Engamorgen tirsdag 1/9-15: Beste kampen i august?

Det ble en fin kveld på Bislett på mandag. Foto: Aperopet
Fin kveld på Bislett. Langer i bildet. Foto: Aperopet

Vi var på Lyn – Vålerenga 2 i går, og koste oss med rekruttkamp. Rekdal er intervjuet både her og der, og Oslo-politiet tar i bruk ny politilov i kampen mot fotballvold.

Schadenfreude: a feeling of enjoyment that comes from seeing or hearing about the troubles of other people. 

– Merriam-Webster. 

Det var en tøff og lite velspilt kamp på Bislett, med en dommer som er enda verre enn de som dømmer i Tippeligaen. Vålerenga stilte med Michael Langer i mål, og et rent juniorlag foran han. De fikk tøff matching i et desperat Lyn-lag på poengjakt. Hadde jeg vært Lyn-fan ville jeg vært virkelig, virkelig bekymret. Det laget der er virkelig nitrist. Det ble skapt sjanser i hver ende, og ting så ut til å gå litt på lykke og fromme. Det var helt symptomatisk for kampen at Lyn fikk målet sitt på møljejobbing etter et frispark ingen skjønte bæret av. Men Lyn-gutta hadde aldri full kontroll, og begynte å feige ut med å gå mot cornerflagget etter bare 70 minutter. Det er rimelig tynn suppe.

Det var jo egentlig ingen big deal å tape denne matchen, men det var jo litt irriterende uansett. Særlig når Lyn har spillere som står og kjekker seg på sidelinja, og Bastionen kjører full pupp. Når de gålla jublet de som om de hadde vunnet Champions League. Så hva er vel da deiligere enn å bare spolere hele festen? 3-4 minutter på overtid?

Venstrebacken til Lyn hadde åpenbart gått i garderoben, så Tega George tok løpet, fikk ballen på kanten av 16 og gålla. Rein, skjær, pur, 100% destillert skadefryd. Så mye skadefryd at noen tok seg inn på banen for å juble litt ekstra. Noen av pappaguttene synes dette var i overkant og ville ut på banen for å ødelegge feiringen, men to securitasvakter sørget for at ikke dette utartet seg til “scener vi ikke vil ha i Norge”, som dem sier. I tumultene så det ut til at en Vålerenga-spiller ble slått overende av en av Lyn-spillerne, og Lyn-benken kastet også en vannflaske på Vålerenga-supporterne.

Men våre gutter var såpass storsinnede at de lot det skli. Det er jo ikke bare-bare å droppe poeng når du ligger sist i andredivisjon heller, vi skjønner jo det.

Neste kamp for Lyn er borte mot KFUM, som topper avdelinga med 14-2-2 og 44 poeng. Lyn har nå 9 poeng. Vi ønsker lykke til.


Rekdal var gjest i Matchball Mandag på TV 2 i går, og der snakket han blant annet om hvor slitsomt det er å forholde seg til media. Sjekk det ut.

Det ligger også et 12 minutter langt intervju med Rekdal på klubbsidene hvor han snakker om hva som skjedde mot Aalesund, og hva som gjøres i landslagspausa.


Den nye politiloven gir politiet større sanksjonsmuligheter mot voldelige fotballfans. Bøter, utestengelser og besøksforbud er aktuelle virkemidler som nå kan brukes fra politiets side. Klubben sier den forventer at dette nå taes i bruk. Les alt om den nye politiloven her.


Til slutt tar vi med verdens mest snurte tweet fra verdens mest surmaga og bitre folk. haha!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *