Kampreferat: Odd – Vålerenga 1-2

Kampen mot Odd var ubehagelig viktig. Ikke bare kom den etter en uke prega av skader og dårlig stemning etter Bodø/Glimt-kampen, men den var også et være eller ikke være med tanke på medaljekampen i Tippeligaen. Etter runden kunne Vålerenga ligge på alt fra en tredje- til en sjuendeplass. Forutsetningen for det første alternativet var selvfølgelig at vi vant over Odd.

Inngangen til kampen var preget av at sentrale navn var ute av troppen, av veldig ulike årsaker: Daniel Fredheim Holm og Michael Langer var ute med skader, mens Sivert Heltne Nilsen og Ruben Kristiansen ikke fikk være med i troppen etter innsatsen de la ned mot Bodø/Glimt. Heldigvis var Herman Stengel og Kjetil Wæhler tilbake etter suspensjon i forrige runde.

Inn kom også den innleide kongsvingerkeeperen Otto Fredrikson, en mann som skulle vise seg å bli viktig.

Kampen åpnet friskt, og etter fem minutter hadde begge lagene hatt hver sin sjanse. Men både Alex Mathiesen og Jone Samuelsen leverte svake headinger.

Tidlig i første omgang ble Simon Larsen finta på ræva og ydmyket av Bentley nede ved Vålerengas venstre cornerflagg. Surt der og da, men i ettertid viste det seg at forspillet før begge Vålerengas mål kunne linkes tilbake til akkurat den duellen mellom Larsen og Bentley.

For i det 22. spilleminutt var rollene snudd. Denne gangen var det Simon Larsen som hadde ballen i en duell mot Bentley, og som på herlig frekt vis slo en tunnel på Odd-spilleren, før han slo tuttis nummer to på Thomas Grøgaard i det han slo en pasning til Mathiesen.

Takk for sist, Bentley!

Lindkvist vant duellen etter innlegget inne i boksen, og Ómarsson kunne enkelt sette ballen i mål, og med det notere seg for sitt første mål for A-laget.

Over i andre omgang var det Odd som startet klart best. Og ti minutter ut i omgangen kunne Olivier Occéan stige til værs på en Odd-corner, og heade ballen i mål, utagbart for Fredrikson.

I det 72. minutt spilles Deshorn Brown gjennom med en perfekt timet pasning fra Ómarsson, han setter ballen i mål bak Sondre Rossbach, men linjedommeren har hevet flagget sitt for en offside som aldri var i nærheten av å være en offside.

Men en Ómarsson i kanonslag har bestemt seg for at ikke en gang Tippeligaens dårligste dommerteam skal få ødelegge kvelden for Vålerenga. Med fem minutter igjen på klokka befinner islendingen seg i det samme området hvor Bentley dro av Larsen i første omgang. I duell med Håvard Storbæk gjør Ómarsson en herlig tyngdeoverføring kombinert med en tofotsfinte som Storbæk nok har mareritt om i ukesvis framover. Etter å ha passert Storbæk ser Ómarsson at Rossbach tar et skritt til sin venstre side, og Òmarsson setter ballen kontant i mål, nede ved vestre stolpe.

Vålerenga er tilbake i førersetet, etter kampens største prestasjon.

Kampens nest største prestasjon kommer tre minutter senere. Ole Jørgen Halvorsen får lagt inn fra sin høyre kant, og foran mål stiger Occéan til værs. Han header ballen hardt på mål, men Otto Fredrikson varter opp med en reaksjonsredning i verdensklasse.

Vålerenga vinner kampen 2-1, etter matchvinnerprestasjoner i begge ender av banen.

Èn kommentar på “Kampreferat: Odd – Vålerenga 1-2