Drit og dra

Nok en gang svikter Vålerenga på bortebane.

Vålerenga har ikke vunnet borte siden Stabæk ble slått 2-0 i juni, men hadde heller ikke holdt nullen på bortebane siden den gang da. I Sarpsborg ble det en typisk bortekamp for Vålerenga.

Da Vidar Örn Kjartansson satte inn 1-0 midtveis i den andre omgangen kunne man i hvert fall håpe at det skulle snu nå. Men ti minutter før slutt kom utligninga etter en soleklar hands. Det er vel kun «ekspertkommentator» Tor Ole Skullerud som mener at hands er lov dersom ballen har vært innom en annen kroppsdel først. Han om det.

Seks minutter på overtid glapp det for en ellers god Brage Skaret og det ble vår sjuende bortekamp uten seier.

Spillerbørs:

Kjetil Haug 4 – Glapp litt i starten av kampen, og var på en liten bærtur på utligninga.

Henrik Bjørdal 3 – Vår beste midtbanespiller, men at han er vårt beste alternativ på høyrebacken i Borchgrevinks fravær viser hvor mislykka overgangsvinduet i sommer var.

Jonatan Tollås Nation 5 – Helt OK kamp.

Brage Skaret 4 – En OK kamp i 95 minutter. Skyld i seiersmålet til Sarpsborg 08.

Leonard Zuta 6 – Ble skadet på utligningen, men hadde en god kamp til da.

Odin Thiago Holm 6 BB – Vår beste. En nydelig pasning som åpna opp for Layouni på vårt mål.

Fredrik Oldrup Jensen 6 – Gjør en god ryddejobb, men skulle ønske han var mer fysisk.

Tobias Christensen 5 – Til tider god offensiv, litt svak defensiv.

Osame Sahraoui 5 – God med ballen i beina, men blir veldig anonym på kanten.

Vidar Örn Kjartansson 5 – Scorer på ett av to innlegg fra Layouni. Gjør en OK jobb ellers.

Amor Layouni 6 – Fikk én assist, men burde hatt to. Når han brukes riktig er han veldig god, men han må opp noen hakk når han ikke får ting servert.