Engamorgen 14/8-15: Kassa i Vålerenga Hockey “er tom”

Fredrik Csisar er tilbake på Jordal Amfi. Foto: Grydis.no
Det ble tap i første greningskamp. Foto: Grydis.no

 

Vålerenga Hockey med stygt tap i første treningskamp, og stallen blir neppe mye forsterket. Moa spiller på Lerkendal på søndag, John Arne Riise vil bli trener, og Østkantpakk #4 kommer ut.

Vålerenga Hockey tapte 1-6 for Storhamar på Jordal Amfi i sesongens første treningskamp. Det var ikke ett mål for lite. Med litt flyt hadde bønda putta ti. Over 1500 fremmøtte, ca 4-500 fra Hamar. Kjempegøy for dem selvsagt, men jeg savner litt å kunne bare slappe av i sommershortsen og se treningskamp uten å høre hatsanger og alt det andre maset. Storhamar-fansen jubla som de hadde tatt bøtta, men så er det også mye Vålerenga-hat som må få utløp etter noen måneders pause.

Resultatet i kampen driter jeg egentlig i. Det er en treningskamp. Storhamar har også trent på is i flere uker lengre enn VIF, så det er nok ikke så rart at pasningene satt langt bedre hos dem.

Men: Mange stusser over stallen, og hvorvidt den kommer til å bli forsterket videre. For det vi ser nå rimer lite med tidenes sponsorbudsjett, og at Shampo skulle reise til USA for å scoute spillere. Vi har ventet i hele sommer på signeringer som kiler oss litt i ryggmargen.

Desverre kan det se ut til at det blir maks én spiller til:

Dette skal visstnok stemme. Det jeg har fått høre er at det er uvisst om det er en utlending eller en nordmann som kommer pr nå, men at kassa er tom – de ordene ble brukt av vår kilde. Mye av grunnen skal være at klubben restrukturerer for å være klar til nye Jordal Amfi kommer i 2018, og at det kan bli smalhans frem til det. Det kan bety at man rett og slett velger å bruke pengene på å bygge et mer solid fundament med en bra administrasjon. Det er i så fall noe jeg har lengtet etter i årevis. Men da bør det kanskje kommuniseres ut at det er sånn det blir.


Rekdal lover Moa spilletid på Lerkendal på søndag. Hvor mye det blir gjenstår å se, da han ikke er i matchform. Men han er en viktig fyr som kan gjøre det uventede, og personlig er jeg veldig spent på å se hvordan han har utviklet seg etter å ha spilt fotball på toppnivå. Sist jeg så Moa score var på Olympiastadion i Berlin, da han ble matchvinner for Hannover mot Hertha:


 

Veldig interessant intervju med John Arne Riise på TV 2. Han har trent med Vålerenga en stund nå, og var faktisk med Stig-Ove Sandnes på Ullevål da han mottok informasjon om trenerkurs. Han sier selv at ambisjonen hans er å komme på nivå med Kjetil Rekdal, og samtidig at han ønsker å spille i Tippeligaen etter nyttår.

Personlig tror jeg det kunne vært bra å fått inn Riise som en kapasitet i klubben. Det spekuleres i om han er venstrebacken vi jobber med nå, men det er det altså ikke.


Ikaros kommer ut med Østkantpakk #4. Den kommer ut i et opplag på 300 og selges før neste hjemmekamp mot Molde. Den har 40 sider og koster bare 20 spenn. Løp og kjøp!

Østkantpakk #4
Østkantpakk #4

Oppdatert med flere saker 12:10:

Juniorlaget knuste Molde 5-0 i Vallhall i går. Det betyr at de er klare for kvartfinale. Motstanderen er ikke klar enda, men gutta har klokketro på at de kan gå hele veien. Det hersket mye skryt fra Moldes trener, som innrømte at de var flere nummer for små.


Rosenborg durer videre i cupen etter å ha fått nok en enkel trekning. Mjøndalen på Lerkendal var som ventet lett match, og da RBK gikk opp til 3-0 begynte de å spare seg til kampen mot oss. I semifinalen har Rosenborg fått Stabæk, en tøff motstander. Men selvsagt på Lerkendal. Noe annet ville jo vært utenkelig, ikke sant? Det betyr tre hjemmekamper på rad for Rosenborg i de tre siste cuprundene.


I Nettavisens fotballmagasin kan du se Moa og Daniel Fredheim Holm spille minigolf. Fore!


Sander Berge og Mathusan Sandrakumar er tatt ut på G17-landslaget som ledes av Erland Johnsen. De skal spille firenasjonersturnering i Sverige 2-8 september. Motstanderne er Sverige, Portugal og Slovakia.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *