Engamorgen fredag 21/8-15: Hockeyseier og Sander Berge-skryt

Sander Berge. Foto: vif-fotball.no.
Sander Berge. Foto: vif-fotball.no.

Hockeylaget tok sin første seier for sommeren mot Lørenskog i går, Sander Berge får mye skryt, de norske lagene gjorde det stort i euroacupen i går og NFF skal granske NFF. Her er fredagens Engamorgen.

Vålerenga Ishockey slo Lørenskog 4-3 etter sudden på borteis i går. Klubben synes ikke det var noen bragd så dem har ikke skrevet ett eneste ord om kampen på nettsidene sine. Er dem fortsatt på ferie? Vi må til Romerikes Blad for å lese om kampen, og der kan vi se at Lørenskog vant skuddstatistikken 41-22, men at Fredrik Csisar scoret kampens siste i forlengningen.


Etter overgangen fra Asker til Vålerenga i vinter har det vært stille rundt Sander Berge. Helt til han debuterte fra start mot selveste Real Madrid for så å debutere fra start i Tippeligaen i bortekampen mot Rosenborg. Først ute var Nettavisens fotballekspert, Joachim Jonsson, som mener Kjetil Rekdal bør dyrke 17-åringen allerede nå.

– En fysisk kraftpakke på over 1.90 som først nå begynner få orden på sin store kropp. Han er meget hurtig og har i tillegg gode ferdigheter. Hans største styrke er kanskje drivet med ball, der har han få om noen overmenn i norsk tippeliga. Han er en noenlunde komplett midtbanespiller, men trenger selvsagt erfaring for å ta det aller siste steget, skriver Jonsson i bloggen sin.

– Vålerenga har hatt flere diamanter de siste tiårene, Sander Berge er definitivt en av dem og den største som er i klubben nå. Da må han også dyrkes, og det allerede i søndagens toppkamp mot Molde.

Men også lokalavisa Budstikka har en sak om unggutten som forteller om å debutere mot Rosenborg.

– Det var veldig kult og veldig stort. Det var jo en stor sjanse for meg å få spille i det toppoppgjøret. Da kampen kom i gang, var det bare å kaste seg ut i det. Klart jeg var nervøs. Når du er 17 år og starter på Lerkendal så er du jo det, kommenterer Bolin Berge, som var fornøyd med egen innsats, sier han til Budstikka.

Og litt skryt fra assistenttrener Morten Tandberg får han også.

– Det som ofte skiller de som blir gode og de som blir best er hva de har fra skuldrene og opp. Han har alle forutsetninger.


 

Odd leda 3-0 etter 22 minutter over Dortmund i går, men tapte til slutt 3-4. Bedre gikk det for Rosenborg som vant 3-0 borte over Steaua, mens Molde vant 2-0 hjemme over Standard Liege. Sporten.com mener man får 20 millioner kroner for å kvalifisere seg til gruppespillet i Europa League – i tillegg kommer 1,5 million per seier og 1 million per uavgjort, samt billettinntekter.


 

NFF innser at dobbeltroller i fotballen ikke alltid er helt bra, og derfor skal NFFs etiske komité  se på Jan Åge Fjørtofts rolle på landslaget og i Viasat. Hvem jobber i NFFs etiske komité, spør du? Jo, Viasat og NFFs Rune Bratseth… Den samme Bratseth som var forloveren i Kjetil Siems bryllup.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *