters løp for å få ta et klokkeklart gultoransje, men da hoppet Odin unna. Så da var det jo greit, i følge dommer som ikke gjorde noe med den saken.

Av kjente a-lagsnavn stilte vi med Kjetil Haug, Amin Nouri, Felix Horn Myhre, og Benjamin Stokke, i tillegg til 17 år gamle Odin Thiago Holm. Stokke hadde jeg trua på, men fikk ikke til så mye. Han fikk ikke ballen så mye heller, må sies. Det er ikke lett å bare gå inn på rekruttlaget og prøve å spille med gutter som agerer på en annen måte enn man er vant til.

Gutta åpna sterkt, hadde mye ball og skapte noen farligheter, men det var TUIL som ledet til pause etter en glipp fra Vålerengas ellers ganske solide stoppere. Andre omgang var egentlig litt jevnere, men da snudde gutta det.

Først Felix Horn Myhre etter 67 minutter, som forserer inn fra høyre, og skyter et skudd jeg var sikker på motstander skulle rekke å blokkere. Men ballen går rett i motstatt nettvegg. Meget pent satt.

Deretter kunne vel hvem som helst tatt det. TUIL satt på en spiss som oppriktig talt var 15kg for tung. Trang shorts og drakt, men stor og sterk også – da var det tid for langpasninger. Da er det bra å ha Fredrik Holmè – han vant ca hver eneste hodeduell.

Også: På overtid er det Felix igjen som slegger en nydelig 35 meters pasning/cross inn i boksen til motstander. Forsvarsspillern til TUIL feilberegner akkurat nok til at ballen faller ned til innbytter Lukas Thorsen Håll, som setter den på hel volley. Nydelig angrep, og Enga avgjøre matchen fire minutter på overtid.

Rekrutta har dermed seks poeng på de første fem kampa. Mer enn godkjent, og nå er man i alle fall godt i rute for å holde seg foran svake Fløya.

Det gror godt i klubben, det er det ingen tvil om. Nå har rekrutta også åpnet for 200 tilskuere, så hvis du har fotballabstinenser kan du ta deg en tur (dersom du er sesongkortholder). Neste hjemmekamp er Skeid 23. august.

Se info om hvordan du skal komme deg på kamp her – og du, legg igjen penger i kiosken!

Èn kommentar på “Sterk seier for rekruttene

• 10. august 2020 i 17:09
    Permalink

Bra kamp og fortjent seier til rekrutta. Felix sjef på midtbanen Fredrik i forsvaret. Odin med endel lekre detaljer. Nærmer seg start i Eliteserien. Herlig mål av Lukas til 2-1?bra innsats av restenav gutta!