Engamorgen 29/7-15: Gratulerer med dagen, kjære Vålerenga!

Vålerengens Idrettsforening. 102 år i dag. Foto: vif-fotball.no
Vålerengens Idrettsforening. 102 år i dag. Foto: vif-fotball.no

29. juli. Verdens vakreste dato.

I dag er det 102 år siden Vålerengens Idrettsforening blei stifta, og vi legger grunnlaget for minst 102 år med fortsatt suksess.

Hvor lenge har vi ikke venta på å få vårt eget stadion? Tenk deg å slippe å reise til vestkanten for å spille hjemmekamper, eller å kunne tjene penger på kiosksalg og tribunesponsorer. Tenk deg følelsen av å rusle fra Vålerenga Vertshus, opp Strømsveien og til et flunkende nytt stadion på Valle.

Vi har venta lenge, og i dag er endelig dagen her. Det er så stort at jeg ikke helt klarer å skjønne at det er sant.

Spaden stikkes i jorda! Grunnsteinen legges på plass! Bygginga starter i dag!

Om to år står stadionet vårt der i all sin prakt. Det er så man nesten må tørke en tåre.

Klansveteranene Kjell Grønningen og Gjermund Nordtug har skrevet en fin sak på Klanen.no om hvor viktig dette er, og hvordan Klanen har bidratt i arbeidet med å få stadionet på plass.

 

Når du har lest saken kan du rydde kalenderen og sette av et par timer i ettermiddag. Klokka 17.15 blir det tog fra Fyrstikktorget på Helsfyr opp til velodromtomta på Valle, og klokka 18.00 starter seremonien der oppe.

Om 30 år kan du fortelle barnebarna at du var der.

Vålerengas nye stadion.
Vålerengas nye stadion.

 

På lørdag møter vi Stabæk på Nadderud, i det som blir et sekspoengsoppgjør mellom andre og tredjeplassen i Tippeligaen. Når du først er på Fyrstikktorget i ettermiddag kan du jo stikke innom Sjappa og kjøpe billetter til kampen samtidig? Det er kun 300 billetter igjen, så det er bare å løpe og kjøpe!


 

 

Etter den usedvanlig trivelige derbyseieren på mandag har det blitt snakket om Vålerengas gullmuligheter. Det er seks poeng opp til RBK, og vi har fortsatt en kamp mot dem igjen, så helt umulig er det ikke.

Spørsmålet er heller hvor realistisk det er.

 

Aftenposten har tatt en prat med Bengt Eriksen, Lars Tjærnås og Jesper Mathisen, og alle de tre fotballekspertene er samstemte: Rosenborg tar gullet i år, men Vålerenga har noe spennende på gang, og kan bli farlige i de kommende sesongene.

Dette rimer også godt med det Kjetil Rekdal selv sier: Selv om vi er sterke nok til å takle medaljepresset, er Rosenborg klare favoritter til å ta gullet.

Jeg er ikke så sikker på om vi er gode nok til å ta gull i år, selv om det teoretisk kan skje. Det er en drøm vi har, men jeg tror heller vi skal ha fokus på å være med i medaljekampen helt inn.

Det høres ut som et godt fokus, Rekdal. Og det er neppe noen fra Oslo øst som blir skuffa hvis vi snubler til å stjele gullet fra trønderne på oppløpssida heller!

 

Èn kommentar på “Engamorgen 29/7-15: Gratulerer med dagen, kjære Vålerenga!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *