Referat/rapport: Lillestrøm-Vålerenga 1-1

Foto: @itsultralife01 - Twitter
Foto: @itsultralife01 – Twitter

Første omgang var ganske bra for Vålerengas del. Det var ingen stor kamp fra noen av lagene, men etterhvert kobler vi et greit grep, og bøfla ser passive og rett og slett små ut utover i omgangen. Fredheim Holm får tid og rom, og gutten er i meget bra form. Monterer ballen strøkent i krysset. Skulle gjerne hatt 2-0 til pause, for bøfla måtte begynne å galloppere i andre omgang.

Det gjorde de forsåvidt også, og Fofana/Friday var spesielt farlige. Det var vel ikke bare jeg som frykta at vi skulle få problemer med Wæhler ute. Men Markus Nakkim kom inn og gjorde en meget solid kamp. Etter en periode med massivt bøffelpress, hvor de faktisk får orden på den offensive samhandlinga felles Erling Knudzon av Simon Larsen. Larsen bommer rett og slett på ballen og tar Knudzon. Det som kanskje er mest skuffende er at vi får en så grå spiller som Knudzon til å se ut som en god fotballspiller, i alle fall i en periode. Offensivt i andre omgang ga Daniel Braaten ganske mye juling, det blir noen fine detaljer fra Zahid, men stopperparet til bøfla har bra kontroll, og Deshorn Brown blir fullstendig avkledd. Da ebber det ut i en fortjent uavgjort, desverre. Det var periodevis lyspunkter ved Vålerengas spill, særlig i første omgang.

Stemningsmessig foregikk det litt av hvert på tribunen. Trøkket var bra, og det har vært skrevet en del om samarbeidet mellom Klanen og Ikaros/alternative. På Åråsen betyr dette samarbeidet tydeligvis tromme, maskerte forsangere, og blussing ikke bare ved innmarsj og scoring, men fortløpende igjennom hele matchen – og gutta er front og senter, og således Vålerenga-fansens ansikt utad.

Uansett: dersom forbundet er noe i nærheten av konsekvente vil dette bli norgeshistoriens største blussebot – og det til en klubb som sliter så mye med økonomien at vi risikerer poengtrekk. Er det virkelig verdt det? Og er de ansvarlige villige til å betale?

Vi skal prøve å få noen kommentarer fra diverse parter angående dette de neste dagene. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *