Engamorgen 31.08.15: Økonomi på bedringens vei

Damelaget med en overbevisende seier i helga. Foto: Vif-fotball.no
Damelaget med en overbevisende seier i helga. Foto: Vif-fotball.no

Etter en nitrist fredagskveld i Ålesund, og etter en runde som sendte Vålerenga ned på en sjetteplass på tabellen, er det ingen bedre kur mot nedstemtheten enn å knuse Lyn i et ekte byderby. Dessuten tar vi med oss hyggelige økonomiske nyheter!

I kveld gjester altså Vålerengas rekruttlag vestkantfiffen fra Lyn, og det på vår egen gamle lekegrind. Mye skal gå galt for at Vålerenga 2 skal havne i noen nedrykksstrid nå mot slutten av sesongen, og gutta kan dermed senke skuldrene og leke seg med Lyn. For skiclubben er situasjonen dystrere. De ligger desidert nederst i avdelingen, og husker nok med gru at de tapte 5-0 i Vallhall tidligere i sesongen. Per i dag har Lyn 7 poeng opp til sikker plass, og det haster å sanke inn poeng hvis de skal overleve i Oddsenligaen.

Som jeg har nevnt tidligere håper jeg at Lyn rykker opp igjen til Tippeligaen i det lange løp, men det betyr ikke at jeg ikke gleder meg til å knuse bønda i kveld!

 

Kampen har avspark klokka 19.00, og det koster 100 kroner å komme inn.

Det er en ung tropp som er tatt ut før oppgjøret, hvor kun Langer og Møller kommer fra A-stallen. Utover disse består troppen av følgende spillere: Mats Andersen, Sander Pettersen, Mats Vågan, Svein Marius Koss, Tega George, Ulrik Koren, Rino Falk Larsen, Didrik Støer Hagen, Lars Olden Larsen, Aron Dønnum, Mortadha Alkanany, Jonathan Serrano, Niklas Castro, Henrik Udahl, David Coulibaly


 

 

 

I forbindelse med at høstens første styremøte er avholdt har klubben lagt ut et referat på sine hjemmesider. Teksten kan leses i sin helhet her, men vi noterer oss særlig følgende punkter:

Økonomien i klubben ser bedre ut enn på lenge. Man har gått kr 500.000 i overskudd første halvår 2015, og etter at det er gjennomført en emisjon i Aset har man en positiv egenkapital på kr 6.000.000. Alt tyder på at klubben havner i NFFs såkalte gule sone for andre gang på rad (før det var vi i rød sone), og vi er i så tilfelle sikret å unngå poengtrekk (hei hei, LSK!).

Samtidig skal det nevnes at vi kommer til å gå i minus ved utgangen av året, siden klubben alltid har høyere inntekter første halvår enn andre halvår. Dette fordi sesongkort selges og sponsorpenger hentes inn før sesongen starter.

Klubben har mange spillere på utgående kontrakt, og det er interessant å lese at det er definert fem kategorier av spillere, hvor nysigneringer eller kontraktforlengelser vil plasseres i en av de fem kategoriene. Her er det lett å tenke Football Manager, hvor spillere defineres som nøkkelspiller, rotasjonsspiller, lovende talent osv. Hver kategori har fått definert sin makslønn, og hvis dette gjennomføres er det en god måte å få kontroll på lønnsutgiftene i klubben på.

Styrene har også diskutert utfordringer knytta til vold og trusler i forbindelse med kamper, og viser til endringer i straffeprosessloven .


 

 

Vi noterer oss at Heltne Nilsen og Kristiansen begge var involvert i et av Branns mål mot Strømmen i går. Det er hyggelig å se at gutta gjør det godt i sin nye klubb. Men når Kristiansen forklarer mangelen på mål i Vålerenga med at han ikke fikk frie nok tøyler av Rekdal til å være offensiv så skurrer det litt. Kristiansen var mye framme og kombinerte med Lindkvist på høyde med motstanders sekstenmeter da han var i klubben, så det var ikke akkurat som om han hadde et forbud mot å krysse midtstreken.


 

Til slutt gratulerer vi damelaget med en herlig 4-0-seier over Arna-Bjørnar på lørdag. I en ellers traurig helg sett med vålerengaøyne smakte det godt, og to mål av nykommer Kelsey Haycook lar seg høre!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *