Vålerenga – Sandefjord 2-1: Innbytternes aften, heldigvis.

Skal man være fornøyd med at vi klarte å snu kampen og vinne? Eller også irritert over at man i 70 minutter fikk Sandefjord til å se ut som ett mye bedre lag enn det de er. Sandefjord er ikke ett dårlig lag, men de skal være dårligere enn oss pr i dag, uten at det nødvendigvis så slik ut i kveld. Men tre poeng på en kveld langt under pari er alltid deilig.

Allerede etter fem minutter får vi et skremmeskudd. Tre forsvarsspillere og Matti mister sine menn, slik at Sandefjord kommer med fire spillere for å score på innlegget. Heldigvis får Klaesson opp en hånd og redder. Så lar vi Sandefjord score når vårt forsvar bare rygger. Og der og da tenkte jeg at det ble en typisk august 2019 kamp. En kamp hvor det ser ut som om flere av spillerne våre ikke kjenner hverandre. Og tidvis ser vi ut til å være fornøyd med å gå på ett hederlig tap, en kamp vi stort sett har alt – unntatt målene da.

Alle vet hva som skjer når vi lar lag som Sandefjord ta ledelsen. Da ruller bussen inn og alle er selvfølgelig lojale mot planen. Du vet, den planen som er sjarmerende når lag som Sandefjord følger, hvis de vinner. Men som skaper overskrifter når Vålerenga gjorde det mot Mjøndalen borte.

Heldigvis klarte vi å snu det ved gode innhopp av Osame og Finne. Også Dønnum da, han kan se helt utafor ut i 90 minutter også skrur han på vinnerinstinktet. Orker plutselig gå på et løp, får en perfekt pasning av Osame, som han legger inn akkurat riktig til Finne. Finne har lest spillet korrekt og dukker opp akkurat der ballen kommer og 2 – 1. Også dermed blir ikke lørdagskvelden dårlig likevel. Men dette holder ikke i lengden.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 5 – Rask og god inngripen tidlig i kampen, men står litt ut av posisjon på målet i mot. Etter dette er Sandefjord ikke så veldig interessert i å angripe og han tar det som kommer.

Christian Borchgrevink – 4 – Kræsjer med to andre spillere på frisparket etter fem minutter. God kontroll bakover ellers. Forsøker å komme fremover på overlapp, men er ikke så lett når Dønnum ikke er helt venn med ballen.

Jonatan Tollås Nation – 3 – Mistenker at kommunikasjonen mellom han og Ivan ikke er bra nok på målet i mot. Burde absolutt ha putta på corner. Når vi har en kveld der ingenting ser ut til å henge sammen offensivt, så MÅ den ballen i mål. Var også nærme å lage en straffe etter vi tar ledelsen, heldigvis legger angrepsspilleren seg før det er kontakt og dommeren lar seg ikke lure. Tollås bør fortsatt være for rutinert til å gå på den.

Ivan Näsberg – 3 – Ut etter 29 minutter. Rygger og rygger på målet i mot, må gå i mann. Både Tollås og Sam er i sikring, så hvorfor han ikke går i mann er vanskelig å skjønne.

Sam Adekugbe – 4 – Ut etter 21 minutter. Helt på det jevne med hva Vålerenga får til i kveld. På baklengsmålet ligger han helt riktig med kontroll på sin man og i sikring dersom Ivan leder han til venstre. Må dessverre ut med skade tidlig i kampen.

Frederik Oldrup Jensen – 3 – Er nærme å score i første omgang etter en bra corner fra Shala. Men i oppspillet er han helt usynlig. Dette gjør at å spille opp igjennom midten er helt umulig. Kan ofte sees joggende tilbake når vi får en overgang i mot.

Magnus Lekven – 2 – Ut etter 65 minutter. Fagermo har uttalt at han er villig til å tape poeng ved å spille med yngre spillere. Jeg foreslår derfor at Lekven byttes ut med en yngre eventuelt en eldre men bedre spiller. I kveld er det vanskelig å se hva Lekven bidrar med positivt som ikke hvem som helst annen i troppen kunne gjort.

Matthìas Vilhjàlmsson – 3 – Matti er vel den som faktisk forsøker å presse Sandefjord mest i dag. Og det er ingen tvil om at han binder opp flere forsvarere på dødballer, men det blir lite ut av det. Var veldig anonym i kveld, og viste vel tydelig at han er bedre som spiss enn som indreløper. Kunne fått et mål etter at han gikk opp på spissplassen.

