Engamorgen tirsdag 20/1-15: Hockeykamp

Vålerenga Ishockey tar imot gladgutta i Stavanger Oilers på Jordal Amfi. Billettene går som hakka møkk. Enga ligger på sjetteplass, og det skal vel godt gjøres å ta igjen Sparta på femte. Stavanger har vunnet alle tre innbyrdes i år, sist på Jordal hele 6-1.

Det hadde smakt godt å slå dem en gang denne sesongen, særlig med tanke på mentaliteten der borte. Oilers-målvakt Ruben Smith omtalte hockey-norge som “østlandsmafiaen” etter seieren over Storhamar nylig. Norsk hockey har vel ikke gjort stort annet enn å ønske de velkommen som topplag, men i særnorsk provinsiell stil tviholder de på konseptet som diskriminert underdog. Til tross for at de er idrettsnorges fjerde største sponsorobjekt, og omsetter for over 100 millioner. For det er jo på østlandet sentralmakta er, skal en vite. De får ringe Oslolosen hvis de ikke finner veien til Jordal Amfi.

Sondre Olden har vendt tilbake til Vålerenga og går rett inn på laget her. Etter sigende ankom han søndag, så han har ikke hatt mye tid. Tipper han havner i rekke med Ask og Trygg, to spillere han kjenner fra før. Det skal bli interessant å se hvem som må ut..


Denne regelbomba Dagbladet rapporterte om, som brått og brutalt kan gjøre slutt på rik onkel-finansiering av spillere i norsk fotball, burde skape langt mer furore enn den har gjort. Stig-Ove Sandnes brukte ordet “krise”, men til VPN er han meget ordknapp. «Ingen investor vil inngå avtaler som bare gjelder for ett år» er alt han sier til Dagboka. Vi tipper at klubbene og NFF nå jobber på spreng på kammerset for å se hvordan de kan få vridd seg ut av denne saken. Så lenge det ikke foreligger noen klar idé om hvordan dette påvirker norsk fotball er det helt stille. Imens sitter pengegutta og undrer.


Fra Island meldes det at Vålerenga nylig betalte et avdrag på overgangspengene for Vidar Örn Kjartansson til Fylkir, og at Kjartansson hadde krav på en del av dette. Det har Kjartansson visstnok gitt videre til Fylkir. Dette meldes av Fótbolti.net – kjør gjerne den saken i Google Translate – og av Johann Sigurdsson (@johanno12) på Twitter. Sigurdsson er journaliststudent i england og skriver om alt som angår islandsk fotball. Det burde være greit å holde oversikt over det, med tanke på at landet har omtrent samme befolkningsmengde som Oslo Øst.

Så da sees vi på Jordal Amfi kl 19, da?

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *