Engamorgen 10/8-15: En mann på vei ut

Ruben Kristiansen er på vei bort. Foto: Grydis.no
Ruben Kristiansen er på vei bort. Foto: Grydis.no

Vålerenga spilte treningskamp mot Real Madrid i går. En overprisa affære mot overbetalte og blaserte stjerner. Ullevaal var fylt til randen av hvitkledde kids som ville se Martin Ødegaard spille fotball, og Vålerengas økonomiavdeling kan glise hele veien til banken.

For det er ingen tvil om at det økonomiske utbyttet fra denne kampen var større enn det sportslige. Real-spillerne gjennomførte kampen i luntetempo, og klarte ikke å score et eneste mål. Ifølge Aftenposten skriver den spanske avisen AS at alarmen uler i Real Madrid etter at de nå har gått 180 minutter uten å score mål (mot Bayern München og Vålerenga).

 

Vel, AS har neppe fulgt Kjetil Wæhler tett i det siste, for med den formen han er i om dagen lukta det null baklengsmål lang vei!

Også Sander Berge leverte en god kamp i går, og får velfortjent skryt fra Real Madrid-sjef Rafael Benitez.

– Jeg så ikke så mye på Vålerengaspillerne. Jeg analyserte mer mitt eget lag. Men vi snakket litt om nummer 23. Han er 17 år. Han er en god og ung spiller sier Benitez til NRK.

Berge har kun 9 minutter med Tippeliga-fotball under beltet, så det er imponerende at han tar overgangen fra Oddsenligaen til kamp mot Real Madrid såpass greit. Gutten vil nok ha mye å bidra med i Tippeligaen de kommende årene.

Mens AS lar alarmene ule fryder den Barcelona-baserte avisa Mundo Deportivo, ifølge Aftenposten, seg over at Real kun klarte 0-0 mot Vålerenga, mens Barcelona slo Vålerenga 7-0 i 2013. Men hvis de først skal se på historien kan de jo også ta med at Barca kun klarte 4-2 med stor hjelp fra dommeren mot Vålerenga i 2010.

Pinto skulle utvilsomt ha vært utvist da Vålerenga fikk en straffe tidlig i første om gang.

Real-kampen ga også Moa muligheten til å få sine første minutter i kongeblått på fem år, og det første han gjorde var å dra av en mann og sette opp Rasmus Lindkvist for en stor målsjanse. En hyggelig start på det som kommer til å bli et veldig hyggelig 4,5-års gjensyn med spisshelten fra den gode delen av Martin Andresen-perioden.

Tor Olav Trøim har vært sentral i arbeidet med å hente Moa hjem igjen, og hadde ikke han lagt penga på bordet for en sign-on-fee hadde vi aldri klart å hente Moa til klubben nå. Til VG forteller Trøim at han håper Moa kan fungere som et forbilde for de unge og lovende spillerne vi har i klubben nå.

Hvis man leser historien om Manchester United ser man hvordan Ryan Giggs, David Beckham og de andre unge lente seg på Bryan Robson som et godt forbilde. Nå har vi veldig mange mellom 17 og 20 år som er veldig gode, men de trenger forbilder. Moa er et slikt.


 

Moa kommer inn, andre forsvinner ut.

Ruben Kristiansen er i Bergen nå for å sluttforhandle en kontrakt med Obos-laget. Da Brann økte budet valgte Vålerenga å si ja. Vålerenga er dermed på jakt etter en venstreback, og har god kontroll på markedet. Fortrinnsvis en norsk spiller, men da risikerer man å måtte betale fire millioner for en Ruben Kristiansen…


 

Rekruttene tar imot Holmen i Vallhall kl 19.00 i kveld. Holmen ligger på en tolvteplass, åtte poeng bak Vålerenga 2 som ligger på åttende plass. Med seier i kveld klatrer vi forbi Senja, til en syvendeplass.

I troppen finner vi kun Adrian Møller og Mattias Totland fra A-troppen. Grunnen til en såpass juniorbasert tropp er tettkampprogram for A-laget, samt at gutta har fått et par dagers ferie mandag og tirsdag.

Hvis du ikke tar turen til Vallhall kan du streame kampen direkte her på Aperopet.no.


 

Og til slutt tar vi med oss at hedersmannen over alle hedersmenn, Norges beste på små flater, mannen som er både evig ung og evig pen, Morten Berre fyller 40 år i dag. Måtte han levere varene for Vålerenga i 40 år til!

Èn kommentar på “Engamorgen 10/8-15: En mann på vei ut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *