Engamorgen torsdag 30/4-15: Alle mann til Ullevaal – fri i morra!

Vålerenga Kjerke før kampstart mot Strømsgodset. Foto: grydis.no
Vålerenga Kjerke før kampstart mot Strømsgodset. Foto: grydis.no

Vålerenga avanserte én plass på tabellen i går da Odds begynte å slippe inn mål, men havnet tilbake til tredjeplassen da Molde begynte med det samme.Det betyr at fire lag ligger øverst med ti poeng, men det er bare Vålerenga og Rosenborg som kan forbedre den poengfangsten i kveld.

Jeg husker mitt første besøk på Kråmyra “Stadion” i Ålesund. Tribuner på tre sider, mens den på den ene langsiden var en stupbratt bakke. Folk klamret seg, bokstavelig talt, til livet i små tau og kvister fra trærne. Med livet som innsats så de kampene Vålerenga faktisk hadde god kontroll der oppe. Etter at danskebåten satte til kai har resultatene der oppe jevna seg ut, men i Oslo har Vålerenga et fantastisk grep om bedriftslaget til Vegvesenet.

Faktisk har Aalesund ALDRI slått Vålerenga i Oslo! På 16 kamper i både Tippeligaen og 1. divisjon har Vålerenga vunnet 14 og bare to har endt uavgjort. Sist det skjedde var i 2012 og kun Simon Larsen er med fra den gangen.

Vålerenga har tre seire og én uavgjort så langt i år. Aalesund tapte 0-2 hjemme for Tromsø sist og sparka trener Harald Aabrekk. I dag ledes laget av Trond Fredriksen og assisteres av Karl Oscar Fjørtoft. Vi har Kjetil Rekdal. I er sjef.

Vålerenga mangler kun Jonatan Tollås Nation, som faktisk spilte i 0-0-kampen i 2012 mellom disse lagene, mens Aalesund mangler ex-Vålerenga Fredrik Carlsen (skadet),  Aron Thrandarson (skadet) og Michael Barrantes (suspendert). Tollås Nation kan vi håpe å se på banen allerede i mai ifølge han selv.


Troppen for øvrig er som forventet:

Michael Langer, Lars Hirchfeld, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Markus Nakkim, Simon Larsen, Kjetil Wæhler, Daniel Fredheim Holm, Christian Grindheim, Sivert Heltne Nilsen, Herman Stengel, Daniel Braaten, Alexander Mathisen, Deshorn Brown, Rasmus Lindkvist, Elias Mar Omarsson, Ghayas Zahid, Moussa Njie.


Kjetil Rekdal har fått inn sine to siste oddstips hos TV 2, og har plukka ut blant andre Rosenborgs kamp hjemme mot Start på dagens kupong. Hadde han hatt muligheten ville han nok plukka ut Vålerenga også.


Kampen går klokka 18:00 på Ullevaal og vises kun på C More. Kanskje bare like greit å dra på kampen da?


 

Til slutt: I går meldte vi gladnyheten om at Morten Ask skrev under på ny toårskontrakt med Enga. Det var flott det, men det skjedde i fjor. Så Morten har ett år igjen av kontrakta. Det som er bra er at han da garantert blir å se på Amfien til høsten. Vi gratulerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *