Himmelsprettmorgen 14/5-15: Jesus, Ylven, Schjønberg og NFF

He's not the Messiah, he's a very naughty boy!
He’s not the Messiah, he’s a very naughty boy!

I dag er det himmelspretten. Dagen da alle nordmenn rydder i hagen og gjør andre vårting fordi det er en fridag. Det er etter sigende også dagen da Jesus fikk nok og dro hjem. Han hadde reket rundt på jorda i 39 dager, men feiget ut og forlot disiplene og dro tilbake til himmelen. Siden det har ingen sett han, men noen mistenker at han er reinkarnert i Morten Berre. I Aperopet hviler vi ikke. Vi myser litt på den 8. runden i Tippeligaen, Kenneth Larsen er sippete, Michael Schjønberg har fått sparken, og NFF krever flere dusjhoder på Nadderud. – og du har vel husket å kjøpe sesongkort?

Den åttende runden i Tippeligaen er fullspilt, og vi ligger på 4. plass med 14 poeng. Det er mange rare resultater ute og går nå. Molde taper på Åråsen, Mjøndalen snur 0-2 til 3-2 mot Rosenborg. Vi spilte en kaoskamp i Tromsø og vant 5-4. Det er vel litt sånn det blir når man absolutt skal presse inn mange kamper på kort tid tidlig i sesongen, før lagene har fått struktur på ting. Nå blir det lite tid til å trene på denslags, og derfor jeg er litt bekymret for hva som kan skje på lørdag.

Mjøndalen har en evne til å få kampen inn i sitt eget spor og senke tempoet. Enga må gå rett i strupen på dem, ikke gi dem ballen, og ikke gi dem dødballer. Og 2-0 holder ikke, det så vi sist. Her er det bare å kline til.


 

Stabæk og Mjøndalens “eventyr” i Tippeligaen hylles selvsagt av mange. Blant annet Lars Tjærnås. Folk elsker romantiske underdog-historier. Det er hyggelig og sjarmerende og alt det der. Men hva sier det egentlig om nivået i Tippeligaen?


Som sagt har folk på Lørenskog tatt Ylvens overgang til Vålerenga med fatning. En av mange som har tatt turen andre veien er Kenneth Larsen, nå Lørenskog-trener. Han er ikke en blid mann i Romerikets Blad. Larsens surmaga utsagn “For noen er det stort å være på TV” sier vel det meste. Det kommer frem at det har vært minimal kontakt mellom Ylven og klubben mens Ylven har vært skadet, og Larsen påstår at Ylven har gjort seg utilgjengelig. Snodige greier. De vet kanskje ikke adressen hans?

Videre er det litt komisk at Larsen reagerer på “måten det blir gjort på”. Wow virkelig? At Lørenskog prøvde å bygge et topplag ved å samtidig rasere Vålerenga over flere år er noe vi reagerte på. Det er også ganske snodig at Larsen hinter om at han går etter penga. De fleste i hockey-Norge har vel fått med seg at Lørenskog betaler ganske greit. Hvorfor ellers skulle noen gidde å dra dit?


 

Overraskende nyheter fra Hordaland: Michael Schjønberg har fått sparken i Nest-Sotra. Det skjedde allerede tirsdag, og det var Steffen Landro og Ruben Hetlevik som ledet laget i 1-2 tapet for Bærum onsdag. Snodige greier, egentlig. For det første er dette et lag som var tippet å rykke rett ned i fjor, men klamret seg fast med svært små marginer. Etter fire poeng på syv kamper sparker de altså den mest meritterte treneren klubben noensinne har hatt, og erstatter han med en trenerduo som var Schjønbergs assistenter. Klubbens styreleder beskriver den nye trenerduoen som et “ungt, dyktig og sultent trenerpar som ennå ikke har fylt 30 år”. Det høres jo virkelig imponerende ut. Håper ikke han mener at de er under 30 år til sammen.


NFF varsler at de kommer med nye krav til klubbenes likviditet og økonomiske resultater. Dette kommer som en følge av mye dårlig økonomisk styring rundt omkring. Både Vålerenga og Lillestrøm er satt under delvis administrasjon av NFF, hvor man er pålagt å fremvise handlingsplaner for økonomien, og er pålagt å søke NFF om spilleroverganger. Stabæk roper varsku og påpeker at kravene fra NFF begynner å bli litt vel mange, og mange av de er irrelevante. Blant annet forteller Stabæk at garderobene på Nadderud er tipp-topp, men de blir påført en kostnad på 800.000kr av NFF, fordi NFF krever utvidelse og flere dusjhoder (!). I tillegg krever de at dopingrommet utvides selv om dopingkontrollørene ikke ønsker dette, ifølge Lars Hjorth i Stabæk.

Så jepp, NFF spesifiserer tydeligvis hvor mange dusjhoder det skal være som en del av lisenskravet i Tippeligaen.


16. Mai er siste frist for å kjøpe sesongkort. Løp og kjøp!

16. Mai er siste frist for å kjøpe sesongkort!
16. Mai er siste frist for å kjøpe sesongkort!

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *