Engamorgen 19/5-15: Vålerenga i gul sone – rekrutta herja med Lyn

Simen Hestnes for Vålerenga 2 mot Lyn. Foto: vif-fotball.no.
Simen Hestnes for Vålerenga 2 mot Lyn. Foto: vif-fotball.no.

Vålerenga er flytta opp fra rød til gul sone økonomisk, men vi gleder oss mest over rekrutta som banka Lyn 5-0 i går. Vi har også litt mer om bråket før Mjøndalen-kampen, antall lag i Tippeligaen og Vålerenga Stadion. Kos deg!

Klokka 11 i dag offentliggjorde Norges Fotballforbund regnskapstallene til tippeligaklubbene, og Vålerenga har rykka opp fra rød til gul sone. Da klubben havna i rød sone  høsten 2014 var ett av kravene at dem måtte lage en handlingsplan for hvordan dem skulle bedre økonomien, og NFF ser ut til å ha likt hva dem har sett.

Vi betaler fortsatt i dyre dommer for spillere som gjør noe helt annet enn å spille fotball for Vålerenga. André Muri er fortsatt sykemeldt etter hjernerystelsen han pådro seg for et års tid siden, vi betaler for at Kristofer Hæstad skal jobbe for Start, at Joakim Thomassen skal spille fotball for Sarpsborg og mye annet tullball. Alt dette vil bedre seg 1. januar 2016.

Les mer om saken på Nettavisen. Vi kommer med reaksjoner fra klubben i morgendagens Engamorgen.


 

Rekruttlaget møtte Lyn for aller første gang i går, og det ble en lite spennende kamp. Til det var Vålerenga alt for suverene og de ga seg ikke før det sto 5-0. Simen Hestnes scora tre før pause, Moussa Nije og Elias Mar Omarsson putta hvert sitt etter hvilen. I tillegg hadde Vålerenga en rekke store sjanser det ikke ble mål på, mens Lyn bare hadde et par sjanser gjennom hele kampen.

Nå stilte riktignok Vålerenga med et forsterket lag i denne kampen. Hele åtte spillere er med i A-troppen, men det inkluderer unggutter som Ivan Näsberg, Markus Nakkim og Sander Berge. Herman Stengel, Moussa Nije og Omarsson er ikke akkurat gamliser dem heller, men alle er over junioralder. Morten Berre og Lars Hirschfeld trakk derimot alderssnittet opp vesentlig.

Vanligvis når A-lagsspillere blir bedt om å spille for rekrutta så ser man på dem at dette er noe dem ikke har spesielt lyst til, og leverer en innsats som er under pari. Ikke i går. Seniorspillerne sto fram og jobba som om det var en A-lagskamp dem spilte. Den profesjonaliteten disse gutta viste er beundringsverdig og bør følges opp av andre seniorspillere som må spille en kamp eller to for våre neste beste.

Kampens gigant var derimot Simen Hestnes. Sisteårsjunioren spilte i tierrollen og var delaktig i det meste som skjedde utpå banen. Han ble da også belønnet med tre mål, de to siste rett før pause. Det gjorde at Vålerenga kunne slappe av i pausen – seieren var allerede sikra. Men Hestnes, og resten av laget, fortsatte likevel å kjøre på i andre. Det er morsomt å se. Rekruttlaget er jo en utviklingsarena for unggutta våre hvor dem skal lære seg å bli bedre. Det Hestnes viste utpå kunstgresset i går var i en klasse for seg og han fortjener alle muligheter til å prøve seg på A-laget.

En annen som imponerte voldsomt i går var Herman Stengel. Han har jobba knallhardt i vinter og dominerer ofte treningene med A-laget. Selv om han har starta på benken i noen kamper så er han såpass profesjonell at han ser på det som en utfordring og ikke en hindring. Det er denne tankegangen som kommer til å sende han ut av landet som proff i en eller annen europeisk liga. I går brydde han seg ikke noe om at det sto et 2-tall bak laget han representerte, og han dominerte gjennom hele kampen. Herman Stengel er definitivt en av Vålerengas absolutt mest spennende spillere i år, og jeg gleder meg hver gang jeg får se han i aksjon.

Skryt skal også unggutten Mathusan Sandrakumar få. Fra sin høyrebackposisjon gjorde han få feil og han viste hvorfor han er fast inventar på U17-landslaget. Med tanke på de problemene Vålerenga har hatt på backplassen denne sesongen kan veien til A-laget være kortere enn mange tror. Her har Vålerenga virkelig en uslepen diamant.

Vålerenga avanserte kraftig på tabellen med denne seieren og ligger nå på sjuendeplass. Lyn ligger helt sist.

Vif-fotball.no har skrevet om kampen.

Det samme har lyn1896.no.

Og jaggu Aftenposten også.

Vi oppdaterer saken utover dagen med høydepunkter fra kampen.


 

Det var som kjent bråk mellom supportere fra Mjøndalen og Vålerenga foran 16. mai-kampen mellom lagene på Nationaltheateret i sentrum. Nå slår Mjøndalen-fansen tilbake og mener Vålerenga-fansen har all skyld.

– Vi er ingen bråkmakere. Oppslagene i nettavisene var en overdrivelse. Det var supportere fra Vålerenga som ventet på oss i Oslo. Det ble drittslenging, og så var det noen som gikk på hverandre, sier talsmann for Supporterklubben 3050, Harald Mørk til NRK Buskerud.

Talsmann i Klanen, Erling Rostvåg, kalte opptrinnet fyllerør.

– Det var vel noen som måtte drikke seg til mot for å møte selveste Vålerenga. Sånn er det når folk som ikke er vant til eliteseriekamper plutselig skal begynne å gå på dem, sier Rostvåg.

Politiet i Buskerud backer egne fans overraskende nok.

– Jeg kjenner de aller fleste og vet at dette er folk som drar på kamp for å støtte laget sitt og ikke for å slåss, sier Bjørn Furuheim som jobber med sikkerheten rundt fotballkamper for Buskerud Politidistrikt.

Welcome to the big leagues, boys.


 

Ifølge Rekdal burde småklubbene kanskje ikke være i Tippeligaen uansett. Han ønsker nemlig færre lag i Norges beste fotballiga.

– Nivået blir for lavt når vi har så mange lag. Så mange lag gjør at det blir for lett for unge spillere å komme til det. Dermed tar mange unge spillere for lett på det, sier han til Dagsavisen.

Kjetil Rekdal mener at når tilgangen til å komme med i en A-tropp i eliteserien er så lett, ja, så har de unge spillerne allerede oppnådd det de ønsker.

– Det blir for billig å komme med i Tippeligaen, er hans klare mening.

– Jeg syns de synspunktene er vanskelig å kommentere. Men det viktigste er at de beste unge spillerne har et godt konkurransenivå der de er, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb i NFF.


 

Vi avslutter med litt stadionnytt. Om alt går etter planen vil Selvaag Bolig i slutten av 2015 ha 400 nye leiligheter til salgs på Valle Hovin. Årsaken er selvsagt tomtekjøpet de gjorde av Vålerenga i forbindelse med klubbens nye stadionanlegg på Valle. Tomta Selvaag kjøpte for 220 millioner kroner er på 13,2 mål, og boligene vil fordeles over fire bygg på mellom tre og ti etasjer. De første vil være klare for salg i slutten av 2015.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt midt i et at Oslos viktigste utviklingsområder. Boligene kommer til å ligge vegg-i-vegg med Vålerengas, breddeidrettens og hele Oslos nye storstue på Valle Hovin. Beliggenheten er fantastisk og alle boligene får kort vei til byen og gangavstand til både T-bane og buss. Vi kommer til å bygge leiligheter i alle størrelser, men prioritere små boliger til førstegangsetablerere, skriver Selvaag i en pressemelding plukket opp av Hegnar.no.

 

 

 

2 kommentars på “Engamorgen 19/5-15: Vålerenga i gul sone – rekrutta herja med Lyn

 • 19. mai 2015 i 14:20
  Permalink

  Betaler VIF for Muri mens han er skada? Eller betaler NAV/forsikringsselskap?? Ellers i arbeidslivet betaler NAV for sykemeldte utover 16 dager opp til 6G (ca 530.000 kr). Så er det normalt med sykelønnsforsikring for beløp utover dette.

  Svar
  • 19. mai 2015 i 19:25
   Permalink

   NAV betaler 6g, resten betaler Vålerenga visstnok. Forsikringsselskapet har så vidt jeg vet ikke betalt noe enda.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *