Engamorgen 27/8-15: Rekdals hemmelige våpen

Rekdal uten vinterjakke. Foto: Grydis.no
Rekdal uten vinterjakke. Foto: Grydis.no

I morgen er det kampdag igjen, og Vålerenga reiser til Ålesund for å spille mot AAFK. Det er ti år siden sist gang vi vant der oppe, og med tanke på det sure tapet på Ullevaal tidligere i sesongen hadde det vært ypperlig å bryte den tradisjonen nå.

I førkamp-intervjuet med Rekdal på vif-fotball.no forteller sjefen at skuffelsen etter Molde-tapet fortsatt sitter i kroppen. –Prestasjonene må opp, det er punkt én! Vi er ikke god nok mot de aller beste når vi ikke klarer å komme opp på toppnivå sjøl. Så det er et stykke igjen til toppnivået til de aller beste.

 

Han oppfordrer også de som har tid til å ta turen på treninga torsdag ettermiddag (se oppdaterte treningstider her), men understreker at de mest spennende treningene å besøke er de som foregår 2-3 dager før kamp. Da er det mer spill, og mer morsomt å se på.

Hvis du tar turen på treninga får du antakeligvis se Rekdal iført vinterjakka fra Adidas. Han avslører nemlig i slutten av intervjuet at det er litt overtro knytta til den jakka.

Så gjenstår det å se om Rekdals hemmelige våpen, den blå vinterjakka, berger tre poeng på fredag.


 

Som vi har nevnt mange ganger tidligere er Dagsavisen blitt en god osloavis som skriver mye om fotballen i hovedstaden. I går skrev Reidar Sollie en kommentar om paradokset i at Oslo produserer toppspillere, men ikke topplag.

Med navn som Aleesami, Diomande, Parr, Møller Dæhli, Elabdellaoui, King, Moa og Berre er det tydelig at det kommer mye kvalitet fra Oslo, og det er synd at de viktigste osloderbyene foregår i Oddsenligaen.

All mulig respekt til Kåffa, Grorud og Kjelsås, men min store drøm for oslofotballen er å få Lyn og Skeid opp i Tippeligaen. Det ville ha gitt en skikkelig boost for interessen for norsk toppfotball.

Dessverre ser det ikke ut til å være realistisk på mange, mange år. Både Skeid og Lyn ligger på nedre halvdel av tabellen, Lyn sågar helt nederst. Og på mandag kommer de til å trykkes enda lenger ned i gjørma når VIF 2 møter dem på Bislett.


 

For et par sesonger siden hadde vi en unggutt ved navn Chuma Anene på laget. Holmlia-gutten fikk 24 kamper for Vålerenga mellom 2011 og 2013. Etter å ha vært innom Ull/Kisa og Stabæk pakket Anene snippsekken og reiste til Makedonia for å spille fotball for Skopje-klubben Rabotnički.

I forbindelse med at Rabotnički skal spille play off til Europaligaen mot Rubin Kazan har Aftenposten tatt en prat med Chuma, om hverdagen i en middels stor europeisk liga.

 


 

I dag trekkes gruppene til årets Champions League. Mange vålerengasupportere har europeiske favorittlag, og kommer til å følge trekninga for å se hvilke klubber Arsenal, Barcelona eller Manchester United skal spille mot. Men mens man ser på trekninga er det lov å drømme om at det en vakker dag er navnet på en klubb fra Oslo øst som ligger i en av plastkulene.

Inntil videre er det mer realistisk med en kvalifisering til Europaligaen. Kanskje allerede neste år. Og i tillegg til at turer til Europa er store høydepunkter for oss supportere, gir deltakelse også i den nest største klubbturneringa gir klingende mynt i kassa.

TV2 presenterer i dag en oversikt over pengene man får for deltakelse i Europaligaen, og det er noen hyggelige summer som venter Odd, RBK og Molde, til og med om de ikke skulle greie å kvalifisere seg til gruppespillet. De tre klubbene er allerede sikra summer i størrelsesordenen 8-11 millioner kroner, mens de med en kvalifisering til gruppespillet vil få en vipps-overføring på rundt 30 millioner hver fra UEFA.

I tillegg til dette kommer billettinntekter og en “Market pool” på 1,44 milliarder som fordeles på alle klubbene i gruppespillet, ut fra en rekke ulike kriterier.

For en klubb med en økonomi som ikke alltid er knallsolid ville kvalik til Europaligaen 2016 smakt meget godt. Vi er ett poeng unna med ni kamper igjen, så her er det liten tvil om hva som må være målet for resten av sesongen!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *