Engamorgen 20/8-15: Sponsorbudsjettet som forsvant

Fredrik Csisar og resten av Vålerenga Hockey må stikke fingern i jorda. Å snakke om gull blir feil, ifølge Shampo. Foto: Grydis.no
Fredrik Csisar og resten av Vålerenga Hockey må stikke fingern i jorda. Å snakke om gull blir feil, i følge Shampo. Foto: Grydis.no

To nye spillere er på vei til damelaget, men først ser vi på “iskrigerne-effekten i kjølvannet av Jan Tore Kjærs avgang.

I VG kan vi lese at Shampo ikke fikk greie på at Jan Tore Kjær går av før for “noen dager siden”, og at det kom brått på.

Der får vi også bekreftet det mange har mistenkt en stund, at “Iskrigerne-effekten” faktisk ikke finnes. Det har jo vært snakk lenge om at det er nye, tunge sponsoravtaler på gang, og historisk stort budsjett osv. Styreleder Tor Helge Eikeland innrømmer nå at den effekten ikke finnes, og at klubben virkelig ikke har noe særlig penger: “- Vi har ikke hentet inn de heteste spillerne nå, fordi situasjonen var som den var i vår.” sier Eikeland til VG og henviser til at det var dårlig med penger allerede i vår. Det betyr at en sommer uten kamper og matchdagsinntekter gjør situasjonen verre enn tidligere år.

Shampo sier: “- Jeg merker det på spillerbudsjettet. Hadde vi doblet sponsorbudsjettet, ville det hatt en helt annen virkning på spillerstallen.”

Så “tidenes sponsorbudsjett” finnes altså ikke, og selv om det ble en merkbar økning i antall tilskuere så var åpenbart ikke det nok. På spørsmål om Vålerenga nå senker ambisjonene frem til de får ny hall svarer Shampo at han ikke vet hva han skal svare.

Det som er fryktelig irriterende er at Vålerenga ikke var ærlige med dette. De har ført sine egne supportere bak lyset. Som det ser ut nå er det bare om å gjøre å holde det gående til den nye hallen står der, og håpe at de klarer å takle den overgangen uten å gå dukken. I mellomtiden går A-laget tydeligvis for lut og kaldt vann.

Men nå vet vi i alle fall hva vi kan forvente. For som Shampo sier til VG“Den gamle Vålerenga-stilen «vi tar gull», blir feil.”


 

For de som følger damelaget tett har det vært kjent en stund, men nå går også klubben ut og bekrefter at Kate Bennett og Kelsey Haycook er klare for spill for Vålerenga. De to er henholdsvis midtbanespiller og spiss, og slutter seg til troppen i løpet av uka.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *