Kampreferat: Vålerenga – Molde 0-1

Til tross for en av sommerens fineste dager ble det en sur ettermiddag på Ullevaal i dag.

Vålerenga og Molde hadde en omgang hver, men dessverre var det bare moldenserne som maktet å score.

Molde startet kampen best, og Vålerenga viste liten interesse for å skape noe som helst i begynnelsen av kampen. Vi holdt riktignok en del på ballen i løpet av de første ti minuttene, men det ble ingen skikkelige sjanser ut av det.

Etter tretten minutter hjalp Vålerenga derimot Molde med å produsere en god sjanse. En lang rekke personlige feil førte til at ballen havnet hos Per Egil Flo:

• Herman Stengel velger å hoppe over ballen tjue meter fra eget mål i stedet for å klarere.
  • Kjetil Wæhler spiller ballen rett i beina på en fremadstormende Eirik Hestad. Her må imidlertid Christian Grindheim være med å dele skylda.
  • Christian Grindheim står nemlig og sover, og når Hestad starter sitt løp fire meter bak Grindheim, og Grindheim ikke reagerer før Hestad er et par meter forbi ham, da er det ikke rart det blir baklengsmål.
  • Jonathan Tollås Nation setter inn et utrolig svakt taklingsforsøk på Hestad, og oppnår ingen ting. Hestad kan dermed enkelt sette opp Per Egil Flo som med en suser sender Molde i føringen.

Etter målet faller Vålerenga fullstendig sammen. Resten av omgangen er en pine å se på, og vi skaper ingen verdens ting. Molde ligger kompakt, og forsvarer seg godt. Da blir det vanskelig å skape noe når det ser ut til at vålerengaspillerne har mista motet helt.

Rekdal gjør to bytter i pausen, og tar ut Stengel og Zahid til fordel for Berge og Hallberg.

Særlig Hallberg fremstod som et friskt pust, og var sterkt delaktig til at Vålerenga starta andreomgangen vesentlig bedre enn den første.

Men selv om Vålerenga var mer med, og faktisk skapte noen målsjanser, var det mye som tyda på at dette skulle bli nok en ”sånn dag” hvor ingen ting vil seg.

Moa fikk for eksempel en stor sjanse på et innlegg fra Hallberg etter 55 minutter, men avslutninga går over fra 6 meter, og bærer preg av å komme fra en spiller som ikke har spilt regelmessig fotball på lenge. Moa kommer til å bli magisk for oss neste sesong, og kanskje allerede mot slutten av inneværende, men per i dag har han fortsatt mye å gå på til toppnivået sitt.

Også Grindheim er nære på ti minutter senere. Han brenner til fra skrått hold inne i straffefeltet, og ballen sniker seg noen få desimeter over tverrliggeren. Som sagt: en typisk dag der man har marginene mot seg.

Vålerenga fortsetter å presse på, og beleirer nærmest Moldes banehalvdel mot slutten av kampen, men Molde klarer å ri av det Vålerenga har å komme med, og kampen ender til slutt 0-1.
Lagene hadde en omgang hver, og det hadde vært ”rettferdig” med et uavgjortresultat, men nå handler fotball en gang om å score mål, og det maktet ikke Vålerenga i dag.