Vålerenga – Mjøndalen 4-1: Denne hadde vi tapt ifjor.

Mjøndalen er et lag vi skal slå. Hver dag, hele uka – to ganger på søndagene. Men samtidig er Mjøndalen et lag som er gode på å følge kampplanen sin, og i dag var planen å hindre Kjartansson å få gode baller å jobbe med. Dette gjorde de ved å markere ut Bjørdal, Osame og Borchgrevink, slik at de ikke fikk servert innlegg til Kjartansson.

Første omgang var langt under hva vi nå forventer av dette Vålerenga laget. De av oss som går og frykter eller forventer at vi skal gå på trynet, satt vel å ventet på det i denne kampen. Vi vant bortekampen mot dem litt kontroversielt og jeg er ganske sikker på at de hadde brukt den kampen som motivasjon inn mot denne. Og det hadde vært så typisk Vålerenga å spille bra mot Molde og Glimt, for så å gå på en smell mot Mjøndalen. Når Vålerenga i tillegg har gått ut og sagt vi skal ta medalje så fryktet jeg at vi skulle falle sammen som vi pleier. Heldigvis har ingen har sendt det memoet til Fagermo og han nekter selvfølgelig å godta slikt.

Så i pausen gjorde Fagermo jobben, han hadde etter hans ord “Ikke akkurat en bryllupstale”. Bjørdal sier han aldri har sett Fagermo så sint og Finne melder om at han mente det var helt fortjent, da laget ikke jobbet hardt nok i første omgang.

Og i andre omgang ville vi litt mer, selv om det begynte dårlig med et selvmål. Bjørdal hadde etter hvert løpt tom oppasseren sin og cornerne fra Borchgrevink satt litt bedre. Gjenvinninga var enda noen hakk opp og det var nok til å parkere Mjøndalen og sørge for at de blir værende i nedrykksstriden. Legg merke til hvor mye forsvarere som Kjartansson binder opp. Det skaper selvfølgelig rom for andre spillere og det utnyttet vi i kveld. Kjartansson er også blant de første bort for å feire med Bjørdal. Lagspiller.

Spillerbørs:

Kristoffer Klaesson – 8 BB – I første omgang hvor kampen står og vipper, så holder han oss inne i kampen. Drar frem reaksjonsredninger og viser også hvor god han er på strek og langt nede i hjørnet ved flere anledninger. Legg merke til forskjellen på 1-1 målet til Mjøndalen hvor KK kaster seg etter og nesten redder, og 3-1 målet hvor keeperen til Mjøndalen bare setter seg på rompa. Utrolig hvor lurt det kan være å gi tillit til den beste unge keeperen i Norge? Skulle nesten tro at keepere lever på tillit og at kampene vi nå ser er fruktene av denne tilliten? Ja, noen av dere bør føle dere truffet nå.

Christian Borchgrevink – 6 – Slår gode cornere som alltid, og 2-1 målet kommer som følge av en corner hvor vi følger taktikken om å flokke oss rundt keeper. Uten at jeg har sett stats på det, så vil jeg påstå at vi skaper flere farlige sjanser og mål på cornere som han slår. Borch har denne sesongen hatt veldig godt samspill med Dønnum, dette manglet med Finne i dag. Og hans spill lider litt av det.

Jonatan Tollås Nation – 6 – Er uheldig på selvmålet. Men når vi er så ivrige og gode på å blokke skudd, så skjer sånt av og til dessverre. Blir heldigvis ikke matchavgjørende. Har ellers grei kontroll i lufta og blir stadig flinkere i oppspillet.

Ivan Näsberg – 6 – Mye samme som Tollås. Artig å se at han slenger litt med leppa til Nakkim. Å spille mot en kompis skal bety litt ekstra og man skal vinne. Har grei kontroll på det som kommer. Er vel han som er nest sist på ballen som Bjørdal smeller inn til 3-1.

Sam Adekugbe – 5 – Helt grei kamp av Sam, er med fremover, men det er fortsatt litt som skal til før innleggene blir farlige.

Henrik Bjørdal – 7 – Før kampen ble det sagt at han scorer jo aldri, vi takker for jinxinga. Men det starter litt trått, han blir tatt ut av kampen og er nesten oppi lomma til Twum. Men du skal ha sykt god kondis for å ta ut Bjørdal i 90 minutter, og etter en times tid henger ikke Twum med lenger og plutselig setter mannen som aldri scorer 2 mål. Har også assist på 1-0 målet.

Magnus Lekven – 5 – Spilte sentralt på midten og ble effektivt tatt ut av oppspillet av Mjøndalen. Kommer ikke helt med i kampen offensivt, men gjør bra jobb defensivt.

Herolind Shala – 4 – Ut etter 77 min. Spilte lenge som han eide ballen. Kunne med fordel satt opp andre flere ganger, og virket litt frustrert. Så skal han ut og da legger han et bra innlegg. Kjartansson tar med seg forsvaret og åpner opp for Finne – 4-1.

Osame Sahraoui – 4 – Ut etter 87 min. Mye energi, lite effektivt. Blir godt nøytralisert og når han går av en eller to mann, så finner han ikke noen løsning. Er dog den som vinner tilbake ballen på 1-0 målet. Er spennende spiller og må gis tillit og veiledning, så vil han bli en meget god spiller.

Vidar Örn Kjartansson – 5 – Ut etter 87 min. Mjøndalen gjør en god jobb ved å ta ut de som setter opp Ørnen de siste kampene. Og får veldig lite å jobbe med. Er litt frustrert, men binder opp forsvarere og gjør at Finne får komme løpende inn umarkert og sette 4-1.

Bård Finne – 7 – Ut etter 82 min. Fikk sjansen fra start og takket for tillitten med 2 mål. Er usynlig i store deler av kampen og gjør det vanskeligere for Borch i samarbeidet, da han sjelden eller aldri slipper ballen igjen etter å ha fått den. Første målet er en gedigen keepertabbe, men det blir ikke mål om du ikke prøver heller. Det andre målet kommer på et fint løp inn i boksen, i rommet som Kjartansson åpner opp, nikker ballen enkelt tilbake i hjørnet og 4-1.

Innbyttere:
Felix Horn Myhre – Inn etter 77 minutter. For kort tid.

Odin Thiago Holm – Inn etter 82 minutter. For kort tid.

Ousmane Camara – Inn etter 87 minutter. For kort tid.

Matthias Vilhjalmsson – Inn etter 87 minutter. For kort tid.

2 kommentars på “Vålerenga – Mjøndalen 4-1: Denne hadde vi tapt ifjor.

• 4. oktober 2020 i 11:05
    Permalink

Som alltid – gode og reflekterende analyser❤️? Når bakromsspill blir vanskelig – som her – savner jeg litt mer dobling på kant og enda flere innleggssituasjoner. Vi var effektive i dag – og det er bra – men vi burde skape mer mot et lag som Mjøndalen.
    En annen ting å jobbe med – (relativt) enkle balltap fører til at motstanderen har posession i for stor del av kampen. Men jeg har stor tro på Fagermo og hans konsept⚽️ Europa neste år?

Svar
    • 4. oktober 2020 i 12:04
      Permalink

Tror at doblinga ble litt vanskelig av at det ikke var Borchgrevink og Dønnum. Borch og Finne var ikke helt på G. Og Osame slapp ballen for sjelden til Sam.

Det jeg føler er mest positivt er at når de tar vekk baller til Ørnen, så er det andre spillere som tar den ledige plassen og tar ansvar.

Og selvfølgelig at vi vinner på en litt dårlig dag.