Engamorgen søndag 19/7-15: Mye action i vente!

Kjetil Rekdal blir en travel herremann denne uka. Foto: Grydis.no
Kjetil Rekdal blir en travel herremann når overgangsvinduet åpner. Foto: Grydis.no

Det er søndag og spillefri i Tippeligaen. Det er kjedelig, tenker du kanskje, men da kan vi glede deg med følgende godbiter: Overgangsvinduet i Norge åpnes snart, endringer i troppen kommer, og du kan se damelaget gratis her på Aperopet i dag!

Spillerne var tilbake på trening etter en ørliten ferie  i går. I dag er det løpetrening som står på programmet. Når Lillestrøm står på motsatt banehalvdel om en drøy uke skal spillerne være i fysisk bra form, holde 90 minutter og ta tre poeng. Ferdig snakka.

Overgangsvinduet i Norge åpner onsdag 22. juli og Aperopet vet at det vil skje en del i kontorene på Valle i denne perioden. Forhåpentligvis får vi se noe av dette til mandagens kamp. For mens LSK kvitter seg med sine stjerner, lillebror Riise gratis til Aalesund og Moryké Fofana til fransk fotball, vil Vålerenga forsterke laget. Vi SKAL være med å kjempe om medaljer denne sesongen og neste sesong SKAL vi være med å kjempe om gullet. Da er tre poeng mot Bøfla er must.

Vi vet om én signering allerede. Den svenske høyrebacken Robert Lundström fra GIF Sundsvall signerer etter planen for Vålerenga i løpet av dagen. Den kontrakten vil binde bosmanspilleren til Oslos Stolthet i tre år fra og med 1. januar 2016. Så gjenstår det å se om Vålerenga kan komme til enighet med den svenske klubben om en overgang allerede nå i sommer.

Vi vet også at Vålerenga har sett seg nødt til å se seg om etter en keeper. Otto Fredrikson er her kun på lån, Lars Hirschfeld er ikke lenger god nok for en plass på A-laget og Michael Langer er skadet i noen uker til. Mest sannsynlig vil ingen av disse tre være i klubben i januar, og derfor kan det hende Vålerenga må ha en keeper allerede i sommer. Og hvis vi skal hente en i sommer, hvorfor ikke få han klar til LSK-kampen? Vi spekulerer, men vet at klubben har god oversikt over tilgjengelige keepere på markedet.

Vi er sårbare sentralt på midten selv om Christian Grindheim og Herman Stengel har gjort jobben sin på en mesterlig måte. Dessverre har ikke Sivert Heltne Nilsen tatt det steget vi forventet og det kan være best for alle parter om han finner seg en ny klubb hvor han kan skinne som det kapteinsemnet han faktisk er. I så fall trenger vi en spiller i denne posisjonen fram til stortalentet Sander Berge kan ta steget opp og fram.

Det gikk rykter i går om at Geoffrey Mujangi Bia fra Standard Liege er på prøvespill. Han ble toppscorer fra sin midtbaneposisjon, er verdsatt til over 16 millioner kroner og er naturligvis ikke på prøvespill hos oss. 

Både Rasmus Lindkvist og Daniel Fredheim Holm er skadet, men disse er gode nok til å ta gull fra hver sin kant. På topp har vi Elias Mar Omarsson og Deshorn Brown med Ghayas Zahid i 10-ern. Det er mulig vi må øke konkurransen her, men det vil neppe skje i sommer. På stopperplass er vi godt skodd så lenge Kjetil Wæhler leverer som han gjør. Og med Simon Larsen, Markus Nakkim og Niklas Gunnarsson i bakkant skjer det vel neppe noe her heller i sommer. På venstrebacken har Ruben Kristiansen havnet litt i unåde denne sesongen, men han får nok høsten til å bevise at han hører hjemme i klubben. Etter en rufsete kamp mot Rosenborg, har Ivan Näsberg vist seg førstelaget verdig i de siste par kampene.

Hvis du reiser på ferie den kommende uka bør du ta turen innom Aperopet jevnlig, eller enda bedre, følg oss på Facebook og Twitter. Da går du ikke glipp av noe som helst! 


 

Damelaget har ikke spilt seriekamper på Gud veit hvor lenge på grunn av VM, men er nå endelig tilbake til å kjempe om tre poeng i Vallhall. Kampen mot Medkila begynner klokka 16:00 og du kan se kampen i videovinduet under:


Streamen produseres og filmes av Christian Haksø, mens Klanens Webradio ved Rune Julsvik og Kenneth Myhre kommenterer.

Medkila ligger sist med 1-1-6 og fire poeng, mens Vålerenga ligger på 8. plass med 2-2-4 og åtte poeng. All mulig grunn til å gå for tre poeng med andre ord! For en grundig analyse av kampen bør du sjekke ut Sotahjørnets Venner.

 

3 kommentars på “Engamorgen søndag 19/7-15: Mye action i vente!

 • Tilbaketråd Engamorgen søndag 19/7-15: Mye action i vente! - Vielskerfotball.com

 • 19. juli 2015 i 18:14
  Permalink

  Håper at det stemmer med denne svensken. Og hvis Rekdal skal være tro mot sin filosofi når det gjelder nye spillere, så skal denne svensken være BEDRE enn de vi har. For en spiller på 25 år, hvis det ikke gjelder prøvespill, så skal det i følge Rekdal ikke “prøve seg frem”. Spørsmålet er jo da, som “oldingene” (dere omtaler dere selv slik) kanskje kan svare på om det betyr ut for Gunnarson. Men det kan også bety ut for Alex eller Larsen.

  Når det gjelder keeper, så er jo spørsmålet hva som er målet neste år. Hvis man ønsker å kjempe om gull, så er det mulig at ingen av dagens keepere holder mål som 1.keeper. Men hvem er god nok og samtidig økonomisk forsvarlig. Man har jo en Jarstein som er skikkelig i fryseboksen i sin tyske klubb, men spørsmålet er om Jarstein vil ta et slikt solid lønnskutt

  Svar
 • Tilbaketråd Siste nytt: Sivert Heltne Nilsen er klar for Brann | Aperopet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *