Håpet om Europa lever

Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 søndag kveld, og dermed er det fortsatt mulig å klare fjerdeplassen som kan bety Europa 2022.

At Vålerenga skulle vinne denne kampen var langt fra sikkert. Faktisk hadde gjestene fra Mjøndalen fortjent en scoring eller to før pause, men Mathias Dyngeland holdt Vålerenga inne i kampen. Først fikk ex-viffer Benjamin Stokke muligheten fra fem meter, men skuddet gikk rett på Dyngeland. Ikke lenge etter kom Mjøndalen til skudd utenfor 16, men Dyngeland lå i krysset og slo ballen over mål. Det sto 0-0 ved pause.

I den andre omgangen var Vålerenga bedre, og da Fredrik Oldrup Jensen (!) scoret kampens første på hodet (!!) var det meste gjort. Vålerenga hadde flere store sjanser etter det, så da Henrik Udahl satte inn 2-0 ti minutter før slutt var det helt fortjent.

Spillerbørs:

Mathias Dyngeland 7BB – Holdt Vålerenga inne i kampen med to matchvinnerredninger i førsteomgangen. Ikke like mye å gjøre i den andre omgangen.

Christian Dahle Borchgrevink 6 – Rufsete første, OK i andre omgang. Pluss for nydelig corner som ga oss 1-0.

Jonatan Tollås Nation 5 – Sjefen for en forsvarsfirer som ikke hang sammen i førsteomgangen, men grei kontroll i andre.

Ivan Näsberg 6 – Kjemper heroisk, men sliter som laget ellers i første. Bra i andre.

Leonard Zuta 5 – Noen grove feil i første, OK i andre.

Fredrik Oldrup Jensen 6 – Virket ikke påskrudd i første, men tok seg opp i andre. Scora igjen!

Henrik Bjørdal 5 – Unormal tam kamp for Bjørdal her.

Odin Thiago Holm 6 – Omtrent den eneste utespilleren som ville noe i førsteomgangen. Ut etter en drøy time.

Amor Layouni 6 – Svak, som alle andre, i første, men mye mer med i andre.

Seedy Jatta 4 – Var involvert i en rekke dueller mot Markus Nakkim, men tapte de fleste. Skal ha for at han jobbet bra.

Osame Sahraoui 6 – Gikk seg fast i første, men fikk mer rom og tid i andre. Fin pasning til Udahl på 2-0.

Innbyttere:

Henrik Udahl 6 – Inn for Jatta ved pause. Fikk mye enklere arbeidsforhold enn Jatta, og kom til flere gode sjanser. Satte punktum med vårt andre mål.

Tobias Christensen 5 – Inn for Holm etter en drøy time, men bemerket seg ikke spesielt.

Magnus Bech Riisnæs – For kort tid. Kom inn for Oldrup Jensen i siste spilleminutt.

Nicolaj Thomsen – For kort tid. Kom inn for Layouni i siste spilleminutt.