Engamorgen tirsdag 12/5-15: Kristiansen frykter hets

Ruben Kristiansen
Ruben Kristiansen

Ruben Kristiansen frykter hets, Vålerenga frykter nazister, Lillestrøm frykter kyllinger og Aperopet frykter kampen mot Tromsø. Frykten står tett denne tirsdagen.

Ruben Kristiansen returnerer til Alfheim for å møte Tromsø for første gang i obligatorisk kamp som Vålerenga-spiller, og han er spent på mottakelsen.

– Det er jo vanskelig å si, det aner jeg egentlig ikke. Jeg har etter hvert fått både positive og negative tilbakemeldinger fra supportere og andre. Jeg er forberedt på alt mulig, sier nordreisaværingen til Nordlys – og forteller om stikk TIL-trener Steinar Nilsen kom med etter overgangen foran 2014-sesongen var i boks.

– Nå ønsker jeg ikke å rippe så mye opp i de tingene, men jeg synes vel at Steinar hadde noen litt merkelige kommentarer etter overgangen. Men det er lenge siden jeg dro nå, så da får man heller fokusere på det laget man er på, sier Kristiansen til Nordlys.

En som har en lignende følelse er Gudmund Taksdal Kongshavn som vokter buret for Tromsø i kveld – på tross av at tabbene hans kostet TIL poeng mot Mjøndalen sist.

– Gudmund er førstekeeperen vår. Han står mot Vålerenga. Gudmund har vært bra på trening og vært veldig god i det siste. Akkurat nå er han nummer en-keeperen vår. Det så bra ut i 70 minuter, så må vi svelge at det kom noen feilbedømninger i et par situasjoner i denne kampen, sier Steinar Nilsen til Nordlys.

Kongshavn selv kommer med et stikk til Vålerenga og trener Kjetil Rekdal.

Det er gledelig å høre. Jeg er ikke vant til å ha en trener som håndterer slike saker på denne måten. Det setter jeg utrolig stor pris på. Han (Rekdal) var mer glad i å «hugge hodet av folk» når det gikk dårlig.


Vi beveger oss et stykke vekk fra fotballen nå, men i VG forteller tidligere leder for Norwegian Defense League, Lena Andreassen, at hun ble slått ned på åpen gate. En mann med nynazistiske sympatier er nå tiltalt for uprovosert vold. Han skal ha tilknytninger til “Isko Boys” ifølge avisa.

– Vålerenga Fotball tar sterk avstand fra nynazisme, og vi benytter ved behov både sanksjoner og dialog i alle deler av supportermiljøet for å hindre en slik oppblomstring, sier Supporterkoordinator i Vålerenga Fotball, Espen Knutsen.

– Vi avviser ikke “Isko Boys”-medlemmer på stadion, men vi har tidligere slått fast at medlemskap i NDL ikke er forenelig med medlemskap i Klanen. Men jeg tror ikke det er noen “Isko Boys”-medlemmer i Klanen i dag, sier Erling Rostvåg, talsmann for Klanen.

– Dessverre er det slik at folk som liker å utagere på tribunene gjerne er rekrutteringsmålgruppen for slike miljøer. Dette er uforenelig med det vi står for, men det er uansett ikke kult at ord som Vålerenga og nynazist dukker opp i samme setning, sier Rostvåg.

Vi er helt enige.


 

Vi tar sats og hopper enda lengre vekk fra fotballen. For hvorfor henger det døde kyllinger i trærne på Lillestrøm? Romerikes Blad er på saken.

– Kyllingene ble hengt opp i forbindelse med oppgjøret mellom LSK og VIF på Åråsen søndag for en uke siden. Det var Vålerenga-gutta som hang dem opp, kan en anonym tipser fortelle avisa.

– Hvor kommer kyllingene fra?

– Det er helt vanlige kyllinger, som er kjøpt på butikken. Jeg tror det var Prior, sier innringeren.

 

Talsmann Christian Kjellsen i Klanen sier han ikke har hørt noe om det påståtte kylling-stuntet.

– Dette er helt nytt for meg, sier Kjellsen som legger til at han synes også det er påfallende rart at ingen har lagt merke til kyllingene siden søndag for en uke siden.


Tilbake til fotballen igjen og det er i dag kamp mot Tromsø klokka 18:00 på en helt vanlig tirsdag. Tromsø-turene har vært legendariske opp gjennom årene. Fra da Vålerenga-flagget ble heist opp i masta på torget til politiets store fortvilelse til grilling i Storgata i solskinn klokka tre om natta. Vi har sett Vålerenga i strålende sol og ti grader, vi har sett dem i snøstorm og vi har sett dem sammen med ti tusen millioner billioner mygg der oppe. I år fratas vi muligheten til å reise i flokk til “Nordens Paris” på grunn av kamptidspunktgeneratoren som ikke har vært venn med Vålerenga denne sesongen.

Ifølge troppen som ble tatt ut mandag, reiser vi oppover med 18 spillere. Tilbake har Niklas Gunnarsson og Sivert Heltne Nilsen kommet etter sin tribuneopptreden sist, Kjetil Wæhler er tilbake, mens Jonatan Tollås Nation er hjemme. Vi regner med Wæhler må testes før kampen så ikke bli veldig overrasket om han ikke blir å finne på verken lag eller benk. Vi krysser derimot fingrene.

Et dårlig omen før kampen er at dette er Tromsøs verste sesongstart ever siden dem først rykka opp med Bjarte Flem & Co i 1985…

Kampen går på C More, men kan også følges vi tekstoppdateringer på vif-fotball.no.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *