Bitter uavgjort mot Rosenborg

Vålerenga kjørte over trønderne, men seiersmålet kom dessverre aldri.

Kampen i Trondheim endra karakter fullstendig tre minutter før pause da Henriksen blei utvist etter han fikk sitt andre gule kort for en grisetakling på Fredrik Oldrup Jensen. Da sto det 1-1.

Før kampen sa Fagermo at han var imponert over Seedy Jattas innsats på landslagssamlingen. Jatta svarte ved å sette inn dagens første etter 20 minutter. Tobias Christensen sendte en nydelig pasning til Amor Layouni som la et enda nydeligere innlegg som Jatta stanga i mål.

Fire minutter senere sto det 1-1 etter klabb og babb rett foran Vålerenga-målet. Kampen bølget frem og tilbake før Henriksen ble utvist og Vålerenga tok over alt. Det sto allikevel 1-1 til pause.

Vålerenga gikk opp i ledelsen sju minutter ut i andre omgang, men dommer Rohit Saggi annullerte fordi… tja. Etter en knapp time ble Oldrup Jensen grisetakla rett utenfor RBKs 16-meter, dommer Saggi ignorerte det av uforståelige grunner, Rosenborg kontra og satte inn 2-1 via Ivan Näsbergs bein bak en utspilt Kjetil Haug.

– Gressmatte og fysisk sterke RBK-spillere er ikke optimalt for Odin. Derfor starter han på benken, sa Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen før kampen. Rett etter Rosenborgs ledermål kom Holm inn for Jatta, og slo nesten umiddelbart tilbake.

Han fikk ballen fra Layoini, avanserte inn i banen og klinka ballen i krysset. Kunstscoring! Vålerenga dominerte, og RBK kjørte icing-baller uten interesse for å angripe. Dessverre ble det ikke flere mål, og kampen endte 2-2.

Spillerbørs:

Kjetil Haug 5 – Virka litt usikker, og kunne kanskje redda 2-1-målet, men alt i alt en godkjent kamp.

Henrik Bjørdal 4 – Spilte mesteparten av kampen på høyreback, og det funka ikke noe særlig. Kom mer til sin rett da han ble flyttet opp på midten litt ut i andre omgang.

Jonatan Tollås Nation 5 – Kunne fått (en billig) straffe mot seg på overtid, men spilte helt OK.

Ivan Näsberg 5 – Helt grei kamp fra Ivan.

Leonard Zuta 6 – God offensiv, litt mer shaky defensivt, men god kamp.

Osame Sahraoui 6 – God kamp av Osame, men ikke like outstanding som vi har sett han ofte i år.

Fredrik Oldrup Jensen 7 – God kamp av Oldrup denne kampen. En typisk krigekamp som passer han godt.

Tobias Christensen 7 – God kamp fra han også.

Seedy Jatta 7 – Uredd, sterk og rask. Deilig førstemål som han kriget inn.

Vidar Örn Kjartansson 4 – Kom til flere avslutninger, flere enn han pleier, men virker dessverre iskald. Bør få seg en pause nå.

Amor Layouni 7 BB – To assist gir BB i en ny kamp hvor vi bruker hans løpskraft riktig.

Innbyttere:

Odin Thiago Holm 7 – Styrte hele midtbanen fra da han kom inn en halvtime før slutt. Scoret et kremmerhus.