Aron Dønnum – 3 – Fant ikke rytmen i kveld, fintene satt ikke helt og pasningene var ofte fraværende og ble slått for seint. Når Sandefjord legger tre mann på han og han fortsatt ikke finner en ledig spiller i blått, så er det blanding av for dårlig bevegelse av lagkameratene og for mye ego av han. Blir også tatt endel og virker skadet allerede i første omgang. Utover i kampen, så tenker jeg at han burde vært bytta ut og da kommer det selvfølgelig ett perfekt innlegg som Finne setter inn og vi vinner 2-1.

Benjamin Stokke – 2 – Ut etter 65 minutter. Spissplassen på Vålerenga fremstår i kveld som den kjipeste plassen å ha på banen. Han får omtrent ingen innlegg og når han vinner lange baller er det heller ingen som går på løp. Og når det kommer innlegg, så er han enten på et annet sted enn der ballen kommer ned eller rett og slett ikke god nok. Burde selv om han var presset scoret når Shala vinner ballen tidlig i første omgang.

Herolind Shala – 4 – Shala kan brukes over hele banen, men som ving i kveld var han blant våre bedre i første omgang. Virket som han hadde funnet rett tenningnivå og forsøkte å sette opp medspillere flere ganger. Har også muligheter til å score selv. Slår gode cornere og kunne fort hatt en målgivende eller to i kveld. Blir litt borte utover i andre omgang, da alt skal spilles via Dønnum. Lar heldigvis Finne ta returen fra skuddet til Osame, fordi Shala var i offside.

Innbyttere:

Felix Horn Myhre – 3 – Inn etter 21 minutter. Kommer inn og slår en feilpasning som kunne kostet oss enda en baklengs. Følger opp med flere dårlige pasninger. Innbytterpuls? Har definitivt hatt bedre kamper som back. Men spiller seg litt opp etterhvert.

Johan Lædre Bjørdal – 3 – Inn etter 21 minutter. Lager et farlig frispark på hjørnet av sekstenmeteren og får ett fortjent gult kort. Har grei kontroll på det Sandefjord kommer med ellers. Viktig at vi har bredde nok til å tåle skader uten at kvaliteten går veldig mye ned.

Osame Sahraoui – 5 – Inn etter 65 minutter. Kommer inn og til ett friskt innhopp. Spiller seg varm fort og er vanskelig for motspillere å få tak på. Skyter ett skudd som fort kunne gått inn, men som Finne scorer på returen. Osame er også den som setter opp Dønnum når Dønnum treffer Finne med ett av de få bra innleggene vi hadde i kveld.

Bård Finne – 6 BB – Inn etter 65 minutter. Vil vel helst spille på venstresiden, men kommer inn på høyre. Er riktig frempå når Osame skyter og det blir retur og tar også ett bra timet løp inn i boksen når Dønnum legger inn. To mål på 6 minutter etter kun 25 minutter på banen – og BB.

8 kommentars på “Vålerenga – Sandefjord 2-1: Innbytternes aften, heldigvis.

• 22. august 2020 i 21:45
    Permalink

Bytt Lekven med Odin Thiago Holm
    Bra å få inn Osama og Finne
    Det er på kantene og innlegg måla kommer??

Permalink

Tviler på at vi har sett samme kamp? Sjekk SofaScore eller FotMob før dere skriver karakterer eller kommentarer. ??

Svar
    • 23. august 2020 i 23:07
      Permalink

Hvorfor det? Skal vi ikke ha egne meninger?

Svar
      • 25. august 2020 i 11:41
        Permalink

Selvfølgelig skal man ha egne meninger… Men samtidig så virker det som man veldig ofte har gjort seg opp en mening om enkeltspillere. De gode er gode mens de dårlige er dårlige. Og kommer det da en god pasning fra en «god» spiller så stiger karakteren og oppsummeringen og motsatt. Man får ofte det bildet man vil ha… Var ikke noe mer enn det. Ellers er det morsomt å lese referat og karakterer, ofte siden de avviker fra endel andre steder.

Svar
  • 23. august 2020 i 01:07
    Permalink

Ikkeno’ å innvende på kampreferatet i og for seg. Men nå må noen snart starte kampanjen for å lære skrivende folk forskjellen på «et» og «ett». «Ett» kan du skrive hvis det betyr sånt som «i motsetning til to». Så « Og tidvis ser vi ut til å være fornøyd med å gå på ett hederlig tap, …» er helt meningsløst, hvis man da ikke forutsetter at det det beste hadde vært å gå på to eller flere. Selv i sine verste stunder ville ikke laget i våre hjerter klart akkurat det kunststykket! Ærbødigst hilsen lettet, glad og småfull bohem.

Svar
    • 23. august 2020 i 11:22
      Permalink

Ikke noe å hisse seg opp for. Hvis alle, meg inkludert, som har problemer med grammatikken ikke får lov å ytre oss ville det være trist. Leser ofte i aviser og ser på tekst tv grovere feil enn dette. I Stavanger sier de ett ett når resultatet er 1-1?