Engamorgen Fredag 28/8-15: Aalesund i kveld

Skal lukene, Ålesund. Denna gjengen er på vei! Foto: Vålerenga Fotball/Twitter
Skal lukene, Ålesund. Denna gjengen er på vei! Foto: Vålerenga Fotball/Twitter

Vålerenga Fotball spiller nok en fredagskamp i kveld, Vålerenga Hockey vant nok en treningskamp i går. Noen har glemt å betale fakturaer på Manglerud, og nå kan du sikre deg klassiske hockeydrakter til samlinga.

Vålerenga er på plass i Ålesund, mens mange supportere har startet den lange veien over. Vi står ovenfor en tøff kamp. Jeg vet at ideelt sett så skal vi ikke trenge å bekymre oss før en match mot Aalesund. Men vi møter et lag som står med seks strake hjemmeseire over oss, og som står med fire seire og en uavgjort på de fem siste hjemmekampene. Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler er ute med karantene. Samtidig er det lyspunkter også. Moa ser råbra ut på trening, Lindkvist er tilbake fra skade.

Og vi som kjenner enga vet at det er en evig sannhet: Gutta vinner når man minst forventer det.

Jesper Mathisen mener Vålerenga bør ta medalje med tanke på troppen vi har nå. Det har han forsåvidt rett i, men et blikk på tabellen tilsier at vi allerede ligger litt etter skjema, og risikerer å ligge enda lenger bak etter helga.

Han påpeker også at Vålerenga ikke har tatt poeng siden “de begynte å snakke om gull”. Der er det igjen. Dette konseptet at Vålerenga har gått rundt og snakka så jævlig høylytt om at man skal ta gull, når det bare er journalister som gang på gang på gang spør om det samme. Hva skal de si? “hehe, nei vi kan ikke vinne fotballkamper vi”. Samtidig har vi et Rosenborg som støvsuger Norge for alt som kan krype og gå av anstendige spillere, og som ikke kunne tapt om de prøvde.

Alle skjønner at gull aldri har vært aktuelt, men det er ikke så lett å bare avvise det når media begynner å mase heller. Men, han har rett når han sier at Vålerenga ikke har prestert i det siste. Og det kan se ut som de har en mental sperre som går ned, når media kommer på Valle og spør “nå går dere vel for gull?” og “Hvordan tror du det går i gullkampen”?


 

Dagbladet har en sak om Rekdal forhold til Aalesund, som kanskje ikke er det beste. Desverre ligger saken bak en paywall, så noe mer enn det vet vi ikke.

Sunnmørsposten kjører litt av den samme vinklinga med Peter Orry Larsen, men han insisterer på at det ikke er så spesielt å møte Enga.


Vålerenga Hockey vant 3-1 over Frisk-Asker i Askerhallen i går. Ifølge videointervjuet har laget mange skader nå, men de spiller allikevel bra treningskamper. Neste treningskamp er på Jordal Amfi torsdag 3. september.


Hockey’n har lagt ut drakter på QXL. Det mest eksotiske er kanskje 1998-drakta til Jan-Roar Fagerli selv om den ikke ser ut til å være matchbrukt. Drakter brukt av Patrick DesRochers, Sondre Olden og Steffen Søberg finner du også.


Det som kan være en av de største svindelsakene i norsk idrett noen sinne finner vi på Manglerud. Manglerud/Star er et klassisk eksempel på en breddeklubb som prøver seg på en toppsatsning uten grunnlag for det. Resultatet er en søppelsekk full av ubetalte regninger, 20 millioner kroner som er borte, og politianmeldelser i hytt og gevær. Les om den utrolige saken i Oslo By.


 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *