Engamorgen 9/7-15: Glisne tribuner og et landslag i fritt fall

Glisne tribuner på Ullevaal er en av årets skuffelser i følge Joacim Jonsson. Foto: Grydis.no
Glisne tribuner på Ullevaal er en av årets skuffelser i følge Joacim Jonsson. Foto: Grydis.no

På en rolig vålerengadag kaster vi et blikk på tilskuertall og den nye FIFA-rankingen. Dessuten har vi et ferietips, og et tips til kampene du skal se på Ullevaal etter ferien.

Avisa Verdens Gang har snakket med TV-kanalenes fotballeksperter, Joacim Jonsson og Jesper Mathisen, om hva de ser på som årets skuffelser i Tippeligaen og OBOS-ligaen. De kunne lett ha trukket fram Vålerengas hjemmeform, men Jonsson velger heller å fokusere på Vålerengas hjemmepublikum.

 – Om det er fordi Ullevaal stadion er for upersonlig, vet jeg ikke, men det er skammelig for Oslo at ikke stadion fylles. 

Selv om Vålerenga med sitt snitt på 11.315 solgte billetter per kamp er nummer to på publikumslista, er det vanskelig å være uenig med Jonsson.

Oslo er en stor by, med stort publikumsgrunnlag. Det burde være mulig å samle flere enn de 5-7000 som pleier å dukke opp på Ullevaal.

Årsaken til problemet er nok sammensatt. Kamptidspunktsgeneratoren til NFF og TV-kanalene skal ta sin del av skylda, det at norsk fotball er bortgjemt bak en betalingsmur har nok også en innvirkning. Og så er nok Jonsson inne på noe når han nevner Ullevaal. Det at Ullevaal i praksis aldri kan bli utsolgt gjør at riften om billetter, og dermed også interessen, forsvinner.

Et nytt stadion på Valle vil hjelpe på det siste punktet, og så gjenstår det å se om NFF og TV-kanalene gjør noe med de to første. Ikke hold pusten mens du venter.

 PS: en gladnyhet når det gjelder billettsalg er føljetongen om billetter til Real Madrid-kampen. Sjappesjef Frode Veie sier i dag til Aperopet at det er 2300 billetter igjen.


 

FIFA offentliggjorde i dag sin rangering av verdens fotballnasjoner. Argentina topper lista, mens Norge faller tre plasser til en 67. plass. Færøyene gjør et byks på 28. plasser, og ender opp på en 74. plass. Kan vi faktisk oppleve at Færøyene går forbi oss på neste rangering?

 

Disse er i ferd med å passere oss. Legg særlig merke til linjen om folketall. Skjermpump: Wikipedia.org
Disse er i ferd med å passere oss. Legg særlig merke til linjen om befolkning. Skjermpump: Wikipedia.org

 

VIF-TV har samla et knippe spørsmål fra sine seere, som de stiller stopperduoen Wæhler og Tollås Nation. Ta en titt, og få svar på spørsmål som “Hvordan samarbeider den bakre firern?” og “Hvor viktig er det å holde nullen?”

Og hvis du er VIF-TV seer og tenker på å sende inn dine egne spørsmål: Hva med å spørre om noe litt mer juicy? “Hvilke av spillerne på Lillestrøm ser du mest fram mot å grisetakle på Ullevaal etter ferien?”


 

Visste du at det finnes VIP-plasser på Ullevaal som er åpne for alle? Aperopet testet fasilitetene på VIP-konseptet Henger’n under forrige hjemmekamp, og dommen er verdt å lese hvis du komme tenke deg å unne deg litt ekstra på en kamp eller to i løpet av sesongen.


 

Fellesferien er her, og vi vil ha feriebildene dine! I hvert fall hvis du har med deg skjerfet ditt på ferien, og lar Vålerengas farger sveve stolt der du tilbringer fridagene.

Sjekk gjerne ut skjerfekartet vårt for inspirasjon.

Èn kommentar på “Engamorgen 9/7-15: Glisne tribuner og et landslag i fritt fall

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *