Haugesund – Vålerenga 2-1: Alt i ett.

Ah for en kamp. Denne kampen inneholdt absolutt alle irritasjonsmomenter vi opplever som Vålerenga-fans. I en og samme kamp.

• Vi snubler når vi kan innta topp tre

Så med det ute av veien: Vi er gode de første 15 minuttene, og burde ledet med en tidlig scoring. Den kommer ikke, i stedet er det Klaesson som kåler til et utspill rett til han ene fyren på det andre laget som klarer å skru en ball. Den setter han selvsagt helt utagbart. Resten av omgangen er det hodeløse kyllinger og fortjent 0-2 til pause. Fryktelig skuffende.

I andre omgang er det vi som scorer tidlig, deretter er det ganske tut og kjør mot ett mål synes jeg. Haugesund er med på det selvsagt, de legger seg bakpå og satser på kontringer. På egen hjemmebane. Som er helt standard, norsk Eliteserieball mot de fleste lag når de leder over oss.

Gutta skal ha for at de hever seg bra i andre omgang, og Sahraoui skal ha sin del av æren for det.

Vi hadde jo også 2-2, men Tom Harald Hagen hadde dessverre bestemt seg for å spille på lag med Haugesund på dødballer. Han hadde nemlig lagt merke til at Vålerenga kjørte sperretrekk på FKH’s keeper. Han fikk dermed frispark i alle dueller, og flere av de er jo korrekte fordi vi har spillere som rygger inn i (eller blir dyttet av motspiller) inn i keeper.

Men han mener tydeligvis er ulovlig uansett:

I følge Oldrup Jensen på Eurosport hadde Tom Harald Hagen sagt til han at det ikke var lov å stå foran keeper. Så javel, da vet vi det tydeligvis. Ny regel som kun eksisterer i dommers hode i denne kampen. Beleilig for FKHs målvakt.

Ellers er det ikke så mye å si. Osame med et fint innhopp, vi er farlige på dødball, men ellers så er det ikke mye rope hurra for. Akkurat nå trenger vi mer enn en målscorer. Og spillere bør skiftes ut.

Forøvrig bærer børsen preg av mangel på klar BB. Bra det er en ligapause nå, må få ned blodtrykket.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 3 – Har en fæl blemme som viser seg å bli matchavgjørende, selv om også motspiller klarer å gjøre maksimalt ut av det. Men tabbe er tabbe. Gjør det han skal i resten av kampen. Dessverre var det nok til å bli avgjørende.

Christian Borchgrevink – 2 – Blir hersa med av Velde, dog skulle Velde hatt et gult tidligere i 1. omgang da han prøver å dytte Borchgrevink ned i asfalten utenfor banen. Får litt mer pusterom i 2. omgang, men sliter fortsatt når de kommer på kontringer.

Jonatan Tollås Nation – 3 – Samarbeidet med Nation og Bjørdal sitter ikke like godt som med Näsberg. Nation misser klareringa på 0-2 målet. Han spiller seg noe opp i 2. omgang da gutta får litt orden på ting igjen samtidig som FKH spiller feig kontringsball.

Johan Lædre Bjørdal – 3 – Mister markeringa av mann på 0-2. Ellers ganske likt Tollås, blir ikke testa like mye i 2.

Sam Adekugbe – 4 – Sliter ikke like mye som Borchgrevink defensivt, og slår noen bra innlegg offensivt. Men det er ikke nok til å ha noen innvirkning på kampen, egentlig.

Frederik Oldrup Jensen – 4 – Skulle hatt sin utligning, men det var ikke lov å stå foran keeper, så da gikk ikke det. Avskjærer en del angrep og spiller en descent kamp, særlig i 2. da han ikke blir satt under så mye press. Fordeler en del baller.

Magnus Lekven – 2 – Ut til pause. En av hans dårligste kamper. Kommer på et fint løp, men misser grovt på headingen. Resten av omgangen blir han vel mer eller mindre overløpt.

Herolind Shala – 4 – Kjemper, men får ikke til så mye i banespillet. Synes også han blir straffa unødvendig av dommer. Legger en del bra dødballer, vippes opp på det. Ut etter 84.

Aron Dønnum – 3 – Prøver og prøver, men det er noe med timing eller samspill som ikke stemmer. Blir prøvende mye på egen hånd. Kan gjøre det uventede, men det gikk ikke i dag.

Bård Finne – 2 – Ut etter 64 minutter. Skuffer nok en gang fra start.

Matti Vilhjalmsson – 4 BB – Får BB i mangel av andre egentlig. Han klarer å få inn en ball, og er veldig sterk i duellene. Oppofrende som vanlig. Dessverre er det ikke nok til å vinne, men det er de rundt han som svikter først og fremst.

Innbyttere:

Osame Sahraoui – 4 – Kommer inn som et friskt pust etter pause, og får mye plass å boltre seg på da FKH har lagt om til å ligge bakpå. Nære på å få seg en scoring.

Benjamin Stokke – 3 – Inn etter 64 minutter. Klarer ikke prege kampen i særlig grad.