Start – Vålerenga 2-1: Ran.

Start. Der har du sjarmerende gjeng. En klubb ca uten fans bankrolla av folk som har tjent formuen sin på gambling. Skitne penger klinger like godt på sørlandet som andre penger, åpenbart.

De hadde visstnok spilt bra de siste kampene, og fått dårlig betalt. Mot oss valgte de noe annet. De valgte å ikke spille fotball, stort sett. Start parkerte bussen i hele førsteomgang, og selv om vi skapte flere bra sjanser blir det bare nesten. Mens de scorer på en av få kontringer. Det er surt, og det er litt gufs fra fortiden. Start drar ned tempoet når de kan, Enga klarer ikke få det opp. Gutta sliter med å finne veien igjennom kjøttmuren på 16-meteren, og når vi gjør det er det etterslengere.

Kevin Kabran klarer å filme på Tollås Nation gult kort, så meier han ned Klaesson. Alt innen ett minutt. Dette er sånne kamper som må vinnes, rett og slett som straff for det jævla svineriet og antifotballen drittgjengen i gult driver med. I pausa forventa jeg at Fagermo slo på hårfønern.

Andre omgang fortsetter som første, egentlig. Felix blir sparket på hælen av en Start-spiller, og dommer dømmer straffe. Takk og lov redder KK.

Vi fortsetter å stange, stange og stange. Vi produserer flere store sjanser, men den vil ikke inn. Inntil Finne skyter et skudd av ryggen til Stokke, som går inn. På slutten får vi et mål annulert feilaktig (offside på feil mann), før Start går opp og scorer vinnermålet tre minutter på overtid når gutta mister huet.

Man kan si det er fortjent når man ikke klarer å spille ut dette drittlaget, og Fagermo sier jo at det er jo det vi sliter med. Å score mål. Men han er en større meg, for her koker det nå fortsatt en halvtime etter kampen. Vi ble rana. Av et drittlag som ikke vil spille fotball, og en gjeng dommere som nok engang avgjør en kamp i Eliteserien. Mens resten av Norge bare koser seg fordi den koselige underdogen vant over store, slemme Vålerenga fra Oslo.

Det er også verdt å merke seg at når en mindre klubb spiller drittfotball i 90 minutter også får noe ut av det, så er det “Heroisk innsats” og “fantastisk”. Skullerud brukte ordet heroisk flere ganger. Det er utrolig provoserende.

Fakta er at Start bidrar ikke med en dritt i Norsk fotball. Rykk ned, jævla drittlag. Når det gjelder Enga så er det i alle fall åpenbart hva som må fikses. Jeg vil ha et lag som straffer sånne drittlag som det der!

Det betyr mer tempo, raskere føtter, kjappere huer på de foran der.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 – Redder straffe, gjør ingen enorme blundere i dag. Bortsett fra på overtid, da han ikke rekker å bokse ballen som blir 1-2. Men den er mest Tollås sin mener jeg.

Felix Horn Myhre – 3 – Har vikariert på backen med hell før, slet veldig her. Viste seg at straffe han lagde var feilaktig, men glipper flere ganger ellers. Merkelig nok spiller han også veldig mye hjem istedet for å bidra offensivt. Klart ukomfortabel i dag. Amin Nouri burde fått spilletid.

Jonatan Tollås Nation – 4 – Er seg sjøl lik, egentlig. Oppe og støter, regjerer midten helt frem til overtid hvor han ikke klarer å holde Start-spilleren unna på 2-1 målet. Ser heller ut som han dytter fyren inn i Klaesson.

Ivan Näsberg – 5 – Er på limiten noen ganger, men gjør ingen skjebnesvangre feil. Sterk i kroppen og viser riktig mentalitet som vanlig.

Sam Adekugbe – 3 – Virker å være totalt ute av posisjon når Start gjør 1-0, skytteren får fri skuddbane. På 2-1 taper han hodeduellen som leder til målet. Bortsett fra dette har han flere bra inngripener, er nede og header unna i midten, og er med mye oppover. Men det som er matchavgjørende er med negativt fortegn.

Frederik Oldrup Jensen – 4 – Blir tett markert hele kampen, men de få gangene han har tid og rom så legger han faktisk noen bra pasninger. Men det blir for lite, for sjelden. Får feilaktig annulert scoring, men når sant skal sies er det ikke lett å se for dommerene.

Herolind Shala – 5 – Løper veldig mye. Det står ikke på innsatsen, og det er han som står bak mye av det som blir farlig også. Holdt huet relativt kaldt også. Ut etter 80.

Magnus Lekven – 3 – Synes det er tynt, da Lekven vel er en av indreløperne som skal bidra i det offensive. Får ikke til veldig mye synes jeg. Ut etter 60 min.

Osame Sahraoui – 5 – Er kanskje vår beste i første omgang. Vanskelig å få tak på, og Start tar kort på han. Men sluttproduktet kommer dessverre ikke. Forsvinner mer og mer utover i 2. omgang, Ut etter 68 min.

Aron Dønnum – 3 – Vil så mye, men er absolutt ikke venn med ballen. Vi har sett tendensen de siste kampene, dessverre selv om han til slutt putta sist.

Matthìas Vilhjàlmsson – 5 BB – Matti er en spiller vi er glade i, og det er jo en grunn til det. Han skal kanskje score i dag, men jeg synes han står foran med et godt eksempel. Gjør en enorm jobb i presset, farlig på dødball hvor han i enkelte tilfeller blir regelrett overfalt av Start-spillere. Får BB i dag litt i mangel på klokkeklare kandidater.

Innbyttere:

Benjamin Stokke – 4 – Inn etter 60 minutter, uten å bidra til å endre kampbildet. Blir stående med en scoring fordi han prøver å bøye seg unna skuddet til Finne.

Bård Finne – 5 – Inn etter 68 minutter. Veldig positivt innhopp. Bidrar med fart og kreativitet, og får også inn en scoring med litt flaks. Godt innhopp.

Odin Thiago Holm – Inn etter 80 minutter. For kort tid.