Engamorgen onsdag 26/8-15: Tidenes kamp!

start-ffk2

Her er bildebeviset alle sørlendinger har venta på: Stefan Bärlin var ikke i offside og Start ble snytt for seriegullet i 2005. TV 2 tar oss tilbake til “Tidenes kamp”.

Nett-produksjonen til TV 2, Tidenes Kamp, har så langt vært meget fornøyelig for oss Vålerenga-supportere. Den første episoden tok oss tilbake til kvalikkampen mot Sandefjord i Vallhall i 2003 med reaksjoner og tanker fra de involverte den gang da. Herlig tilbakeblikk på en absolutt grusom kamp, kan sees her.

Den andre episoden var den uinteressante cupfinalen mellom Molde og Aalesund, men vi fikk da i det minste vår dose av Kjetil “coaching i verdensklasse” Rekdal. Klippet kan sees her.

Neste episode handler om gullkampen 2005 med utgangspunkt i kampen mellom Start og Fredrikstad. For dem som har kommet til i senere år kan vi fortelle litt om premissene før kampen:

Vålerenga og Start hadde like mange poeng, men Start hadde ett mål bedre målforskjell og hadde også scoret flere mål enn Vålerenga før den siste serierunden. Alt Start behøvde å gjøre var med andre ord å matche Vålerengas resultat i bortekampen mot Odd Grenland, eller i verste fall gjøre det ett mål dårligere. Det vil si at hvis Vålerenga vant med tre mål måtte Start vinne med minst to. Dersom det ene laget tok flere poeng enn det andre laget, ville dem bli seriemestere. Vålerenga hadde året før “tapt” serien til Rosenborg på antall scorede mål, takket være en Lyn-kollaps mot Rosenborg og en 4-1-scoring til trønderne i det 89. minutt.

Jeg husker det hele veldig godt. Med NRK radio på øret sto jeg bak målet i Skien og fikk oppdateringer. Jeg jubla hemningsløst da Fredrikstad scora og jeg knakk sammen da Stefan Bärlin utlignet til 2-2 – bare for å sprette opp igjen da jeg hørte verdens deiligste setning: Målet er annullert for offside! Jeg skulle på jobbreise til Australia grytidlig dagen etter så jeg valgte bilen framfor supportertoget til Skien – jeg hadde vel gitt opp på forhånd etter at VIF tapte 0-2 hjemme for Rosenborg i runden før. På vei inn til sentrum, i lykkerus, ble jeg brutalt lagt i bakken om Dagfinn Enerlys skade. En Skeid-okse på tross, han var fra Oslo, han blødde for lagene sine og var en fargekladd i norsk fotball. Det ble fort glemt da blussene ble fyrt opp på Borggården utenfor Rådhuset, men lå i bakhodet på hele den 24 timer lange reisen “down under”.

Om det er “Tidenes kamp” vet jeg ikke, men det er ikke langt unna i så fall.

Se hele den 22 minutter lange episoden på TV2.no. Det anbefales virkelig.

 


Stefan Bärlin fikk da utligningen sin annullert, men selv om TV 2 konstaterer at det var offside, så gir ikke Start-folket seg.

– Men uansett hva som kommer frem er jeg overbevist om at jeg var på rett side, men det var en vanskelig vurdering, sier Bärlin til Fædrelandsvennen.

Som du ser av bildet øverst i saken har han helt rett og på vegne av hele fotball-Norge beklager vi den uretten som har medført Bärlin, Tom Nordlie og Start.

Vi bare tuller, selvsagt.


 

Ghayas Zahid er tatt ut i Norges U21-tropp som skal møte England U21 i Drammen 7. september, melder NFF.

 

 

 

5 kommentars på “Engamorgen onsdag 26/8-15: Tidenes kamp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *