Engamorgen 27/6-15: Vålerenga får 80.000 i bot

Foto: @itsultralife01 - Twitter
Dette koster 80.000 kroner. Foto: @itsultralife01 – Twitter

Vålerenga har fått 80.000 kr i bot for blussinga på Åråsen, vi spør hvem som skal betale. Rekdal fyrer av retning Rosenborg, og to klubber i Get-ligaen mangler lisens. 

Det ble blusset mye mot Lillestrøm på Åråsen, og alle visste vi kom til å få bot. Spørsmålet var bare hvor mye. Nå er det klart: Vålerenga får 80.000kr i bot for pyro mot Lillestrøm. I ettertid tilbød vi spalteplass til flere folk fra de alternative, men ingen ville uttale seg. I stedet fikk vi en felles uttalelse fra Ikaros og Klanen publisert på Klanen.no. Den er dog todelt, og i Ikaros’ versjon kan vi lese følgende:

Dessverre medfører våre handlinger at klubben risikerer sanksjoner fra forbundet. Vi mener bestemt at klubben ikke skal være skadelidende for supporternes handlinger, derfor vil vi som vi har gjort tidligere gjøre opp for oss både i form av kapital, men også dugnadsarbeid. Dette er vanlig praksis fra vår side dersom vi opplever at klubben håndterer situasjonen på rett måte.

Vel, nå er bota her og den er på 80.000 kroner. Forbundet begrunner det med følgende (fra NTB):

I skjerpende retning er det lagt vekt på at klubben er straffet for liknende hendelser flere ganger tidligere. Senest i fjor etter en kamp mot Sarpsborg. I kampen ble det antent ca. 50 bluss, kastet en lighter på banen, samt fem mynter og en snusboks som ble kastet i retning av Lillestrøm-målvakten.

Vi har kontaktet Ikaros for en kommentar. Vi fikk et slags midlertidig svar om at de holder på med innsamling av penger, samt at de bidrar på forskjellige dugnader som skaper verdi for klubben. En offisiell uttalelse vil bli gitt senere.

 


TV 2 melder at Rekdal “Fyrer mot RBK”. Bakgrunnen er at det på lørdag foregår et provinsielt derby i midt-norge, og han blir med på leken. Rosenborg-spillerne kom med en del atale uttalelser etter kampen på Ullevål sist, og selv om Rekdal ikke konkret vil si hva det var han bet seg spesielt merke til sier han at

– Det ble kommentert en del ting fra Rosenborg etter at vi tapte mot dem på Ullevaal. Det har vi lagret sånn at vi kan ta det fram senere. 

Rekdal er ikke glad i Rosenborg, det vet vi fra før.

Ja, det er noe som heter «tap og vinn med samme sinn». Det er ikke alle som er like flinke til det.

..sa han til TV 2. Så får vi se hva som skjer når vi gjester Lerkendal i høst.


På hockeymagasinet Icing.no kan vi lese at Lillehammer og Stjernen ikke ennå har fått innvilget lisens til Get-ligaen. Vi kan også lese at ingen klubber er i grønn sone, ei heller turbokapitalistene i Stavanger Oilers. Det er gul sone for gulldressen sammen med Vålerenga, og Manglerud/Star. Resten er i rød sone.

Det skal bli spennende å se hvem som er med når Get-ligaen starter. Og hvem som fortsatt er med når den er over. Og om kampene vi har reist på blir tellende.


I morgen er det storkamp mot tannbørstefetisjistene fra Nordland. Vi skal – dit skal vel du?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *