Engamorgen 16/5-15: Knus Mjøndal’n!

Foto: Grydis.no
Foto: Grydis.no

Så er dagen her. “Fotballens festdag”. Dagen da alt og alle skal på kamp. Vi har fått match på det sjarmerende tidspunktet 15.30, selv ikke 16. mai klarer man å avvikle alle kampene samtidig. Men OK, i dag er det ingen unnskyldning. Alle skal på kamp, og ryktene sier at det blir bra med folk.

Troppen:
Michael Langer, Lars Hirchfeld, Niklas Gunnarsson, Kjetil Wæhler, Simon Larsen, Ruben Kristiansen, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Herman Stengel, Sivert Heltne Nilsen, Christian Grindheim, Daniel Fredheim Holm, Daniel Braaten, Ghayas Zahid, Morten Berre, Alexander Mathisen, Rasmus Lindkvist, Markus Nakkim.

Deshorn Brown er hjemme på Jamaica av familiære årsaker, og returnerer til Oslo 19. mai.

Vi står ovenfor en ekkel motstander til denne kampen. En gjeng “glade amatører” som har så til de grader fått media på sin side. De hylles opp og ned for åpenhet og at de “gir av seg sjøl”. Det er kanskje ikke så rart når det utelukkende skrives positive nyhetssaker om dem. De snudde 0-2 til 3-2 over Rosenborg, noe som strengt tatt ikke skal være mulig. Men mulig er det. For å slå Mjøndalen må Enga kline til fra start. Rulle over dem, og ikke gi seg selv om det står 2-0. Mjøndalen er utrolig flinke til å få kamper inn i sitt spor, dvs senke tempoet og jobbe lag ut av stilen. Også er de farlige på dødballer.

Hele Norge sitter og håper at askeladden på Mjøndalen skal slå nok en storklubb, men vi bør ha fått nok advarsler nå. Dette er et lag man må ta på alvor.

Rekdal påpeker til Dagsavisen at Mjøndalen prøver å fremstå som om de tar ting på hælen, men i virkeligheten er de veldig profesjonelle.


 

NRK har tatt med Mjøndalens Rhett Bernstein og faren på sightseeing på Vålerenga. Der fikk han prøve moped for første gang.


 

Tom Staavi i VG kommer med en grim fremtidsvisjon av hva som kan skje i norsk fotball dersom NFF får viljen sin og får endret regelverket for investoreierskap i fotballen. “På et fullstappet Red Bull Arena på Valle Hovin møter Red Bull Oslo, før Vålerenga, Rosenborg til toppkamp i tippeligaen. Sommeren 2016 ble det åpnet for at eierskapet til toppfotballsatsing kunne overføres fullt og helt til aksjeselskaper. Red Bull konsernet fant ut at man i Norge relativt billig kunne komme nær den gullkantede inngangsbilletten til Champions League.”  Les hele saken.


SK Brann, en klubb litt nedover i divisjonssystemet, har slått et slag mot homofobi i fotballen. Og det er jaggu på tide at noen gjør det. Spillerne har stilt opp på en kampanje mot homofobi, og det hele skulle toppes med regnbueflagg som cornerflagg på stadion under lagets 16. mai kamp mot Nest-Sotra i dag. NFF sa selvsagt nei, da dette er i mot reglene. Cornerflagg er nemlig standardiserte greier, og kan ikke skiftes ut. NFF støtter utelukkende politiske kampanjer de selv står bak.

Skjønner dette veldig godt. Jeg mener, hva skjer hvis en stakkars fotballspiller løper mot hjørnet på banen og ser et regnbueflagg? Kanskje han ikke skjønner at banen ender der, og raser rett inn i reklameskiltene og videre inn i tribunen. Forøvrig har NSAs Bjørnar Sandboe postet bilder på facebook av de standardiserte hjørneflaggene i Norsk fotball: 1

Skjønner virkelig at dette er et problem, NFF…

Forøvrig er det jo ikke første gang NFF har slått et slag mot slikt. Vi husker Norge-Russland på Ullevål, og hvordan forbundet brukte politiet for å hindre aktivister å ta med regnbueflagg inn på stadion. Man kan jo ikke la folk fornærme våre totalitære, homodrepende naboer mens de gasser seg på VIPen.

Her burde Vålerenga kjenne sin besøkelsestid som en progressiv fotballklubb fra urbane strøk og bytte ut sine cornerflagg sporenstreks. Så skal vi se om NFF er like keene på å sanksjonere mot det i ettertid som de er mot bluss. Jeg tviler.

 

Jammen da sees vi på Ullevål, da?

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *